By Klára: ODCVIČENO V ČERVENCI - SPOUSTA VIDEÍ OD PAMELY, HODNĚ PRACOVNÍCH DNÍ A NOVĚ OBJEVENÉ KANÁLY /2020

sobota 1. srpna 2020

ODCVIČENO V ČERVENCI - SPOUSTA VIDEÍ OD PAMELY, HODNĚ PRACOVNÍCH DNÍ A NOVĚ OBJEVENÉ KANÁLY /2020


Ahojte! ☺

Můj červenec se nesl hlavně v pracovním duchu. Rozvrhla jsem si to tak, že během prvního prázdninového měsíce chci hodně pracovat a vydělat si nějaké peníze. A během srpna zvolnit a víc odpočívat. Takže v tomto článku asi najdete trochu méně tipů než v jiných tohoto formátu. Ale na nějaké občasné posilování nebo protažení jsem si čas našla i přes to, že jsem spoustu času trávila právě na brigádě, kde mám teda pohybu a výdeje energie podle mě poměrně dost. Takže jsem trochu poupravila styl mých „tréninků“, kdy jsem obvykle necvičila jen horní nebo spodní polovinu, ale spíše celé tělo. Někdy i trošku dýl, než dřív. Protože najednou jsem necvičila pětkrát nebo šestkrát týdně, ale třeba jen dvakrát. Ale poměrně rychle jsem se s tím naučila pracovat. No, takže pokud máte chuť, pojďte mrknout! ☺


1.7.


Lítání na brigádě


2.7.


Lítání na brigádě


3.7.


Procházka


Dřevo


4.7.


Lítání na brigádě


5.7.


Lítání na brigádě


Full body stretching od Pamela Reif (30 minut)
Patnáctiminutové protahovací video od této slečny jste u mě už párkrát viděli. Proto když přišla s dalším videem na protahování, jen v delší verzi, zkusila jsem ho hned po práci. A bylo to super. Pěkně jsem se uvolnila, zklidnila... Super! Po práci nebo na rest day je tohle fakt skvělé! ☺



6.7.


„LaLaLife“ fun full body warm up od Pamela Reif (3 minuty)
Tohle bylo super. Líbila se mi písnička, sestava mě bavila, pěkně mě to připravilo a rozhýbalo na další cvičení.



„Leap of faith“ full body warm up od Pamela Reif (4 minuty)
I tohle bylo moc fajn. Asi mě to bavilo maličko míň, než to předchozí, ale pořád to bylo super! ☺



Hips, butt and thighs workout od Holly Dolke (14 minut)
Noo, tady si asi nejsem úplně jistá. Bylo tam hodně výkopů, což to video ozvláštnilo. Bylo to díky tomu jiné, než co cvičívám obvykle. Ale nějak se úplně neumím rozhodnout, jestli mě to bavilo nebo ne. Nebylo to špatné, cítila jsem to a stojí za to si to zkusit. Ale znovu bych to asi nepotřebovala.



Harry Styles toned arms workout od Teagan Dixon (6 minut)
Tohle mě naopak bavilo určitě! Na to, že jsem nevěděla cviky dopředu a měla jsem se prostě vždycky napojit na hudbu hned s daným cvikem, šlo to dobře. Užila jsem si to moc. I ruce jsem cítila. Ne nějak extrémně, ale jo. Navíc jste se celou dobu hýbali tak nějak celí, takže i kdyby jste téměř necítili ruce, dalo by se to brát i „jen“ jako kardio. Takže za mě dobrý! ☺



Intense arms od Rebecca Louise (5 minut)
I tohle bylo fajn. Měli jste dvě kola cviků, každý cvik jste prováděli půl minutky. Mezi nimi bylo jen pár vteřin a jeli jste dál. Takže už jen proto jste to cítili. Cviky byly dobře zvolené a ucítíte to, i když si vezmete třeba „jen“ dvoukilovky.



Břicho podle sebe


Nácvik provazů


Stoje a stojky


7.7.


Lítání na brigádě


8.7.


Lítání na brigádě


9.7.


Lítání na brigádě


10.7.


Kardio workout od Péti Elblové (12 minut)
Péťu mám ráda, to asi víte. Ale tohle mě nějak nevzalo. Mělo to být postavené na krocích z aerobiku, což bylo. Když jsem byla mladší, chodila jsem aerobik cvičit. Ale tohle mě nějak nebavilo. Bylo to pro mě takové vlažné. Trochu jsem se rozhýbala, ale nebylo to pro mě nic moc. Za mě tohle spíš ne.



