By Klára: NÁKUPY ZA ZÁŘÍ A ŘÍJEN - MILION VĚCÍ DO BYTU, ZÁSOBA KOSMETIKY A STUDIJNÍ POTŘEBY / 2021

pátek 26. listopadu 2021

NÁKUPY ZA ZÁŘÍ A ŘÍJEN - MILION VĚCÍ DO BYTU, ZÁSOBA KOSMETIKY A STUDIJNÍ POTŘEBY / 2021


Ahojte! ☺

Tak je to tu. Jsem tu s dalším nákupovým článkem. Ze září a října. Ano, na konci listopadu. Uznávám, trvalo to trošku dýl, na druhou stranu, abych byla upřímná, čekala jsem to ještě horší. Celé to stěhování, vybavování bytu, škola a podobně bylo dost náročné, takže najít si čas na nafocení všech těch věcí a sepsání tohoto článku, to byl opravdu celkem nadlidský úkol. Takže já jsem vlastně nakonec spokojená. Ono se to totiž možná nezdá, ale to je hodina na focení sem, druhá tam, o psaní samotného článku ani nemluvím. A když máte málo volného času, dělá se to celkem těžko.
No, ale už tady toho mého vypisování na úvod bylo asi dost. Teď už se pojďme společně mrknout na (téměř) všechny novinky, které jsem si pořídila sama pro sebe a které jsme si nakoupili nebo dostali do našeho nového bytu. 

Začneme tou největší novinkou, kterou na bytě máme. A tou je šatní skříň. Co se týká rozměrů, je 235 cm široká, 218 cm vysoká a 60 cm hluboká. Koupila nám ji přítelova mamka, takže sami jsme ji neplatili. Nicméně jsme si ji vybírali, takže cenu víme. Stála 13 400 Kč i s dopravou a objednávali jsme ji z Dona-Shop.
Jak asi sami vidíte podle dveří v pozadí, pronajímáme si starší byt. I tak jsme se ale pokusili z něj udělat co nejnověji působící příjemné místo. (Proces rekonstrukce bych vám chtěla časem ukázat i v  samostatném článku, pokud se mi to podaří. ☺) Tenhle kus nábytku tomu „modernizování“ dost pomohl. Měli jsme představu o velké černé skříni, já jsem trvala i na zrcadle a posunovacích dveřích. A překvapivě byl trochu problém něco takového sehnat. Ale povedlo se. A můžu říct, že jsme s ní spokojení. 



Druhým kouskem nábytku, který nám do bytu přibyl, je tahle klasická knihovna KALLAX z obchodu IKEA. To, v jakém je teď stavu, není ani z daleka konečná podoba. Teď jsou v ní nastrkané všechny možné věci, než budou mít svoje stálé místo. (Stejně jako krabice a letní oblečení v pozadí fotky...) Spodní dvě patra budou pak zaplněna látkovými boxy (ty na fotce jsem vám ukazovala v minulých Nákupech), horní dvě patra pak budou mít čtyři okýnka bez boxů a čtyři s. To, proč to bude takhle, má hned několik důvodů. Jednak tím zmenšíme plochu, na kterou se bude prášit, jednak může být v těch boxech spousta věcí (což znamená víc úložného prostoru) a pořád to bude vypadat dobře, a jednak tu knihovnu chceme využít jako takovou stěnu, která nám oddělí postel od zbytku místnosti. V těch čtyřech okýnkách, kde nebudou boxy, pak budou mít své místo svíčky, nějaké dekorace, případně květiny.
Kdyby vás zajímala cena, tak jsme za ni platili 2 500 Kč.


Jinak, když už jsem zmínila tu postel, ta není nová, tu mi věnovala mamka (za což děkuji ♥). Co ale v souvislosti s ní nové je, je matrace. Tu jsme si koupili v prodejně SCONTO. Vybrali jsme si matraci SLEEPGUARD MEDICAL s rozměrem 140x200, která má tuhou a středně tuhou stranu. Za ni jsme dávali 11 000 Kč. A zatím se nám na ní spí teda parádně.


