By Klára: ODCVIČENO V ZÁŘÍ - FITFAB ZÁŘÍ A VÝZVA OD AKTINU /2022

sobota 1. října 2022

ODCVIČENO V ZÁŘÍ - FITFAB ZÁŘÍ A VÝZVA OD AKTINU /2022


Ahojte! ☺

Během letošního září jsem se pustila hned do dvou výzev. Jednu spustily holky z FITFAB Strong, ta druhá vzešla od Aktinu. A musím říct, že to bylo super! Po prázdninách, kdy mi ten pohyb nešel úplně tak, jak bych chtěla, mi tohle fakt sedlo. Mělo to systém a řád, tréninky jsem většinou nemusela vymýšlet, protože už to udělal někdo za mě. Což bylo na motivaci a udržení nějakého režimu parádní! Pokud vás tedy zajímá, jak jednotlivé výzvy vypadaly a jak se mi dařilo, mrkněte do článku. Věřím, že i vy tady najdete motivaci ke cvičení! ☺


1. týden

 
 

1.9.


Aktin výzva (1. den) - 15x vyběhnout schody (15x17 = 255 schodů)


Taneční jízda s Niky od FITFAB Strong (22 minut)
Tohle video asi není něčím, co bych potřebovala znovu. Nějak to nebyl můj šálek kávy. Ano, jako kardio to posloužilo dobře. Bude to super i pro lidi, kteří se cvičením začínají a tyhle „odlehčené a zábavné“ lekce do toho startu chtějí a potřebují. Mě to ale neoslovilo ani tentokrát, bohužel. Ale zkusit to samozřejmě můžete, třeba to naopak bude pro vás to, co vás bude bavit. („Tentokrát“ píšu proto, že jsem všechna videa od holek už v minulosti zkoušela. A mám pocit, že ani tehdy mě to nějak nenadchlo.)



Coffee yoga light od FITFAB Strong (20 minut)
Tady asi taky nebudu úplně cílová skupina. Abych to vysvětlila. Mám ráda kafe, mám ráda i jógu. Ale koncept popíjení kávy/čaje/vody během cvičení jógy mi není blízký. Není mi to příjemné. Takže myšlenka pro mě není. Co se ale týká sestavy jako takové, ta podle mě není špatná. Určitě ji zvládnete všichni, je krátká, lehká, a má od každého něco.
 


2.9.


Aktin výzva (2. den) - 30x klik, 40x dřep, 50x sed-leh


Odpočinek po masáži


3.9.

 

Aktin výzva (3. den) - Zacvič si s parťákem (splněno v rámci jógové lekce)


Soukromá jógová lekce s lektorkou (60 minut)


4.9.


Aktin výzva (4. den) - Zdravá snídaně (v mém podání pečivo, sýr, vajíčka, zelenina, ovoce, čaj)


Odpočinek



2. týden


 
 

5.9.


Aktin výzva (5. den) - Pět pozdravů slunci
 

Paže & zadek s Andrejkou od FITFAB Strong (21 minut)
Noo, tohle video mě moc nebavilo. Asi mi nesedla ta kombinace partií, které se tady cvičí. Líbilo se mi, že během těch dvaceti minut jste se rozehřáli, odcvičili jste si a stihli jste se i protáhnout, ale celkově bych to znovu už nepotřebovala. Možná kdyby bylo to video jen na zadek nebo naopak jen na ruce, tak ano, s tím bych neměla problém. Ale takhle z toho neměla nic moc ani jedna partie.



Toned ARMS od FITFAB Strong (25 minut)
Naopak tohle si určitě zacvičte. Pokud máte expandér, tím lépe, protože s ním to fakt pálí. Ale věřím, že i s činkami si to užijete. Případně úplně bez vybavení, pokud dokážete vědomě zatínat jednotlivé svaly. Ve videu bylo plno cviků, při některých se mi ty ruce i pěkně klepaly. A po docvičení jsem ty svaly taky cítila!



6.9.


