By Klára: ODCVIČENO V BŘEZNU - DANCE #LIKENINA, BĚŽECKÉ TRÉNINKY A STRAŠNĚ MOC CVIČEBNÍCH VIDEÍ /2021

středa 31. března 2021

ODCVIČENO V BŘEZNU - DANCE #LIKENINA, BĚŽECKÉ TRÉNINKY A STRAŠNĚ MOC CVIČEBNÍCH VIDEÍ /2021


Ahojte! ☺
 
Taky vám ten čas tak strašně utíká? Sotva jsem se otočila a čtvrtka roku 2021 je za mnou, je tohle možné? Přijde mi, že jsem před chvilkou teprve sepsala článek o cvičení za únor, no a už jsem tady s dalším, březnovým. Opravdu mi ten březen neuvěřitelně utekl. No, každopádně vám tedy přináším výčet toho, co jsem odcvičila minulý měsíc. A i tentokrát tady toho bude spousta! A stejně jako minulý měsíc jsem si zvolila jeden týden, kdy jsem cvičila podle sedmidenního cvičebního plánu od Pamely, který každou neděli vydává. Tak se pojďte mrknout, inspirovat a motivovat! ☺


1.3.


Práce


Dance #LIKENINA od Les Mills (40 minut)
Tohle video bylo naprosto skvělé. Už jsem ho kdysi dávno cvičila, ale samozřejmě jsem si tu sestavu nepamatovala. Když jsem tohle zkoušela před těmi několika měsíci, během tancování jsem nějak nevěnovala pozornost tomu, abych si ty sestavy zapamatovala. Takže když se to na konci jelo celé, nešlo mi to. Tentokrát jsem ale věděla, na co se soustředit, takže to na konci vypadalo úplně jinak. Nebylo to profesionální, ale rozhodně to bylo lepší, než v minulosti. Bavilo mě to, mělo to energii, sestava je super, vyblbnete se, ale zároveň se i příjemně uvolníte. Za sebe doporučuju všema deseti!



2.3.


Práce


Sestava z videa #DANCELIKENINA (8x)


Relaxing flow od Gayatri Yoga (33 minut)
Krásná lekce na uvolnění hýždí, páteře a celkově zad. Byla opravdu moc příjemná. Na konci měla i poměrně dlouhou relaxaci a celkově byla odpočinková a uvolňující. Takže za mě paráda.
 


3.3.


Zkoušení nových workoutů podle sebe
5 minut warm up
15 minut na nohy a zadek
10 minut na břicho
5 minut na ruce
10 minut protažení


4.3.


Běžecký trénink
1 km rozběhání
Kloubní protažení
Pyramidový běh (100 m běh na 50%, 100 m výklus, 100 m běh na 70%, 100 m výklus, 100 m běh na 90%, 100 m výklus, 100 m běh na 100%, 100 m výklus, 100 m běh na 100%, 100 m výklus, 100 m běh na 90%, 100 m výklus, 100 m běh na 70%, 100 m výklus, 100 m běh na 50%, 100 m výklus)
Běh na 1 km
1 km výklus
Statické protahování


5.3.


Power yoga for weight loss od Gayatri Yoga (51 minut)
Tahle lekce na mě byla poměrně dlouhá, obvykle skoro hodinová videa necvičím. Ale tím, že to bylo jediné cvičení, které jsem na tento den plánovala, celkem mi to vyhovovalo. A líbilo se mi to. Bylo to energické, lehce zpevňující, ale pořád jógové. Mělo to samozřejmě i protahovací prvky a nechyběla ani závěrečná relaxace. Takže s touto lekcí jsem byla spokojená! ☺



6.3.


Práce
 
 
Sestava z videa #DANCELIKENINA (8x)

 
Best of HIIT od Pamela Reif (10 minut)
Pamela tu sice ještě bude mít své celotýdenní okénko, ale i tak jsem si tohle video odcvičila chvilku po tom, co vyšlo. Byla jsem na to zvědavá. A nezklamalo mě to. Najdete v tom písničky, které mají ty nejvíc intenzivní sestavy z Pameliných tanečních videí. Máknete si, ale užijete si to. Fakt!
 


Dua Lipa dance party workout od MadFit (16 minut)
I tohle bylo super. Bavily mě písničky, bavily mě sestavy, zapotila jsem se a vyblbla jsem se, takže to mělo všechno, co to mít mělo! ☺
 


Leg workout od Olya TV (12 minut)
Ani tohle nebylo špatné. Mělo to hudbu, časovač, ukázku dalších cviků, interval zhruba 45/5, takže jste ty nohy i cítili. Nebylo to něco extrémního, něco neodcvičitelného, ale špatné mi to nepřišlo.
 


Booty and legs workout od Bombyx (10 minut)
Tahle desetiminutovka měla dokonce i warm up a protažení. Což mě upřímně překvapilo. Ale nebylo to něco, co bych potřebovala znovu. Bylo to na mě strašně lehoučké. I když jsem věděla, že to bude pomalé cvičení bez skoků, nečekala jsem, že tam ještě bude to zahřátí a stretching. To jste měli z posilování tak šest, sedm minut. A ještě v intervalu 30/10. Za mě tohle nee.
 