Co jsem v souvislosti s postelí taky nefotila, byly pěnové polštáře,  opět z obchodu IKEA. Jmenují se MJÖLKKLOCKA a jeden stál bez koruny šest set korun. Každou plochu mají jinak tvarovanou, jedna má být přizpůsobená spaní na zádech, druhá na boku. Zatím si na ně ještě trochu zvykáme, ale už je to lepší, než na začátku. Po těch prvních nocích jsme cítili napětí za krkem, což nebylo moc příjemné. Ale jak jsem psala, lepší se to, za krkem nás už nebolí a ráno se cítíme vyspaní. Nicméně kdybychom si měli vybrat znovu, asi bychom do nich už spíš nešli.


Na rychlý skok do koupelny k dalšímu kusu nábytku. Tato černá koupelnová skříňka je z Lidlu a vyšla nás na 899 Kč. Přítel byl nejdřív proti, chtěl do koupelny jen klasické zrcadlo a poličky, ale pak mi dal za pravdu v tom, že ta koupelna je opravdu celkem malá a každý úložný prostor navíc se hodí. A tohle je fajn, nepráší se do ní, nikde se neválí žádná kosmetika a působí to uklizeně. Mám trošku problém si zvyknout na otevírání dvířek, protože ta dvě vnější se neotevírají jak kniha směrem ven... Ale dovnitř! Což je proti mému osobnímu chápání. Doteď se ta dvířka občas snažím otevřít špatným směrem. Ale jednou si zvyknu. Snad. Jinak jsme s tou skříňkou za ty peníze naprosto spokojení.


Ještě tu mám dva (nebo vlastně přesněji tři) kusy nábytku. Ty jsme zase dostali od mamky a jejího přítele. Jde o dva velké pracovní stoly, na které nám mamka nechala v práci uříznout desky. Její přítel k nim pak vyrobil kovové nohy. Jsou na pohled úplně jednoduché, ale my jsme je přesně takhle chtěli. A taky jsme za ně moc rádi.


Třetím kusem nábytku a zároveň třetím stolem v bytě je tento jídelní. Je designově úplně stejný, jako ty dva pracovní. Ten nám tvoří takový hezky vydekorovaný koutek, ze kterého mám vždycky radost, když ho vidím. Jak to tak hezky všechno ladí a jak to vypadá... No, uznejte sami, že je to hezké? Taková maličkost a jak mě dokáže potěšit... ☺
Jinak prostírání i tu vázu jste taky viděli v předchozích Nákupech, svíčky jsme dostali od přítelovy maminky a ten šedý běhoun jsme kupovali za 80 Kč v IKEI.


Z těch větších věcí stojí za zmínku ještě garnýže, které máme opět z IKEI. Kupovali jsme jedny do pokoje a druhé do kuchyně. Se všemi těmi částmi, které k tomu byly potřeba, nás to do obou místností přišlo kompletně asi na 2 000 Kč. 
Na jednu garnýž jsme si do pokoje pověsili hořčicové závěsy, které taky znáte už z minulých Nákupů. Do kuchyně pak přišly ty krémové. Na druhou garnýž jsme dali do pokoje i do kuchyně záclony, které jsme náhodou objevili ve velké slevě v XXXLutz. Po té zhruba 50% slevě jsme za 4 krásné jednoduché široké záclony (z čehož je jeden pár dlouhý téměř až na zem) dávali necelých 1 100 Kč. Což je podle mě super cena. A tím, že jsme na každé okno koupili ty záclony dvě, je to i krásně bohaté a nařasené a vypadá to podle mě naprosto parádně! (Je teda pravda, že jde o polyester, ne o bavlnu. To bychom se na takovou cenu asi nedostali. Ale na pohled to podle mě i tak vypadá moc dobře!)


Když už zmiňuju ty garnýže a záclony, kupovali jsme samozřejmě i ty „žabky“ na záclony. Opět černé, aby to vypadlo dobře. Ty jsme sehnali v BauMaxu. Potřebovali jsme celkem nějakých 5 nebo 6 balíčků, což nás taky stálo několik stovek. Stejně jako nejrůznější šroubky a vrtáky, barvy a laky, sádra, tmel, silikon a ještě asi milion dalších věcí, které jsme potřebovali na rekonstrukci bytu a nejrůznější dodělávky. To ty stovky (a tisícovky) taky jenom lítaly.