Aktin výzva (6. den) - Dvacetiminutové posilování břicha podle sebe nebo Youtube videa (Spojila jsem to a dala si svoje video na břicho. ☺)
 
 
Robotic stronger od FITFAB Strong (28 minut)
Tohle video mělo opět všechno. Zahřátí, trénink, protažení, super hudbu, energii, originalitu. Za mě na ozvláštnění cvičební rutiny, proč ne? Nepřišlo mi to moc těžké, zapojíte u toho celé tělo, vyblbnete se, zabere vám to necelou půl hodinku, takže žádné výmluvy, zvládnete to všichni! ☺



Abs workout od BK Fitness (21 minut)
(V tomto článku si zase trošku přihřeju polívčičku. Dlouho jsem svoje videa necvičila, ale teď v září se ke všem zase vrátím, tak vám je sem zároveň po delší době zase i nasdílím, abyste si mohli zacvičit společně se mnou! ☺)



Noční směna


7.9.

 

Odpočinek po noční směně
 

8.9.


Aktin výzva (7. den) - 5-10 minut rozběhání, pak 10x100 m sprintem


Aktin výzva (8. den) - Tancování na oblíbenou písničku
 
 
Booty light od FITFAB Strong (22 minut)
Light program je ideální volbou pro začátečníky. I tohle video bylo se vším všudy, navíc zabralo jen chvilku. Stihli jste opět warm up, lehce jste zapojili zadek a nechyběl ani stretching. Cvičili jste, ale rozhodně to nebylo nic těžkého, nic zmáhajícího. Je to taková pohodová lekce pokud se cvičením začínáte, když jste unavení, nechce se vám cvičit nebo chcete jen kratičký lehký trénink, abyste celý den jen neseděli či neleželi... ☺



9.9.


Aktin výzva (9. den) - 10 minut skákej přes švihadlo, pauzy povoleny (4x2,5 minuty, pokaždé jiným způsobem, mezi intervaly 30s pauza)
 

Don´t let our love die od Pamela Reif (3 minuty)
Po delší době jsem se zase dostala k videím od Pamely. Rozhodla jsem se dohnat resty a vyzkoušet všechna její nová videa, která jsem zatím neodcvičila. Začala jsem tímhle krátkým tanečním warm upem. Nebyl špatný, účel určitě splní, ale že by to bylo něco, co bych si zapamatovala a k čemu bych se vracela, to úplně ne.



Sunshine dance od Pamela Reif (10 minut)
Ani tohle nebylo špatné. Písničky byly fajn, sestavy taky, vyblbla jsem se, užila jsem si to. Nepatřilo by to tedy mezi moje oblíbené taneční workouty od Pamely, ale jako zábavná forma kardia to bylo super.


 
Lower abs extreme od Pamela Reif (10 minut)
Jakékoliv video, které má v názvu slova „extreme“ a „Pamela Reif“ je sebevražda. Tohle nebylo výjimkou. Pamela má náročná videa i normálně, natož když je sama zaškatulkuje jako „extrémní“. K tomu všemu si přihoďte do videa činku a máte opravdu zabijáckou kombinaci. Pálilo to, bolelo to, brblala jsem, fakt to byl masakr!



Madonna arm workout od Pamela Reif (10 minut)
I tohle mě pálilo. Vzala jsem si k tomuto videu činky. Ani byste nevěřili, jak je jedno kilo těžké! :D Ne, opravdu, po těchto deseti minutách s kilovkami v rukou jsem ty paže fakt cítila! (Ale věřím, že i bez nich by mě to pálilo!) Jinak hudba byla super, cviky byly hezky navolené a napasované, takže tohle klidně taky zkuste. Ať už s činkami/lahvemi s vodou či bez. Ucítíte to tak i tak... ☺
 

 
Warm up + cool down od Pamela Reif (6 minut)
Tohle mě ale až tak nenadchlo. Určitě bych u Pamely našla protahovací videa, která mám radši. Ta živá saxofonová hudba asi nebyl úplně můj šálek čaje, sestava mi taky nesedla na 100 %. Nebylo to špatné, ale vím, že bych u Pamely na Youtube našla jiné stretchingy, které mi sedí víc.