 
Nácvik provazů


7.3.


Práce


8.3.


„Sweet dreams“ od Jenny Tailor (3 minuty)
Tady budu fakt hodně zlá. Úplně se mi z toho chtělo brečet. Víte, že vám tady videa od Jenny ukazuju a že se mi líbí, že se dala do natáčení videí. A že mi nepřišla nějak špatná, spíš taková průměrná. Lehčí, ale fajn. No ale tohle? To bylo příšerné. Sestava neměla absolutně žádnou hlavu ani patu, nemělo to energii, dokonce mi přišlo, že ani rytmus. Fakt mě stálo veškeré mé úsilí to nevypnout. Tohle ne Jenny, promiň. Tohle bylo fakt zlý.


 
„Woo!“ dance workout od Kyra Pro (3 minuty)
Tuhle písničku jsem upřímně neznala. Nebo, možná jsem ji jednou-dvakrát slyšela, ale to je tak všechno. Kyra s její energií a sestavou nezklamala, takže tohle klidně zkuste. ☺


 
„Save your tears“ dance workout od Kyra Pro (3 minuty)
Tuhle písničku jsem samozřejmě znala. A mám ji ráda, takže o to víc jsem se na tu sestavu těšila. A byla fajn, takže i tohle je za mě dobrý!
 


 „Bed“ boxing warm up routine od Pamela Reif (3 minuty)
I tohle mě bavilo. Energická písnička, super nápad s boxovací sestavou, originální, krátké, ale rozhýbající! Dobrý!



Complete abs workout od THENX (21 minut)
Po delší době tu máme zase video, které předcvičuje muž. A upřímně, po tomhle mě to břicho fakt pálilo. Čekala jsem, že to zvládnu lépe, přece jen podle chlapa jsem necvičila poprvé, ale tohle bylo fakt intenzivní. Což je super, samozřejmě! Pro začátečníky to určitě není, pro pokročilé chlapy ale určitě ano. A samozřejmě i pro ženy, pokud se na to cítí. Jen počítejte s tím, že tohle fakt ucítíte! ☺


 
Sexy arms & back workout od Chloe Ting (10 minut)
Od Chloe mám videa na ruce a záda bez vybavení ráda. Jsou to většinou krátké workouty, ale ty ruce (popřípadě záda) pak cítím. A tady tomu nebylo jinak, takže jsem byla spokojená.


Slim back + burn bra bulge od Emi Wong (10 minut)
U tohoto se mi líbilo, že jste vždycky viděli jak verzi s váhami, tak bez nich. Určitě by se dala vymyslet třeba i verze s expandéry. Jinak mi to přišlo celkem fajn. Líbilo se mi to míň, než workout od Chloe, ale špatné to nebylo.


 
Cool down full body od Jenny Tailor (6 minut)
No, pořád si stojím za názorem, že protáhnout celé tělo za pár minutek prostě nejde. Možná ty hlavní svalové skupiny ano, ale celé tělo určitě ne. Za šest minut to prostě nestihnete. Ale kdybych pominula tenhle faktor a brali bychom to prostě jako rychlou (nutnou) šestiminutovku po cvičení, protože to se asi nechcete protahovat dvacet minut, tak by to asi bylo fajn. Líbila se mi hudba i cviky. Jen bych možná klidně nechala na jeden cvik třeba jen 20 sekund, aby se jich tam vlezlo víc a mohlo to tak být komplexnější, když už to má být protahování celého těla. Ale to je jen takový můj nápad. Jinak na rychlý strečink po (lehčím) tréninku by to asi mohlo stačit.



9.3.


Běžecký trénink
1,1 km rozběhání
Kloubní protažení
Pyramidový běh (100 m běh na 50%, 100 m výklus, 100 m běh na 70%, 100 m výklus, 100 m běh na 90%, 100 m výklus, 100 m běh na 100%, 100 m výklus, 100 m běh na 100%, 100 m výklus, 100 m běh na 90%, 100 m výklus, 100 m běh na 70%, 100 m výklus, 100 m běh na 50%, 100 m výklus)
Běh na 1,5 km
1,1 km výklus
Statické protahování


10.3.


Sestava z videa #DANCELIKENINA (8x)
 
 
Full body od Jenny Tailor (12 minut)
Dvanáct cviků, každý provádíte minutu, nejsou tu žádné pauzy. Nebylo to špatné, ale osobně bych takhle krátké cvičení na celé tělo zase pojala jinak. A to tak, že by byl jeden cvik třeba na 40 vteřin. Zase z toho důvodu, aby se zapojilo víc svalových skupin. Ale Jenny to udělala takto, což je taky v pořádku, je to její video, její posilování. Cítila jsem hlavně horní polovinu těla, nejvíc tedy paže a ramena. A nebylo to špatné, takže to klidně zkuste.
 