Přesuňme se teď už na ty menší věci. Začneme květináčky, které jsme si pořídili v BauMaxu. První z nich je takhle krásně malinové růžový. Přítel totiž trval na tom, že by to chtělo do bytu nějakou další výraznější barvu. Já jsem se chtěla držet už spíš na těch tlumených, ale tahle barva se mi líbila tak, že jsem nakonec souhlasila. Zasadili jsme si do něj mango, které už pár měsíců pěstujeme.


Pořídili jsme tam i dvojici plastových světle hnědých truhlíků, které máme na bylinky. Zatím na mátu a bazalku.


A do třetice trojice květináčků. Tyhle jsou o něco menší, než ten malinový, a přijdou na nástěnné poličky u dveří. Přidám k nim ještě nějaké svíčky a udělám z toho takové klidné příjemně působící místečko, které mi bude dělat stejnou radost, jako koutek s jídelním stolkem! ☺


Když už jsem tedy zmínila ty svíčky... Když jsme byli v Möbelixu a už jsme stáli u pokladny, zahlédla jsem ve stojanu slevy na svíčky. No, to bylo zase něco pro mě... Takže zatímco přítel čekal ve frontě u pokladny, já jsem si odběhla očuchat svíčky. A tahle se mi jednak líbila a jednak mi voněla. Je to taková těžká sladká podzimní/zimní vůně, má tři knoty a na pohled je podle mě opravdu nádherná. A ještě když z 550 Kč stálá 300 Kč? To jsem ji popadla, došla k pokladně a podívala se na přítele psíma očima. Ten se jenom pousmál, přikývl a odcházeli jsme i se svíčkou.


Původně jsme ale v Möbelixu kupovali v rámci Víkendu bez DPH tyhle šedé podsedáky. Opět jsou úplně jednoduché, ale líbily se nám a seděly nám do stylu, ve kterém si byt zařizujeme. Po slevě nás jeden vyšel na 213 Kč. Což je podle mě opět fajn cena!


Ve stejném obchodě jsme si pořídili i čtyři osušky, opět byly díky Víkendu bez DPH levnější. Jedna nás přišla na 122 Kč. No nekupte to! 


I tu bílou rohožku (v přítelově slovníku jde o „ručník na zem“) máme z Möbelixu. Ta stála po slevě 139 Kč, což je opět za pár korun.
Tu šedou rohožku jsme si původně kupovali před vchodové dveře, ale nakonec skončila tam, kam ji i IKEA měla zamýšlenou. Do koupelny. A ta stála, prosím pěkně, 35 Kč. Ne, taky to nechápu...


Tenhle tmavě modrý kvádr je prostěradlo z Lidlu. Když jsme totiž objednávali tu skříňku do koupelny, přihodili jsme k objednávce ještě pár věcí, které nám chyběly a které jsme potřebovali. Prostěradlo bylo jedním z nich. Na naší sto čtyřicet centimetrů širokou postel ho měli za cenu 249 Kč.


Do stejného balíku jsme přihodili i žehličku a nový potah na žehlicí prkno. Žehlička nás přišla na 399 Kč, potah potom na 169 Kč.


Drobnost na záchod z IKEI, která byla taky potřeba. Stála nás stovku. (Ale normálně byste nevěřili, jak jsou štětky na záchod drahé, fakt... :D Kromě IKEI jste běžně v obchodech na několika stovkách, někde i přes tisícovku. No upřímně, to mi hlava fakt nebrala... Proč...?)


A jdeme na kosmetiku! ☺


Začnu Avonem, konkrétně koupelovými produkty. Pořídili jsme si jednu pěnu do koupele s vůní kokosu, druhou pěnu s takovou sladkou, těžší, ale mnou blíže nespecifikovatelnou vůní s názvem „Goodnight, sweetheart“, a přidali jsme i sprchový gel s vůní vanilky a santalového dřeva. Jeden produkt vycházel asi na 80 Kč.