Sixpack workout od Pamela Reif (8 minut)
Naopak tohle mi dalo zabrat. Je to Pamela, tak se to dalo čekat. Chudák Christopher tam umíral, zatímco Pamela vypadala naprosto v pohodě. No, já ne. Ale byla jsem něco mezi nimi. Vypadat po cvičení jako Pamela podle mě reálně nejde, ale zase si myslím, že jsem se s tím poprala trošku líp, než právě Christopher. Takže pokud nejste začátečníci, zkuste to. Myslím, že to pro vás bude fajn výzva.



Booty workout od Pamela Reif (10 minut)
U tohoto měla Pamela napsáno „Medium Intensity“. A ano, souhlasím s tím. Rozhodně mi u toho neumíral zadek, jako u jiných videích této slečny. Ale nemyslete si, úplně jednoduché to taky nebude. Každopádně si myslím, že si s tím poradí i začátečník. Nebude to pro něj asi snadné, ale podle mě to zvládne. ☺



Get motivated workout od Pamela Reif (10 minut)
Kdybyste měli pocit, že je tu Pamely málo, mám tady od ní další workout. Ten jsem si i podle názvu měla dát někam na začátek, ale neudělala jsem to. Nejsem úplně člověk, který má problém s motivací do cvičení. I když se mi nechce, prostě mi to nedá, zvednu se a jdu na to. Chtěla jsem spíš otestovat to video jako takové, jak si ho užiju i na konci cvičební rutiny. A užila. Stojí to za zkoušku. I do dnů, kdy máte třeba špatnou náladu a chcete se jen rozhýbat a protáhnout. I na takové dny to bude fajn. ☺



Celé tělo - inspirováno jógou od Péti Elblové (15 minut)
Byla jsem zvědavá, jak tohle Péťa pojme. Zároveň jsem přemýšlela, do které části cvičební rutiny to umístit. Protože některá videa inspirovaná jógou sice mají nějaké jógové prvky, ale zároveň bývají i tak hodně posilovací, často co se týká středu těla nebo předních stehen. Tady to tak nebylo, naštěstí. Dala jsem si tento workout až na konec s tím, že jsem doufala v něco protahovacího, i když pohybovějšího. A přesně to to bylo. Žádné krkolomné pozice, ale zase ani žádné přehnané posilování. Bylo tam pár cviků, kde jste vyloženě posilovali, ale zase i dost takových, kde bylo jen potřeba být zpevnění. Což bývá i v klasické józe. Takže podle mě to bylo pojato tak akorát. ☺



11.7.


Quick and intense cardio workout od Fit by Lys (10 minut)
Tady jste cvičili dvě kola cviků po zhruba pěti minutách. Mezi cviky byla asi desetivteřinová pauza, každý cvik jste pak prováděli půl minutky. Bylo to dobře poskládané, zvolené, zahřála jsem se, mákla jsem si. Navíc to mělo všechno. Pěkné pozadí, hudbu, časovač... V dobu, kdy jsem tohle cvičila, to mělo ale jen nějakých 170 zhlédnutí. A je to podle mě škoda. Určitě na to mrkněte!



Slim leg & tone booty od Emi Wong (20 minut)
30 cviků po 30 vteřinách, desetivteřinové pauzy. Moc mě to bavilo. Tím, že tam máte tolik cviků, tolik variací, nestane se z toho nuda. U některých cviků jste celkem zapojovali i bříško. Mně se tohle líbilo. ☺



Toned back tiny waist workout od Abby Pollock (10 minut)
S touto slečnou jsem podle mě cvičila poprvé. Ale upřímně... Nebylo to ono. Cviky by byly dobré, zajímavé, pro mě některé i nové, ale díky těm dlouhým pauzám to celkem ztrácelo pointu no. Minutu cvičit a minutu mít pauzu? Takže z desetiminutového videa cvičíte pět? Za mě ne.



Stretch for slim & long legs od Emi Wong (15 minut)
Tohle bylo hodně příjemné. Bylo fajn si nohy protáhnout zase jinak, než mým klasickým nácvikem na provazy. Bylo to moc příjemné, zabralo to čtvrt hodinky, takže není důvod, proč byste tohle neměli zkusit.



12.7.


Lítání na brigádě


13.7.


Lítání na brigádě


14.7.


Lítání na brigádě


15.7.