 
Inner thighs workout od Jenny Tailor (10 minut)
Tak, Jenny tu mám znovu, tentokrát s posilováním vnitřních stehen. Opět bez pauz, ale tentokrát jste jeden cvik dělali půl minuty. A mně osobně se to líbilo. Byla tam spousta cviků, vnitřní stehna jsem opravdu zapojovala, a tam toho zpevňování není nikdy dost, že jo. ☺



Intense leg day workout od growingannanas (30 minut)
Tenhle koncept se mi hodně líbí. Máte půlhodinové video, ale v prvních pěti minutách se zahřejete a v posledních pěti minutách se protáhnete. Mezi těmito intervaly dvacet minut cvičíte. Podle mě je tohle ideál. Mělo to gumičky, časovač, viděli jste i procenta, kolik toho už máte za sebou a kolik před sebou. Interval 50/10, parádně zvolené cviky. Za sebe tohle rozhodně doporučuju!



Nácvik provazů

11.3.


Práce


Toned arms & abs workout od growingannanas (30 minut)
Opět stejný koncept, totožné rozvržení, časy, intervaly... Ale tohle pro mě teda bylo mnohem těžší, než ta verze na nohy. Byl tam i cvik, který jsem nezvládala, a to výdrž ve spodní pozici kliku. Vydržela jsem vždycky chvilku v chlapském, pak jsem si položila kolena do dámské verze a když jsem se začala křivit a prohýbat, zvedla jsem se zpět do klasického planku. A tohle jsem opakovala během těch 50 vteřin. Opravdu jsem to nevydržela, nezvládla. Ale tak nějak jsem si alespoň našla verzi, kterou jsem byla schopná dělat, abych to úplně nevzdala. Je lepší zkoušet a dělat aspoň něco, než nic, že jo. No a u posledního cviku, což znamenalo udělat za těch 50 vteřin co nejvíc kliků, tak to už mi moje ruce umíraly. Ne opravdu, tohle pro mě bylo fakt těžké. Ale rozhodně to byl super workout, jen ne vhodný pro začátečníky. Vy ostatní se do toho ale určitě pusťte!



12.3.


Práce
 
 
Yoga for healthy hips od Gayatri Yoga (30 minut)
Čtrnáctý den z třicetidenní jógové výzvy od Gayatri. Určitě jste si všimli, že tuhle výzvu neplním tak, jak byla navržená, tedy necvičím jedno video denně třicet dní za sebou. Ale tak nějak se tím prokousávám, pomalu, postupně. Ale nemám kam spěchat, že jo. Tentokrát došla řada na půlhodinové uvolňování kyčlí a oblasti pánve. Což je oblast, kterou mám v určitých směrech ještě dost zkrácenou. Ale zároveň je to oblast, kterou mě baví uvolňovat a zlepšovat tak její flexibilitu. Tahle lekce nebyla vedená tak, jak to bývá třeba před tréninkem provazů. Bylo to zaměřené právě spíše na celou pánev, než jen na kyčle. Takže to pro mě bylo něco nového, něco jiného, než jsem čekala. Ale špatné to nebylo.



13.3.


Běžecký trénink
1,1 km rozběhání
Kloubní protažení
Pyramidový běh (100 m běh na 50%, 100 m výklus, 100 m běh na 70%, 100 m výklus, 100 m běh na 90%, 100 m výklus, 100 m běh na 100%, 100 m výklus, 100 m běh na 100%, 100 m výklus, 100 m běh na 90%, 100 m výklus, 100 m běh na 70%, 100 m výklus, 100 m běh na 50%, 100 m výklus)
Běh na 1,5 km
1,1 km výklus
Statické protahování


14.3.


Odpočinek


15.3.

 

 
Opět přišel čas na Pamelu, konkrétně na její týdenní plán. Opět jsem si zvolila Dance verzi. Tak pojďte mrknout, co si pro nás tahle slečna připravila! ☺


Boob lift od Pamela Reif (10 minut)
Tohle video jsem cvičila tuším jen jednou. A není to asi něco, co bych vyloženě potřebovala znovu. Myslím, že jsem to psala i minulý měsíc, ale hrudník v podstatě necvičím. Ale i tak mám tuto oblast poměrně zpevněnou z různých kliků nebo planků. Ale na ozvláštnění to nebylo špatné.


Happy dance workout od Pamela Reif (15 minut)
Pak jsem si mohla vybrat mezi tancováním a HIIT cvičením. Takže to bylo asi jasné, co si zvolím, že jo. Ale musím přiznat, že jsem při tomhle docela cítila ruce, což byl určitě důsledek předchozího videa. Ale bylo to fajn.
(Jinak vysoká kolena, která v poslední písničce děláte v podstatě celou dobu, už mě nepřekvapí. Od té doby, co existuje video „Best of HIIT“, je tohle úplná pohodička. :D)



Best of HIIT od Pamela Reif (10 minut)
V předchozím videu jste vysokými koleny končili, v tomhle s nimi začnete. A odjedete si celou písničku znovu. Pak na vás čeká sestava na „Bom Bom“, kterou naprosto miluju. Teda, s vysokým kolenem ještě pořád trochu válčím, ale jinak je to písnička a sestava, u které se rozhodně budu usmívat a smát. Je naprosto geniální! Následuje písnička, která mi v některých momentech připomíná Crazy frog, jestli si to pamatujete. Takže to je taky parádní. A zakončí to Level up, který si taky vždycky užívám. Za mě je tohle prostě úžasný!