10.9.

 

Aktin výzva (10. den) - Ujdi alespoň 10 000 kroků (Ranní venčicí procházka, dopolední výlet do lesa a k rybníkům, odpolední venčicí procházka a poslední venčení těsně před spaním... ☺)

 
Pilates workout od Pamela Reif (12 minut)
Tohle video se mi líbilo. Pomalé cviky, žádné honění se někam, nebylo to tak náročné, cvičilo se jen na zemi... I tak jste ale celé to tělo rozhýbali, zapojili a krásně zpevnili. Paráda!
 

 
Abs + butt od Péti Elblové (14 minut)
Konečně jsem se dostala i k posledním dvěma cvičebním videím od Péti, která jsem zatím nestihla zkusit. Začala jsem touhle necelou čtvrt hodinkou na břicho a zadek. Už jsem to psala víckrát, kombinaci posilování břicha a zadečku v rámci jednoho videa úplně nevyhledávám, ale jednou za čas dám tomuto konceptu prostor a šanci. A tentokrát to vyšlo dobře. Cvičilo se bez pauz, v kuse, takže jste ty svaly hezky cítili. Cviky byly dobře vymyšlené, nerušilo mě to a tak nějak si to pěkně sedlo. Takže tohle za mě nebylo špatné!
 

 
Workout na zadek & nohy od Péti Elblové (25 minut)
Ani tohle nebylo špatné. Ve videu je spousta cviků, každý cvičíte jen jednou, takže to i docela hezky utíká. Navíc svaly zapojujete tak akorát, není to žádný masakr, takže se s tím určitě poperete všichni! ☺

 
 
Rychlé protažení podle sebe (5 minut)


11.9.


Aktin výzva (11. den) - Uběhni 4 km (Hotovo, ale už žádné další běhy, prosím! :D S tímhle pohybem si fakt nerozumím...)


3. týden

 
 

12.9.


Aktin výzva (12. den) - Ujdi 30 m s knížkou na hlavě
 
 
Odpočinek
 
 

13.9.


Aktin výzva (13. den) - Udělej 80 dřepů s výskokem (40, pauza, 40)
 
 
EXPLODE Stronger od FITFAB Strong (34 minut)
Pokud hledáte video, u kterého se zapotíte, zadýcháte a zapojíte celé tělo, tohle bude pro vás. Navíc to i s rozehřátím a protažením stihnete komplet za necelých pětatřicet minut. A to je úplná paráda, ne? ☺



14.9.


Aktin výzva (14. den) - Odpočinková aktivita (odpočinek u seriálu)


Abs workout od BK Fitness (21 minut)
Znovu jsem si pustila tohle svoje video na bříško. Zvládla jsem ho už lépe, než těch několik dní zpět, ale i tak jsem si u toho fakt pěkně mákla!



Arms and back workout od BK Fitness (21 minut)
No, i u tohoto jsem dala svým svalům zabrat. Pokud hledáte video, během kterého zničíte své ruce, a to bez vybavení či klasických kliků, tady jedno máte! ☺
 


15.9.


Aktin výzva (15. den) - Plank - jak nejdéle to jde (2 minuty high plank + 1 minuta elbow plank + 1 minuta side plank L + 1 minuta side plank R = 5 minut variací planku ☺)
 
 
CARDIO Strong od FITFAB Strong (39 minut)
Další svižné video, tentokrát na necelých čtyřicet minut. Tady se taky pěkně zapotíte, opět zapojíte celé tělo a po docvičen na sebe budete hrdí!



16.9.


Aktin výzva (16. den) - 100 angličáků, pauzy povoleny (4x25)
 
 
HIIT cardio workout inspired by Jacik´s test od BK Fitness (15 minut)
Tohle je zabiják. Patnáct minut, deset cviků, ale je to fakt náročný. (Zvlášť když předtím děláte 100 angličáků v rámci výzvy od Aktinu, že jo.) Ne, fakt, tohle určitě není pro začátečníky. Je to náročný, je to výzva. A jako výzva bylo tohle video i koncipované. Takže tohle si dejte jen v případě, že máte chuť se opravdu zničit.