Klasicky jsem si objednala pleťovou vodu, v tomto katalogu za 90 Kč, dostala jsem i vzoreček z jiné řady, dál dva konopné krémy, každý za 140 Kč, a pak noční gel na obličej taky za 140 Kč. Ale ten si teda prosím vás fakt nekupujte. Lepí to, nevsakuje se to, je to nepříjemný. Odmítla jsem to používat. Ten za to fakt nestojí. Zbytek mi přijde fajn. ☺


Pak tu mám voňavku v mini verzi, k ní bylo i tělové mléko. Splnila jsem podmínku kampaně, takže mě to dohromady vyšlo na 30 Kč. Pravděpodobně to půjde do nějaké charitativní aukce.
Potřebovala jsem i řasenky, tak jsem si dvě vzala. Tu v šedém přebalu znám, mám už asi třetí a je fajn, taková klasická. Stála něco kolem stovky. Tu zlatou mám teď poprvé a taky není špatná. Má větší kartáček, takže pro menší oko to asi nebude ideální, ale zase to není takový ten obří, takže se s tím manipulovat dá. A efekt dělá hezký. Cenově je na tom pak stejně, jako ta předchozí.
Stavila jsem se i do Rossmanna, když měli akci dva produkty dekorativky za cenu jednoho. Šla jsem tam cíleně, protože mi úplně došel make-up. Pořídila jsem si True Match make-up, který už jsem zkoušela dřív a byla jsem s ním spokojená. Chtěla jsem si ho vzít původně dvakrát, ale v mém odstínu byl poslední. Tak jsem sáhla po Face Infinity od Max Factor. A taky není špatný. Asi mi sedí o trošku míň, než ten True Match, ale není to vůbec zlé. Dohromady jsem za oba make-upy díky té akci dávala čtyři stovky.


Mám tu i pár věcí do školy. Na ukázku tu mám několik sešitů, které jsem si pořizovala. Není to z daleka všechno, ale tak pro ukázku to stačí. Mám je z Globusu. Celkově mě vyšly na pár stovek.


Ve škole po nás vyžadovali i bílý plášť, tak jsem si pořídila i ten. Zašla jsem do místních pracovních oděvů, kde mě vyšel asi na čtyři stovky.
A potřebovala jsem si pořídit i čelovku na kurz první pomoci, který jsem v rámci školy absolvovala na začátku září. I tu jsem za 319 Kč kupovala v Globusu.


No, a vzhledem k tomu, že máme na škole povinné absolvování plavání, musela jsem si koupit i jednodílné plavky. Byl to celkem nezvyk, ve většině jsem se necítila, ale nakonec mi jedny v Decathlonu sedly. Stály asi pětistovku.
Musela jsem si sehnat i plavecké brýle, ale ty tu teda nemám vyfocené. Byl to teda taky celkem boj, sehnat nějaké, které mi sednou, ale nakonec se povedlo a ve Sportisimu jsem si jedny vybrala. Přišly mě na 300 Kč.


Na plavky navážu ponožkami, které jsem dostala od mamky. Jsou hodně takové dětské, holčičí, ale na tomhle kuse oblečení mi to vůbec nevadí. A ponožek není nikdy dost, takže sada rovnou pěti párů mi taky udělala radost. ☺


Přesouváme se do kuchyně! Toastovač je do studentského bytu nutnost, no ne? I když teda musím říct, že jsme na tom ještě celkem dobře. Za ty dva měsíce, co ho máme, jsme si dělali toasty třeba jen desetkrát. Což fakt není moc, když si vezmete, že to máte nějakých 60 dní a v každém máte 3-5 jídel. A mít toasty desetkrát? To si fakt myslím, že jsme na tom dobře! ☺
No, nic to ale nemění na tom, že i pro nás je tenhle spotřebič klasikou a skvělým pomocníkem. Máme celkem dobré zkušenosti s těmi z Lidlu, za tu cenu jsou naprosto parádní. Tenhle nás vyšel tuším na 400 Kč.


V Lidlu jsme si pořídili i mixér, který má i nástavec na šlehání a sekání. Tentýž jsme měli i doma a platí u něj totéž, co u toho toastovače. Za tu cenu je skvělý. Celý tento set vás totiž přijde na pětistovku. Což je za mě teda dobrá cena! ☺


Na závěr tu mám ještě pár drobností do kuchyně. Co jsme totiž nenafasovali doma nebo u babiček, museli jsme si dokoupit. Chyběl nám například váleček (ten je z IKEI), misky na míchání těsta, salátů a spousty dalších věcí (koupeny v Lidlu) a kořenky (opět z IKEI).