 
 
Everyday stretch od Pamela Reif (6 minut)
Šestiminutové rychloprotažení nesmělo chybět. Tohle video je ideální pro ty, kteří se k protahování po workoutech musí nutit a přemlouvat, a obětují mu jen pár nezbytných minut. Tak tohle pro vás bude ideální. Pro mě by byla perfektní nějaká desetiminutovka, šestiminutovky jsou pro mě málo, ale určitě se najdou lidi, pro které bude tohle přesně to pravé ořechové. Protáhnete si hlavní svalové skupiny, cviky jsou podle mě skvěle navolené. Tak směle do toho! I vy, kteří protahování moc nedáte. Šest minut si najdete, fakt! ☺
 


16.3.


Grow your booty od Pamela Reif (12 minut)
K tomuto nemám co dodat. Má to gumičku, cvičíte jen na zemi, žádné dřepy, výpady, výskoky... A zadek teda fakt cítíte. Takže super!


 
Inner thigh workout od Pamela Reif (10 minut)
I tohle mě teda pěkně pálilo. Cvičila jsem to s pětikilovkou, stejně jako Pamela. Ale nejvíc mě pálily ty cviky, u kterých se ta činka ani nepoužívala. Fakt jsem ty vnitřní stehna pak cítila. Takže i tohle si určitě odcvičte. Protože na vnitřní stehna toho není nikdy dost, že jo... ☺



Thigh workout od Pamela Reif (15 minut)
Tohle video bylo jak na vnitřní, tak na vnější stehna. A to už mi nohy opravdu umřely. Nechyběly tady totiž ani skoky, nějaké výdrže... A když už máte odcvičená ta dvě videa výše, to už se vám ty nohy opravdu třepou. Takže tohle byla taky pecka!


Love dance od Pamela Reif (10 minut)
Zamilované taneční video nepatří k mým nejoblíbenějším, ale není špatné. Je to čistě jen o mé preferenci. A vím, že jsou taneční videa od Pamely, která mě baví víc. Ale je pravda, že jsem si ho užila víc, než když jsem ho cvičila poprvé a podruhé. Lepší se to. Tak to případně taky nevzdávejte po prvním pokusu. ☺



17.3.


Ab lines workout od Pamela Reif (10 minut)
Ale tohle byla pecka! Skvělé cviky, originálně zvolené. Některé jsem možná nezkoušela nikdy, jiné jen párkrát. Takže zabíraly svaly, které tak často nezpevňuju. Což bylo samozřejmě super. Nebylo to snadné, ale kdo by něco takového u Pamely čekal, že jo. Ale určitě tímhle svým bříškům a méně používaným svalům uděláte službu!


Sexy back workout od Pamela Reif (15 minut)
Už jsem to zmiňovala několikrát, ale je podle mě důležité to připomínat. Když cvičíte svalové skupiny v přední části, je potřeba kompenzovat to i zpevňováním z druhé strany. U nohou taky necvičíte jen pravou nebo jen levou, že ne. Tady je to stejné. Takže pokud cvičíme břicho, musíme zpevnit i záda, aby nám nedocházelo k dysbalancím. Tohle video bylo super. Používali jste u něj i závaží, konkrétně já i Pamela jsme použily 7,5 kilo těžkou činku Ale samozřejmě tam byly i cviky bez vybavení. A na konci jsem cítila jak ruce, tak záda. Takže za mě dobrý!


 
Dance cardio workout od Pamela Reif (15 minut)
Noo, tohle tancování taky nepatří k mým oblíbeným. Ale i tak jsem mu dala přednost před dalším posilováním. To tak bude asi vždycky. Pokud dostanu na výběr mezi tancem a čímkoliv jiným, vyberu si tanec. Nebo, alespoň tak to teď vnímám. Uvidíme, jestli se to do budoucna změní. Nicméně tohle určitě není video, které bych si sama od sebe vybrala a odcvičila. Ale věřím tomu, že spoustě lidem písničky z tohoto tancování sednou, stejně jako sestavy. Pro mě to ale úplně není.


 
Brutal ab workout od Pamela Reif (6 minut)
Vidíte tu kombinaci slov, jo? „Brutal“ a „Pamela“. No, mám k tomu psát něco víc? U tohoto mi moje břišní svaly podle mě shořely. Tohle bylo fakt náročné. A ne, nenechte se zmást tím, že to má jen šest minut. Ne, není to „jen“ šest minut. Je to „pěkně dlouhých šest minut plných potu, pálení a proklínání“! Tak. Víc není potřeba psát.



18.3.