Butt and legs workout with booty band od BK Fitness (25 minut)
I tohle video je poměrně náročné. Ale pokud byste si jej jako začátečníci dali bez booty bandu, myslím, že byste se s tím popasovali. Nicméně ať už si tenhle workout zacvičíte s gumičkou či bez ní, myslím, že nohy i zadek ucítíte! ☺



17.9.


Aktin výzva (17. den) - Uběhni 5 km (nahrazeno procházkami s pejskem)
 
 
Odpočinek


18.9.


Aktin výzva (18. den) - Protáhni se - alespoň 15 minut (splněno 30 minut, viz níže)


Santorini flow od Tomash Strnad yoga (20 minut)
No, tohle za mě bohužel ne. Ale opravdu mě to strašně mrzí, protože ta lekce by byla skvělá. Ale... Není celá. Celou najdete na Patreonu... Což mi prostě nepřijde správně, nalákat lidi na Youtube lekci, ale před posledními několika cviky ji prostě useknout s tím, že mají přejít na jinou platformu. Není to vůči divákům podle mě fér. Na Youtube se u těch lekcí počítá, že budou celé a že jsou zdarma. Že má z toho autor videa možná nějaký příjem za zhlédnutí, zpětné vazby, reklamy... A pokud chci, aby mi lidi za lekce platili, dělám je v rámci nějakých placených programů, online lekcí nebo i třeba toho Patreonu. Ale ne, že ten Youtube použiju k tomu, abych ty lidi dotlačila někam, kde mi ty peníze dají, když budou chtít celou lekci.. Tohle se mi nelíbí, no. Já jsem si tu sestavu pochopitelně docvičila i tak, ale nechci to takhle dělávat. Takže sestava jako taková byla perfektní, fakt mě bavila, ale to video (a přístup) za mě ne...



Bye bye round back od Pamela Reif (10 minut)
Protahování a lehké posilování zad. Bylo to lehoučké a kratičké. Já sama mám moc ráda protahování zad, rotace a uvolňování páteře, takže bych mi vůbec nevadilo, kdyby bylo celých 10 minut jen o tom. Nicméně do toho konceptu, který Pamela zamýšlela, je tohle zpracování super, protože na nápravu hrbatých zad potřebujete jak zpevnění, tak i uvolnění. A tady je obojí. Takže za mě dobrý. ☺


 

4. týden

 
 

19.9.


Aktin výzva (19. den) - Pusť si „Gonna fly now“ a vyběhni do ulic (vyběhnuto na 15 minut do lesíka)


ABS LEGS Strong od FITFAB Strong (34 minut)
Chcete makačku na bříško? Tady ji máte. Tohle video je fakt super, určitě si ho zacvičte. Za třicet čtyři minut se zahřejete, pořádně si máknete, i se na konci protáhnete. Nohy jsem u tohoto videa tedy nijak necítila, ale to břicho... To stálo za to!



20.9.


Aktin výzva (20. den) - Věnuj se pohybu, který jsi dlouho nedělala (po snad sto letech jsem zase zkoušela stojky a stoje na hlavě)


ROCK Strongest od FITFAB Strong (43 minut)
Lekce, kterou vede Katharine, Niki a Andrejka. S Katy zapojujete ruce, s Niki břicho a s Andrejkou záda. A nebylo to špatné, vršek těla jsem zapojovala hezky, ale upřímně mi asi víc sedí, když ty lekce vede Andy. Takže tohle není video, které bych si sama od sebe pustila znovu. Každopádně vy si ho klidně pusťte, není na něm nic špatně. Jen mám zkrátka jiné preference... ☺



21.9.


Aktin výzva (21. den) - Udělej si zdravou večeři (těstoviny s rajčatovou omáčkou, červenou čočkou, cibulí a kukuřicí)
 
 
Odpočinek



22.9.