Fat burning morning routine od Rowan Row (10 minut)
Podle chlapů moc necvičívám. Samozřejmě, jejich videa bývají náročnější (i když to není pravidlem), ale to není asi úplně ten důvod. Jen je mi tak nějak přirozenější a příjemnější cvičit podle slečen. Každopádně jednou za čas si dám i něco takového. Dalo mi to celkem zabrat, ale zvládla jsem to. Teda až na třetí cvik, tam mi síla v mých rukou nestačila na to, udělat ten pohyb tak, jak ten týpek. Takže tam jsem dělala ten klik na kolenou. Ale jinak... Fakt si máknete. A zase, pokud už nějakou dobu cvičíte, zvládnete to. Neříkám, že úplně snadno, ale zvládnete. A to i dámy! ☺



Trained waist od Pamela Reif (10 minut)
Má k Pam cenu ještě něco psát? Tohle bylo opět video o „střední intenzitě“, takže to nebyla vyloženě umíračka. Ale zase, u videí této slečny si máknete, ať už je to video pro začátečníky nebo pokročilé. Vždycky to ucítíte. Jen jednou budete umírat jen částečně. Ne, ale teď vážně. U tohoto to bříško ucítíte. Jen právě díky nižší intenzitě si jej můžou zacvičit i začátečníci.



Lean arms cardio pilates workout od Blogilates (20 minut)
Blogilates tu taky ještě párkrát uvidíte. Poprvé ji v tomto článku mám s workoutem na ruce. A tohle posilování je přesně důkazem toho, jak moc se dají zapojovat svaly i bez vybavení, jen s vlastní vahou. Tohle byl masakr. Fakt. Po tomhle jsem ty ruce cítila ještě druhý den.



Leg & booty workout od Chloe Ting (13 minut)
K tomuto posilování jsem si vzala i odporovací gumičky. Protože s nimi mě to pořád baví, stále je ráda zařazuji právě k posilování nohou a hýždí. Tohle jsem si užila. Nebyla to nějaká zabijárna, určitě to zvládne i začátečník, ať už s gumičkami, nebo bez nich, ale i tak mě to bavilo.



Full body stretch/yoga for stress & anxiety relief od MadFit (16 minut)
Nebylo to úplně špatné. Ta sestava nebyla špatná. Jen mi neseděl ten konec. Mám radši u těch relaxačních nebo uvolňujících jóg, když se končí na zemi. Zrelaxujete a zklidníte se. A až se na to cítíte, zvednete se. MadFit tady na konec zařadila ještě takové „oklepávání se“ ze stresu. Ano, chápu tu myšlenku, ale v praxi mi to nesedlo. Protože jsem se na zemi právě zklidnila a pak jsem se měla zase postavit a dělat ve srovnání s předchozími pozicemi relativně rychlé pohyby. Škoda. Jinak by to bylo úplně super.



16.7.


Lítání na brigádě


17.7.


Lítání na brigádě


18.7.


Oldies dance workout od Pamela Reif (15 minut)
Bože, tohle bylo skvělý. Naprosto parádně zvolené písničky, fajn sestavy, úplně jsem z tohoto videa měla dobrou náladu. Skvělý, skvělý, skvělý!



19.7.


Ab blast od Blogilates (15 minut)
Cassey teď přišla s takovou minisérií. Vytvořila video na břicho pro začátečníky, pokročilé a má v plánu i něco hodně těžkého. No, a já jsem se to rozhodla zkusit. Tohle video pro začátečníky mi přišlo fajn. Nebylo to moc těžké, ale bříško jste zapojovali. Navíc vám Cassey vysvětlí, jak jednotlivé cviky dělat správně. Což je hlavně u začátečníků žádoucí, aby se to neučili zbytečně špatně. Takže tohle bude určitě fajn pro všechny.



Toned arms at home od Blogilates (15 minut)
Posilování bříška jsem proložila něčím na ruce. A bylo to skvělé. Cassey tady teda používala láhve s vínem, já jsem si vzala klasické činky a zapla jsem si na zápěstí závaží. A užila jsem si to. Jednotlivé cviky i celou tu sestavu. A ruce jsem cítila, takže to mělo všechno, co chci! ☺



Core chiseler od Blogilates (20 minut)
Druhý level z minisérie na břicho. Ale musím teda říct, že mi to přišlo už poměrně těžké. A přiznávám, že mám docela respekt ze třetího levelu. Tam podle mě já i moje břicho umřeme. Takže tohle pro pokročilé ano, začátečníci se raději opravdu držte prvního levelu.



20.7.


Lítání na brigádě


21.7.