Běžecký trénink
1 km rozběhání
Kloubní protažení
Pyramidový běh (100 m běh na 50%, 100 m výklus, 100 m běh na 70%, 100 m výklus, 100 m běh na 90%, 100 m výklus, 100 m běh na 100%, 100 m výklus, 100 m běh na 100%, 100 m výklus, 100 m běh na 90%, 100 m výklus, 100 m běh na 70%, 100 m výklus, 100 m běh na 50%, 100 m výklus)
Běh na 1 km
1 km výklus


Stretch for splits od Pamela Reif (8 minut)
Po běhu byla tohle úplná paráda. Krásně se mi uvolnily kyčelní klouby i svaly na nohou, protáhly se mi hamstringy a přední stehna. Tohle video mám ráda. Sestava v něm je docela podobná té, kterou sama dělám před provazy. Takže jo, tohle je za mě super! ☺



Sitting too much stretch od Pamela Reif (8 minut)
A mám ráda i tenhle stretching. Protažení ramen a zad, rotace páteře, které miluju, kratičká relaxace na konci... Tohle si prostě během dne (na home office) chcete/potřebujete zacvičit. Zabere to pár minutek, uděláte něco pro své tělo a ještě se budete cítit mnohem líp. Věřte mi. Za mě je tohle parádní!



19.3.


Socks workout od Pamela Reif (10 minut)
Ponožkový workout už jsem kdysi cvičila. A pamatuju si, že to bylo poměrně náročné. I tentokrát jsem si u toho mákla. Cítila jsem břicho, ruce i stehna. Určitě jsem to zvládla líp, než když jsem to cvičila poprvé, ale i tak to bylo docela těžké. Pro začátečníky určitě ne-e.


Leg workout od Pamela Reif (12 minut)
Tohle mi přišlo na nohy super. Bylo to pěkně poskládané, posilovala se spousta svalových skupin a cítila jsem to. Takže za mě super!
 


R&B dance workout od Pamela Reif (10 minut)
U tohoto videa mám ráda poslední dvě písničky. První dvě mě bohužel moc nebaví. Což je docela blbý no, asi sama od sebe nebudu cvičit podle videa, u kterého mě baví jen půlka, ale najdu si takové, které mě bude bavit celé, že jo. Takže tohle za mě spíš ne, no. (Navíc, písnička Level up je se stejnými kroky i ve videu s výběrem toho nejlepšího z HIIT tanečních videí, takže...☺)


 
 
Abs + yoga od Pamela Reif (10 minut)
O tomhle videu tak nějak nevím, co si myslet. Už jsem ho v minulosti taky cvičila. A mám dojem, že jsem na tom byla úplně stejně. Kdyby to bylo bráno prostě jako video s posilováním bříška zakončené protahováním, tak bych to pochopila. Ale tady osm minut posilujete a pak následují čtyři protahovací cviky. Ale z názvu to vypadá, jako by to byla kombinace posilování bříška a jógy. Buď půl na půl, nebo že by to zpevňování probíhalo v jógových pozicích. Což takhle nebylo. Takže nebýt toho (za mě) matoucího názvu, nebylo by to špatné. Protože podle tohoto názvu prostě čekáte něco jiného, než klasické posilování bříška a dvě minuty protahování. Jinak je ten workout hezky poskládaný a bříško jsem cítila. Jen mám tak nějak asi problém s tím pojmenováním, no.



20.3.


LaLaLife od Pamela Reif (3 minuty)
Tohle mi přišlo fajn. Jako warm up je to podle mě super. Bylo mi místy občas trochu líto Davida, jak v tom lehce lítal, ale jinak dobrý. Není to ani nějak náročné, takže na zahřátí před cvičením ideální!


No jumping cardio od Pamela Reif (10 minut)
I tohle zvládnete všichni. Ať už máte bolavá kolena, citlivé sousedy nebo nemůžete skákat z jiného důvodu, popřípadě jste třeba začátečníci, tohle určitě zvládnete. A taky si u toho máknete, nebojte. Ne samozřejmě tak, jako u videí se skákáním, ale každý pohyb se počítá. A pokud například nemůžete skákat, je super najít si nějaké alternativy a naučit se pracovat s tím, co vám vaše situace dovoluje. Je lepší dělat něco, než nedělat nic, že jo? Ale jak říkám, tohle není žádné válení, u tohoto si taky máknete. I bez skoků... ☺



Upper body workout od Pamela Reif (10 minut)
Jojo, tohle jsem cítila. Byly tam nějaké planky, kliky, cviky na spodní záda, ale samozřejmě i pohyby rukama ve vzduchu (Flappy bird nebo Wacky bird, například). Nepotřebovali jste vybavení a i tak jste tu horní polovinu těla cítili. Takže za mě fajn!


Love dance od Pamela Reif (10 minut)
Poslední dva tance z mého týdne s Pamelou. Začala jsem tím, které mě baví méně, a to nejlepší jsem si nechala nakonec. Tohle už jsem komentovala víckrát. Není to špatné, ale mám taneční videa, která mě baví o něco více.



Sexy dance od Pamela Reif (15 minut)
Například tento, Sexy dance, mě baví víc. Nevím, jestli to dokonce není zatím můj nejoblíbenější taneční workout od Pamely. A i kdyby ne, rozhodně je v první top trojce. Takže tohle si určitě zatancujte! ☺



21.3.