Aktin výzva (22. den) - Live lekce na Karlíně (záznam z live streamu si dam později)


No squat/lunge leg & booty workout od MadFit (20 minut)
Tohle mi na tento den sedlo. Přišla jsem docela pozdě domů a navzdory včerejšímu odpočinku jsem se cítila dost unavená. Tak jsem sáhla po posilování, které bude posilovací, ale bude v něm minimum kardio prvků. A tento workout byl přesně takový. Zapojila jsem jak zadek, tak nohy, ale fyzicky ani psychicky mě to nezmohlo. Takže pokud hledáte něco takového, s tímto nesáhnete vedle.
 


Morning stretch for every day od Mady Morrison (10 minut)
Mady má protahovacích videí snad milion. U ní v podstatě nesáhnete vedle, ať už si vyberete kterékoliv z nich. Tohle konkrétně jsem si opravdu užila. Protáhla jsem se, zklidnila, uvolnila... Super!



23.9.


Aktin výzva (23. den) - Odpočinek nebo lehký výklus (odpočívala jsem dva dny zpět, takže dnes jsem normálně cvičila... ☺)


HI(I)T the dance floor od Pamela Reif (12 minut)
Jdeme k Pamele a k jejím videím, která jsem zatím nestihla zkusit. Začala jsem tímto tanečním, které bylo fakt super! Moc jsem si ho užila, zatancovala jsem si, vyblbla jsem se, ještě to byla i forma kardia/HIIT cvičení. Co víc chtít? Za mě paráda!

 
 
Elegant arms od Pamela Reif (12 minut)
Vypadá to jednoduše, ale vzhledem k tomu, že je to video od Pamely, je vám nejspíš jasné, že to tak opravdu jen vypadá a že realita bude jinde. Protože bude. Deset minut provádíte zdánlivě nepatrné a lehké pohyby, ale ty ruce vás fakt pálí. Ve zbylých dvou minutách se lehce proahujete. Věřte mi, že i jemnými cviky bez činek a za pár minut jde ty ruce úplně vyšťavit!


 
Pilates workout od Pamela Reif (12 minut)
Když jsem se naladila na takovou pomalejší vlnu, sáhla jsem ještě po jednom trošku starším pilates videu. A opět, nenajdete tu žádné zběsilé cviky, ale i tak ty svaly dostanou pěkně zabrat. A ani tady vám to nezabere víc než 12 minut. Ideální, ne? ☺

 
 
Head to toe stretch od Pamela Reif (8 minut)
Na závěr jsem si dala ještě osmiminutové protažení. Lehoučké, příjemné a (opět) krátké. Tohle bude fajn i pro lidi, kteří se po docvičení musí k protahování hodně nutit. Tohle vám fakt uteče a rozhodně vám vaše tělo bude vděčné. ☺



24.9.


Práce
 
 

25.9.


Práce


5. týden



26.9.

 

Ranní základy sebeobrany (75 minut) 


Aktin výzva (24. den) - Najdi lavičku nebo box a 30x na ni vyskoč (nahrazeno „Power jumps“ v domácích podmínkách)
 
 
Aktin výzva (25. den) - 15 minut meditace (na závěr dnešního cvičení)
 
 
Aktin výzva (26. den) - 5x 30s plank



→ cvičeno pět kol - 6x jumps a 30s plank


Flexibility flow od Well+Good (15 minut)
Z tohoto Youtube kanálu jsem asi zatím žádné video nezkoušela. A nevím, jak je možné, že jsem na něj narazila až teď. Ale lepší pozdě, než nikdy, že jo. 
Video bylo zpracováním perfektní. Ta samotná sestava nebyla špatná, ale osobně bych si představovala ještě maličko neco jiného. Nicméně na tento kanál ještě v budoucnu určitě zavítám! Taky na něj mrkněte, veřím, že tam najdete super video i pro sebe!