Čeho doma není nikdy dost? Krabiček! Takže jsme si taky nějaké pořídili. Jedna skleněná je z IKEI, ty další tři byly v sadě v Lidlu, stejně jako ty plechové.


Pak tu mám ještě několik klasických kuchyňských maličkostí z různých supermarketů. Vždycky, když jsme něco potřebovali, vzali jsme to zrovna tam, kde jsme nakupovali, takže přesně už nevím, co je odkud... ☺


Jako poslední tu mám spolupráci, kterou jsem řešila už někdy na začátku listopadu, ale tím, že jsem předevčírem spustila soutěž o tentýž balík dobrot, rozhodla jsem se to zařadit ještě do tohoto článku, abyste se případně mohli do soutěže zapojit. Probíhá na mém Instagramu do 7.12., tak tam když tak mrkněte. ☺
Objednala jsem si (a zároveň vybrala do soutěže) tedy troje balení slaných proteinových chipsů, jedno balení hrachových s česnekem, půl kila jasmínové rýže, proteinové těstoviny z černých fazolí, hrachové a čočkové těstoviny, 60 kapslí železa, proteinovku deluxe s příchutí čokoládového sachru, kakaovou Bombus proteinovku, trojici nových proteinových tyčinek od Nutrendu, protein s pravou kávou a obsahem kofeinu, dva CFM proteiny (Latte Macchiato a karamel s medem) a jeden Pentha Pro s příchutí vanilky.
Já myslím, že je o co soutěžit. Tak určitě neváhejte a běžte to zkusit! ☺

No, a kdybyste nechtěli jen zkoušet štěstí v soutěži, ale rádi byste si i z e-shopu Zdraví a fitness něco koupili, můžete k tomu využít VIP ceník. Jak na něj si můžete přečíst v pravé části blogu! ☺


Tak, a tím jsme u zdárného konce! Uf, ale dalo to zabrat, co? :D 
Bylo toho tady opravdu hodně, podzim byl co se týká výdajů poměrně výživný. A vlastně nejen co se výdajů týče, ale celkově bylo dost i všech akcí, aktivit, změn i práce. Ale všechno jsme to zvládli, z čehož mám radost!

No, a teď už se s vámi jen rozloučím a opět vás poprosím o vaši zpětnou vazbu. Co jste si naposledy koupili? A co říkáte na moje nákupy? ☺

K.

4 komentáře:

  1. Super článek! My naposledy platili novou kuchyni a vánoční dárky:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc! ☺
      Teda, tak to jste se asi taky pěkně plácli přes kapsu... :D

      Vymazat
  2. Ahoj Klárko, skříň je krásná, já nikdy neměla pokoj, kam by se mi takové monstrum vešlo, takže nic takového nemám. Furt žiju ve světě, kde 13 tisíc je hrozně peněz a za skříň bych tolik asi nedala. Stůl je moc hezký, něco takového bych si do budoucna představovala do pracovny, když to půjde. My dneska s přítelem přebíráme klíče od baráku, který budeme příští rok kompletně rekonstruovat. Z Avonu mi v prosinci má dorazit micelárka, gel, rozčesávvač a dvě dárkové sady pro kolegyně. Sešity jsou parádní, škoda jen, že do školy už nejspíš nezavítám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Sabi, my ji máme teď v pokoji dohromady s přítelem, jinak bych ji ve svém samostatném pokoji taky neměla kam dát. Ale do menší bychom se oba nevešli. A ano, souhlasím, 13 000 je opravdu hodně peněz, na druhou stranu to už není taková částka, jako by byla před lety. A když se podíváš kolem sebe, kolik už věci stojí, zase tak moc to není. Ale naprosto rozumím tomu, jak to myslíš. ☺
      Stoly se mi taky moc líbí, je to z části domácí výroba, o to větší radost z nich mám.
      Teda, tak super! Tak ti přeju, aby se vám rekonstrukce povedla přesně tak, jak si přejete! ♥
      Třeba zavítáš, nikdy nevíš, kam se ještě dostaneš... ☺
      Děkuji za komentář! ♥

      Vymazat