Práce


22.3.


Sestava z videa #DANCELIKENINA (8x)
 

Mamma Mia 2 dance workout od Kyra Pro (24 minut)
Tohle mě rozhodně nezklamalo. Kyra má taneční workouty opravdu super. Její sestavy na písničky z prvního dílu Mamma Mia mě hodně bavily. Druhá část teda trošku míň, ale pořád byla super. A tohle? To bylo taky parádní. Jednoduché sestavy, skvělá energie, známé písničky... Prostě Kyra, na kterou jsem zvyklá. Za mě tohle rozhodně jo! ☺


Morning yoga od Gayatri Yoga (37 minut)
A tohle bylo taky fajn. Pohybové, ale i protahovací. Nechyběla závěrečná relaxace, takže za mě to byla příjemná lekce. Klidně opravdu i na ráno, jak má v názvu.



23.3.


Dopoledne
 
Běh na 1 km na čas
700 m rozběhání
Kloubní protažení
Běh na 1000 m na čas
1300 m výklus
Statické protahování
 
 
Odpoledne
 
 
„Power“ dance workout od Kyra Pro (3 minuty)
Ta písnička nebyla úplně něco, co by se mi trefilo do vkusu, ale mělo to dynamiku, tempo a energii Kyry. Kdybych měla vybírat sestavy, které bych si od Kyry zacvičila znovu, tohle by tam nebylo, ale špatné to určitě není. Jen to není žánr, který bych vyhledávala, takže bych neměla potřebu na to tancovat znovu. Ale věřím, že spoustě lidem to sedne skvěle. I tak za mě byla energie celého tohoto videa super!


 
„Cheerleader“ dance workout od Kyra Pro (3 minuty)
Tohle mi sedělo víc písničkou, trošku míň sestavou. Ale opět, rozhodně to nebylo zlé. Jen bych našla u Kyry videa, která mi sedí ještě o něco víc. Ale jinak i tohle stojí za zkoušku.

 
 
„Peaches“ booty workout routine od MadFit (3 minuty)
I tahle taneční tříminutovka na zadek od MadFit byla celkem fajn. Na rozpohybování a zahřáti spodní poloviny těla před posilováním úplně ideální.



Účinné cviky na zadek od Péti Elblové (18 minut)
Formát videa od Péti je skvělý. Líbí se mi místo, kde natáčí, má to časovač, vidíte i měřítko, kolik toho máte už odcvičeného, má to ukázky cviků, časovač, hudbu... Všechno. A co se workoutu týká, taky byl fajn. Určitě ho zvládnete všichni, nebyl to nějaký masakr, který by se nedal odcvičit a umíral by vám u toho zadek. Nebyly tam ani žádné skoky, takže je to opravdu i pro začátečníky. Pokročilí si k tomu můžou vzít třeba gumičky, s těmi by to podle mě bylo opravdu skvělé! (Proč mě to vlastně nenapadlo před cvičením a nevzala jsem si je k tomu...?)



Bubble butt od Pamela Reif (10 minut)
Jak zkonstatoval přítel: „Ty té Pamely po tom týdnu ještě nemáš dost?“. No, tak ne, nemám, prosím vás. Když jsem viděla, že vydala nové video, bylo to jasné. Ale teda... Proklínala jsem ji. Chtělo se mi brečet, můj zadek mi chtěl upadnout a Pamelu jsem ve své hlavě tak desetkrát zabila. Tohle bylo fakt náročné. Na to, že jste se byli celou dobu na zemi (nebo teda vlastně zadkem nad zemí), tak to fakt pálilo. Ale že fakt pořádně. No, takže tohle jen na vlastní nebezpečí... :D



Nácvik provazů


24.3.


Dance workout od FITSEVENELEVEN (25 minut)
Tohle bylo rozhodně zajímavé. Bylo to úplně jiné tancování, než na jaké jsem zvyklá. Ale mělo to super energii, usmívala jsem se u toho, užívala jsem si to. U některých kroků jsem asi vypadala vtipně, jiné jsem si lehce modifikovala, ale v závěru jsem byla v pohybu a dobře naladěná. Takže tohle rozhodně stojí za zkoušku!



Power yoga workout od Gayatri Yoga (38 minut)
Už jsem za půlkou třicetidenní výzvy! Tohle je šestnáctý den! Ještě tak dva měsíce a možná ji odcvičím... :D
Jinak podle názvu asi odhadnete, v jakém duchu se tato lekce nesla. Byla pohybová, zpevňující a trochu protahovací. Na konci opět nechyběla relaxace. Takže pokud chcete něco rychlejšího na celé tělo, ale zachovat v tom tu jógovou složku, tohle bude fajn.



25.3.