 
Vedená meditace pro každého od Barbory Opletalové (15 minut)
V rámci výzvy od Aktinu jsem si pustila ještě patnáctiminutovou meditaci. Ale tahle konkrétně mi úplně nesedla. Nevím, čím to bylo, ale nějak to pro mě nebylo to pravé. Slečna je ale moc příjemná, byla to otázka spíš mých preferencí, ne toho, že by bylo s lekcí něco špatně... ☺



27.9.


Aktin výzva (27. den) - Udělej 50 kliků (5x10)
 

Live stream od Aktinu z Karlína (z 22.9.)
Tuto lekci najdete na profilu Aktinu. Ale hledejte ji jen v případě, že se chcete potit jako prasátka, funět jak lokomotiva a druhý den chodit jako kachna. Tohle byl fakt masakr. Lekce měla kolem 40 minut a fakt jste celou dobu poctivě makali. Proklínala jsem sebe, do čeho jsem se to zase pustila, i holky, které takovou šílenost vymyslely. No, zkrátka, pokud chcete čtyřicetiminutový masakr, mrkněte na Instagram Aktinu a tuhle lekci si tam najděte.


28.9.


Aktin výzva (28. den) - Jdi se projít (pravidelné venčicí procházky)


Práce
 
 
Odpočinek


29.9. 

 

Aktin výzva (29. den) - Najdi schody a 20x je vyběhni (20x8 = 160 schodů)
 
 
Taichi yoga od FITFAB Strong (21 minut)
Když jsem si v rámci výzvy od FITFAB měla vybrat jednu lekci z řady Twenty, vzpomněla jsem si, že mi kdysi přišla tahle taichi yoga zajímavá. Navzdory tomu jsem ji odcvičila jen jednou jedinkrát. A tak jsem sáhla právě po ní. A byla to skvělá volba. Ta energie, kterou jsem v sobě cítila proudit, byla úžasná! Fakt, tohle prostě zkuste! Pochopíte to. ☺
 

 
Stretch od FITFAB Strong (20 minut)
Pak jsem si dala ještě dvacetiminutové protažení, které taky nebylo špatné. Každopádně to asi úplně není něco, co bych potřebovala zařazovat nějak často. Opět je to ale jen otázka mých preferencí, třeba vám to naopak sedne úplně pefektně.



30.9.


Aktin výzva (30. den) - Uběhni minimálně 3 km, pak si dej 10 minut na břicho a protáhni se (Běh nahrazen chůzí)
 
 
Yoga abs workout od Eylem Abaci (10 minut)
Běh jsem sice nahradila chůzí, ale posilování na bříško a protažení jsem odjela na 100 %. Tohle video mělo být inspirované jógou. Mně osobně to tak nepřišlo. Jógu jsem viděla tak možná ve dvou nebo třech cvicích, jinak to bylo klasické (i když pomalejší) posilování břišních svalů. Na čemž není samozřejmě nic špatného, video bylo fajn, břicho jsem krásně cítila, ale určitě bych zvolila jiný název.


 
Power strength od FITFAB Strong (25 minut)
No, tohle byla taky slušná jízda. Zabere to poměrně málo času, ale zničí vás to víc, než některé jednou tak dlouhé tréninky. U tohoto se fakt zapotíte, zadýcháte a pořádně si máknete! Je to masakr, fakt!



Yoga stretch to do anytime you need relaxation od Yoga With Bird (9 minut)
Poslední video celého září jsem si naprosto užila. Bylo to opravdu velmi jemné protažení s poměrně dlouhou příjemnou relaxací. Tohle bylo podle mě to nejlepší završení celého cvičebního dne i celého září. Pokud hledáte video na zklidnění a odpočinek, tohle si pusťte.☺




Tak to bylo moje výzvové září! Některé dny to šlo samo, jiné jsem se musela opravdu hodně nutit a hecovat. Ale zvládla jsem to a jsem na sebe opravdu hrdá! 

Doufám, že i vy jste se během uplynulého měsíce hýbali a že jste na sebe právem také hrdí! ☺

Přeji vám příjemný vstup do říjnových dnů. Brzy se uvidíme u dalšího článku!

K.

Žádné komentáře:

Okomentovat