Fat burning cardio workout od Jay Tela Fitness (10 minut)
Tohle mi dalo celkem zabrat. Cvičili jste tři série po třech stejných cvicích. Ty byly podle mě zvolené opravdu dobře. Vždycky v tom cviku byla i část, kdy jste si na zlomek vteřiny odpočinuli a malinko uvolnili svaly. A díky tomu jste neumřeli. Protože kdyby to byly cviky jako třeba vysoká kolena, přeskakující výpady a dřepy s výskokem, rozhodně bych měla co dělat, abych to docvičila. Takhle to bylo fakt dobře vymyšlené. Je to teda náročnější na stehna, ale dá se to zvládnout. Rozhodně už jsem cvičila náročnější videa. Občas mě i tak nějak potěšilo, že ten chlápek ve videu zvolnil nebo na jeden nádech přestal, a já jsem pokračovala pořád dál. Bylo na něm vidět, že ho i ty nohy celkem bolí. Já mám tuhle partii naštěstí poměrně silnou, takže jsem to zvládla. Jasně, že jsem to cítila, ale ty nohy toho už fakt zažily hodně a kolikrát pálily fakt mnohem víc. Ale rozhodně tohle stojí za zkoušku. Mimochodem to jeho povzbuzování se mi taky líbilo. A vlastně celkově na mě působil sympaticky. ☺



Abs & cardio workout od Diana N (10 minut)
Já teda nevím, jestli mě tak zmohlo to předchozí video, nebo tohle nebylo tak snadný. Mákla jsem si jak pažemi, tak břichem, tak i plícemi. Upřímně jsem to nečekala vůbec takhle těžké. Cvičilo se deset minut v kuse, plus některé ty cviky byly trochu náročnější, takže je v závěru jasné, že mi to dalo celkem zabrat. Takže jo, tohle si rozhodně zaslouží více pozornosti, než 130 zhlédnutí!



Upper body workout od Pamela Reif (10 minut)
Tady taky nemám co vytknout. Ruce jsem cítila, forma videí je u Pamely skvělá, navíc její workouty jsou fakt zárukou toho, že ty svaly ucítíte. Tady tomu nebylo jinak.



Toned and slimmer legs od Lilly Sabri (10 minut)
U tohoto workoutu jsem občas taky použila gumičky. Nebylo to nějak extrémně těžké, ale mělo to něco do sebe. Hodně mi to uteklo, použila jsem gumičky a bavilo mě to, takže za mě dobrý!



Sexy legs in 7 days od Lilly Sabri (8 minut)
A na tohle mám stejný názor. Jen to bylo o dvě minutky kratší a nepoužívala jsem gumičky. Tohle i to video nad tím jsou naprosto v pohodě i pro začátečníky. Žádné extrémy, prostě takové fajn posilování nohou. ☺



Protahování od Péti Elblové (10 minut)
Rutina na protahování od Péti taky nebyla špatná. Nebylo na tom nic speciálního, nic extra, ale bylo to fajn. Na nějaké uvolnění a rest days bych si tohle asi nezvolila, ale jako protažení po cvičení úplně v pohodě.



22.7.


Lítání na brigádě


23.7.


Lítání na brigádě


24.7.


Lítání na brigádě


25.7.


Lítání na brigádě


26.7.


Extreme ab flattener od Blogilates (30 minut)
Jako pardon, ale nakonec jsem byla ráda, že jsem tento den cvičila „jen“ tohle. Dejme tomu, že první polovinu jsem zvládala celkem v pohodě. Nebo jako, nebylo to nějak jednoduché, ale dalo se to zvládnout. No, od cviku „Candlestick dipper“, který byl zhruba v polovině, to šlo z kopce. Protože po různých variací tohoto mnou ne úplně oblíbeného cviku následovaly různé variace planků. A ty mě teda zabíjely a úplně dorazily. Ty byly opravdu šílené. Takže po docvičení tohoto workoutu byly mrtvé jak moje ruce, tak moje břišní svaly. Ale vlastně jsem se cítila úplně vyčerpaná celá. Takže asi tak.



27.7.


Lítání na brigádě


28.7.


Lítání na brigádě


29.7.


One Direction dance workout od Teagan Dixon (10 minut)
Ale tohle mě teda fakt bavilo. Jednak asi proto, že jsem One Direction poslouchala opravdu hodně, když jsem byla mladší, ale jednak taky proto, že ty kroky byly jednoduché, mohla jsem si tam různě hopsat, různě se vlnit a kroutit se, aniž bych se někde ztratila a nebyla schopná se dostat zpátky. Na zahřátí a rozpohybování to bylo skvělé!