Dopoledne
 
Běh na 1 km na čas
700 m rozběhání
Kloubní protažení
Běh na 1000 m na čas
1300 m výklus
Statické protahování


Odpoledne
 
Warm up - upper body od Jenny Tailor (5 minut)
Úplně si nejsem jistá, jestli bych to nazvala rozcvičkou. Protože mě po tomhle videu ty ruce normálně bolely. Osobně kdybych dělala rozcvičku na horní polovinu těla, pojala bych to úplně jinak. Tady máte pět cviků po minutě, takže mi přijde, že spíš než abyste ty ruce zahřáli a rozpohybovali, spíš je unavíte. Nehledě na to, že kdyby ty intervaly byly třeba poloviční, máte prostor rozhýbat víc svalových skupin a kloubů, nebo přidat třeba tři kardio prvky na klasické celotělové zahřátí. Tohle pro mě osobně nebylo dobré.


 
„Take on me“ od Jenny Tailor (3 minuty)
Ty brďo. No. Upřímně, ani tohle mi nepřišlo dobrý. To první taneční video od Jenny bylo hrozné. Ale k tomu už jsem se vyjadřovala a nebudu to znovu vytahovat. Tohle bylo maličko lepší, ale prostě... Pořád to nebylo dobrý. Ty sestavy mě vůbec nebaví, nemají energii, občas ani hlavu a patu. A je to celé takové... Nijaké, no. Tohle za mě bohužel ne.



„The business“ abs workout routine od MadFit (3 minuty)
Ale tohle mi přišlo fajn. Neberte to jako taneční sestavu, ale spíš tříminutové posilování na bříško. A to jsem cítila. Mělo to systém, mělo to rytmus, energii, zapotila jsem se, zpevnila břišní svaly, takže za mě dobrý.



Standing abs od Jenny Tailor (11 minut)
Na tohle jsem byla zvědavá. Protože jak už možná víte z předchozích článků, nejsem fanouškem posilování bříška ve stoje. Tak nějak si myslím, že to nemá ten efekt, jako zpevňování na podložce. Že za stejnou dobu toho prostě na zemi zvládnu víc, no. Každopádně tohle nebylo nejhorší. Nepřesvědčilo mě to o jiném názoru, to rozhodně ne, ale nebylo to zlé. Jestli bych si to zacvičila znovu? Určitě ne, na tenhle typ posilování opravdu nejsem. Ale jestli si chcete proložit posilování bříška něčím jiným, například právě posilováním ve stoje, klidně si tohle můžete pustit.


 
Workout na břicho od Péti Elblové (10 minut)
Od Péti na delší dobu poslední workout na bříško. Teď čeká miminko, takže posilování této partie je momentálně už mimo hru. Každopádně tohle video mi přijde fajn. Je tam interval 50/10, ty cviky nejsou nějak extrémně náročné, takže si s tím určitě poradí i začátečník.



Arms workout od Jenny Tailor (9 minut)
Tohle video mělo dokonce i pauzy! Konkrétně interval 50/10. A přišlo mi to fajn. Stačí vám na to lehké činky nebo láhve naplněné vodou. Kdybych měla trošku těžší činky, vzala bych si ty, ale i s kilovkami a půlkilovými závažíčky na zápěstí to bylo fajn. Je to rozhodně vhodné i pro začátečníky, nebylo to moc těžké. Ale samozřejmě záleží na činkách, které si vezmete, že... ☺



Lose back fat od Lilly Sabri (10 minut)
Po delší době jsem vytáhla expandér. A užila jsem si to, bylo to super. Zabralo to deset minut, zpevnila jsem záda, bavilo mě to... Takže za mě tohle ano!



Protažení podle sebe
 

26.3.


Práce
 
 
Protažení podle sebe


Pár pozic z acro-yogy


27.3.


Odpočinek


28.3.


Protažení podle sebe
 
 

29.3.


„Nice to meet ya“ dance workout od Kyra Pro (3 minuty)
Pěkná písnička, jednoduchá sestava, energie... To všechno to mělo. Super tříminutovka na zahřátí! ☺



Lady Gaga dance workout od Kyra Pro (15 minut)
Písničky z tohoto videa jsem poslouchala před několika lety. A pamatuju si je doteď. Sestavy byly jednoduché, ale opět, mělo to energii typickou pro Kyru, díky známým písničkám mě to bavilo ještě víc, než když ty skladby neznám nebo když jsem je slyšela jen párkrát. Tohle byly klasiky, které podle mě musí znát každý. A užila jsem si to!



Cvičení na celé tělo od Péti Elblové (20 minut)
Jak už asi víte, Péťa čeká miminko, takže jsou její videa přizpůsobena jejímu stavu. To znamená, že jsou workouty bez skoků a bez posilování břicha. Ale určitě si to můžete zacvičit, i pokud těhotné nejste. Naopak si myslím, že pokud začínáte, bude to pro vás úplně perfektní. Pokud jste pokročilí, vždycky si cviky můžete upravit do dynamičtější verze. Ale pro začátečníky je tohle jak na míru dělané, podle mě.



Pro zeštíhlení nohou od Péti Elblové (16 minut)
Tohle mě bavilo, občas mám taková videa ráda. Kdy jen ležíte, různě hýbete nohama, kmitáte jimi, zvedáte je a tak podobně. Nejsou tam žádné dřepy, výpady, skoky ani nic podobného, takže opět pro začátečníky ideální. Pokud to chcete náročnější, přidejte gumičky. Za mě dobrý. ☺



Protahování od Péti Elblové (15 minut)
Ani tohle nebylo špatné. Nebylo to vyloženě jen protahování po cvičení na uvolnění svalů, ale i na zklidnění a vnímání vlastního těla. Takže, jak i Péťa sama říkala, tohle si můžete pustit i ve dny, kdy necvičíte, ale chcete věnovat svému tělu čtvrt hodinky klidné fyzické aktivity. Takže podle mě je tohle taky fajn.



30.3.


Kardio bez skákání od Péti Elblové (9 minut)
Možná nemůžete skákat kvůli kolenům, možná kvůli vyšší váze, možná kvůli sousedům nebo těhotenství. V těchto případech je tohle fajn. Trošku jsem se zahřála i v této verzi bez skoků, ale pokud skákat můžete, určitě si je tam dejte, ať si víc máknete. ☺



Makačka na celé tělo od Péti Elblové (20 minut)
Tak, znovu s Péťou. Tohle mi přišlo trošku lepší než ta první dvacetiminutovka na celé tělo. Bylo to trošku pohybovější, energičtější, cítila jsem i ruce po některých cvicích. Takže kdybych měla vybrat mezi tímto videem a videem z předešlého dne, vybrala bych tohle. ☺



Lower abs fat burner workout od BullyJuice (15 minut)
S tímto chlápkem už jsem někdy cvičila. A přišlo mi to super! Bylo to dobře vymyšlené, pěkně poskládané, líbil se mi nápad se zařazováním pauz po několika cvicích, takže vám vznikaly takové minisérie, cítila jsem bříško... Takže jo, tohle rozhodně zkuste! ☺ (Pokud nejste začátečníci, tam byste se s tím asi zbytečně trápili, nejspíš i na úkor kvality.)



Protažení podle sebe
 
 

31.3.


Práce


Yoga workout od Gayatri Yoga (49 minut)
Příjemná lekce na celé tělo. Ani mi nepřišlo, že měla skoro padesát minut. Cviky, které najdete v této lekci, jsou podle mě úplně skvělou kompenzací. Zapojují střed těla a obecně mi přišlo, že to tělo celé tak jako zharmonizují, spojí. Bylo to pěkně zpevňující, lehce protahovací, na konci díky šavásaně i lehce relaxační. Za sebe tuhle lekci můžu doporučit. ☺



A jsme na konci! Tentokrát mi přišlo, že tady těch videí bylo nějak moc. :D Nevím, jestli je to jen můj dojem nebo tomu tak opravdu je. Každopádně tu máte hromadu inspirace na workouty, které si můžete následující měsíc odcvičit. Tak žádné výmluvy a pojďte do toho! ☺

Doufám, že už vás sluníčko taky nabíjí energií, stejně jako mě, že trávíte čas venku, že se máte dobře a jste všichni zdraví! ☺

Jako vždycky se budu těšit u dalšího článku!

K.

8 komentářů:

  1. Tyjo takhle si to všechno pamatovat!:D Já ráda jedu jeden plán v kuse:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Píšu to postupně, takovou paměť fakt nemám... :D
      Jasně, tomu naprosto rozumím! ☺

      Vymazat
  2. Ty joo toho je to jsi dobrá :D Super článek ale dobře jsi to sepsala ♥

    OdpovědětVymazat
  3. Super sepsané. Dala sis s tím spoustu práce a děkujeme za tyhle recenze😉
    S Jenny s tebou naprosto souhlasím. Hlavně ty její "taneční" videa mi přijdou spíše pro pobavení 😆
    Ta holka nemá rytmus, tak proč 🤷🏼‍♀️
    A cvičební videa nejsou snad ani pro začátečníky. Hlavně ti by měli cvičit podle někoho, kdo tomu rozumí.
    Tvoje články mám moc ráda a na tvoje články se vždycky moc těším 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Markétko, děkuju moc za tvůj komentář!
      Ta taneční videa od Jenny opravdu nejsou povedená, no... :/
      Je pravda, že ta videa jsou často docela lehoučká, ale hlavně mám asi problém spíš s tou chaotičností. Že to nemá žádný systém, no. Nehledě teda na to, jak jsi správně podotkla, začátečníci by se to opravdu měli učit podle někoho, kdo tomu rozumí. Nicméně já osobně, kdybych začínala, a začala bych právě s Jenny, nebavilo by mě to, takže bych s tím asi zase brzo skončila... :/
      Chápu, že každý někde začíná, ať už je to psaní nebo natáčení videí, ale možná bych to dala někomu na zkoušku, než to vydám. A určitě bych se nesnažila vydávat dvě videa týdně. Za prvé je to neudržitelné, pokud tě to neživí, a za druhé to pak ztrácí kvalitu. A je to škoda, no... :/
      Jinak moc děkuju, opravdu mě hodně potěšilo, že se ti mé články líbí! ♥

      Vymazat
  4. Jé, Kyra Pro!
    (Ok, chtěla jsem napsat něco víc, ale po x měsících neblogování jsem nějaká nekreativní...)

    OdpovědětVymazat