Calorie killer od Pamela Reif (10 minut)
Pam vydala další „Medium Intensity“ workout. A je to trochu poznat, že se jedná o jednodušší workouty. Ale rozhodně to není žádná pohodička. Jen umíráte trošku míň. Na konec vložila Pam minutu planku ve dvou variacích, takže kdybyste nějak přežili těch devět minut předtím, po té poslední minutě to prostě musíte cítit. Já jsem si dala angličáky teda klasicky se skákáním (bez kliku), ale jinak jsem to odcvičila tak, jak to bylo. A potila jsem se, ne že ne. Ale pokud chtějí začátečníci zkoušet něco od Pamely, začněte těmi videi o střední intenzitě (nebo něčím, co má vyloženě pro začátečníky). Její videa fakt nejsou snadná a myslím, že pro vás budou výzvy i ta trošku „odlehčená“ videa. Protože tahle slečna vám nedá nic zadarmo v žádném workoutu!



Intense legs & booty workout od Zanna van Dijk (20 minut)
Tuhle slečnu jsem objevila až teď. Ale určitě jsem s ní necvičila naposledy. K tomuto videu jsem si vzala šestikilový kettlebell a používala jsem ho na každý cvik (kromě toho úplně posledního). Video mělo dvě části - výpadovou a dřepovací. Každá část se jela dvakrát. Při cvičení jsem neměla úplně pocit, že je to pro mě nějak těžké, že ten zadek nebo nohy nějak extra cítím. A to ani po tom posledním cviku, který měl být dynamický a měl z vás dostat poslední sílu v nohou. Já mám nohy poměrně silné, vydrží toho poměrně dost. Ale druhý den jsem trochu cítila zadek. Ne nějak extrémně, ale bylo poznat, že jsem cvičila. Takže pokud máte doma nějaké váhy, činky, kettlebell, cokoliv, a třeba cvičíte relativně chvilku, bude pro vás tohle ideál, podle mě. ☺



Stretches for splits od Blogilates (30 minut)
Protahovacích videí na provazy už jsem cvičila poměrně dost. A stále hledám něco, co překoná tu moji cca čtvrthodinovou sestavu na provazy. Ale ani tohle to nebylo. Bylo to hodně intenzivní, zvlášť ten konec, protože v tom provazu jste opravdu dlouho. Abych byla upřímná, ani jsem v něm tak dlouho nedokázala vydržet a musela jsem se zvednout výš, protože mi to bylo opravdu hodně nepříjemné. Každopádně pokud jste teprve na začátku a hledáte si tu svou rutinu, svou sestavu na provazy, tady se můžete v klidu inspirovat. Nebylo to špatné, to vůbec. Já jsem se nedostala do konečného provazu během tohoto videa, ale tři minuty poté, co jsem tohle docvičila a udělala si ještě dva cviky, už jsem se pěkně dotkla země a byla jsem tam. Takže to není chyba toho videa nebo tak. Jen už mám zajetý nějaký svůj sled cviků, který pořád funguje lépe. Nicméně za zkoušku to stojí.



Pár jóga pozic


Stoje na loktech, rukou a hlavě


30.7.


One Direction dance workout od Teagan Dixon (10 minut)
Druhý díl tanečního workoutu na písničky od One Direction. A můj názor se vlastně neliší od toho, jaký jsem měla na ten první. Opět jednoduché sestavy na mně známé a dřív hodně poslouchané písničky, zahřála jsem se, bavilo mě to, takže za mě super!



Firm abs workout at home od Caroline Girvan (15 minut)
Nějak jsem moc nečekala, že tohle bude dobrý, ale fakt bylo! Měli jste čtyři cviky, ty jste potom ještě jednou zopakovali, pak jste se přesunuli na další čtveřici a následně na dvojici. Každý cvik se cvičil 40 vteřin a mezi cviky byla pětivteřinová pauza. A fakt jsem to bříško cítila, takže taky stojí za zkoušku. ☺



Love handle workout od MadFit (10 minut)
Tady jste naopak měli dvě stejná kola po pěti cvicích a platil tady interval 45/15. A přišlo mi to pěkně zvolené a poskládané, takže ani s tímto nešlápnete vedle. ☺



Posilování rukou a zad podle sebe (25 minut)


Protažení podle sebe


31.7.


Lítání na brigádě



No, nakonec tady toho nebylo úplně málo, co myslíte? Jak jde cvičení během léta vám? ☺

K.

4 komentáře:

  1. Skvělé tipy na cvičení. :) Já taky začínám cvičit podle Pamely, má fakt skvělé videa. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pamela je sázka na jistotu v tom, že si fakt mákneš. Někdy si říkám, jestli je vůbec člověk... :D
      Přeju hodně vytrvalosti ve cvičení. A ať tě to baví! ♥

      Vymazat
  2. Teď přes léto, pokud cvičím, se zaměřuju spíš na jógu.

    OdpovědětVymazat