By Klára: ODCVIČENO V ČERVENCI - MOJE DRUHÉ CVIČEBNÍ VIDEO, NOVÉ KANÁLY A MĚSÍC BEZ TÝDNE S PAMELOU /2021

sobota 31. července 2021

ODCVIČENO V ČERVENCI - MOJE DRUHÉ CVIČEBNÍ VIDEO, NOVÉ KANÁLY A MĚSÍC BEZ TÝDNE S PAMELOU /2021


Ahojte! ☺

Taky vám červenec utekl, jak voda? Mně teda jo. Sotva jsem dopsala shrnutí cvičení za červen, už jsem tady s článkem o červenci. Jestli to takhle půjde dál, dvakrát mrknu a budou tu Vánoce... :D
No, ale to jsem trochu odbočila. Teď bych vás ráda pozvala k tomuto článku, ve kterém opět najdete inspiraci na videa, která stojí za to si zacvičit! Tak směle na něj! ☺


1.7.


Odcvičení mého workoutu na břicho (21 minut)
(Od 13.7. je na mém Youtube kanále BK Fitness! ☺)



Daily full body stretch routine od Auree Official (15 minut)
Tohle bylo příjemné. Dobře zvolené cviky, hudba, byl tam i časovač, ale žádné pauzy, což oceňuji, protože mně osobně u protahovacích videí nedávají pauzy smysl. Takže tohle je za mně po cvičení dobrá volba.



2.7.


„Butter“ full body workout od Teagan Dixon (3 minuty)
Nebylo to špatné, ale ani nejde o něco, co bych potřebovala znovu. Na zahřátí dobrý, sestava byla celkem fajn, ale nebylo to pro mě 100%, uměla bych si představit něco víc. ☺



„Good 4 you“ full body workout routine od MadFit (3 minuty)
Tohle mě bavilo mnohem víc. Vyblbla jsem se u toho, zahřála, zapojila celé tělo, takže před posilováním to bude ideální!
 


„Harry Styles“ dance workout od Kyra Pro (13 minut)
Ani tohle mě nezklamalo. Kyra je v tanečních videích pro mě prostě číslo jedna. Energie, dobrá nálada, dobře zvolené písničky, super sestavy... S ní si to tancování opravdu užívám. A Harryho písničky znám, takže o to lepší to bylo. Za mě dobrý!


 
Yoga advanced flexibility class with Alex od PsycheTruth (22 minut)
I tohle jsem si užila. Na začátku jste si na zahřátí udělali pár Pozdravů slunce a pak jste přecházeli do různých protahování a záklonů, čekala vás pozice velblouda nebo jste si například pokládali nohy za hlavu. Takže pro úplné začátečníky to opravdu nebude, ale myslím, že středně pokročilí už si s tím poradí. Na konci máte i krátkou relaxaci, což se mi taky líbilo, takže ani tady nemám důvod ke kritice.



3.7.


Vlastní venkovní trénink (50 minut)


4.7.


Odpočinek


5.7.


Práce
 

Testování nového workoutu na nohy a zadek (16 minut)
 

Protažení podle sebe (10 minut)


6.7.


Práce
 

Summer dance party od Kyra Pro (16 minut)
Tyhle sestavy a písničky mě bavily. Bylo to pro mě sice trošku náročnější, co se týkalo zapamatování choreografie, protože Kyra pospojovala víc dílčích kroků do takových minisérií, ze kterých pak tvořila celou sestavu. V ostatních videích je taková minisestava v podstatě jen na refrén a ve zbytku jde spíše o izolované kroky nebo cviky, takže tady to bylo trošku jiné, pro moji hlavu trošku náročnější. Ale užila jsem si to!
 

 
Abs od Rowan Row (10 minut)
Tohle taky nebylo špatné. Interval 45/15, ukázky cviků, časovač, hudba, dobře zvolené cviky, mělo to všechno. Takže za mě dobrý.



Protažení horní poloviny těla podle sebe (5 minut)


7.7.

 

„The Weeknd“ dance workout od Teagan Dixon (15 minut)
Teagan v tomhle článku uvidíte ještě několikrát. K její videím jsem se vrátila asi po půl roce, tak teď tak nějak doháním resty, hlavně tedy tance. A tohle video nebylo špatné, jednoduché sestavy, známé písničky... Není to pro mě Kyra, ale jako zábavná forma kardia je to určitě fajn volba.
 


200 rep squat challenge od MadFit (10 minut)
Ale tohle bylo super! Normálně jsem druhý den opravdu cítila nohy a zadek. Tohle si rozhodně zacvičte! Zabere to deset minut, uteče to jako blázen a ještě ty svaly opravdu ucítíte. Doporučuju!



Slim wais workout od Teagan Dixon (11 minut)
Tento den vyšel na full body, takže se od spodní poloviny těla přesouváme rovnou na tu horní. A tohle mě mile překvapilo! Velmi dobře zvolené cviky, díky kterým jsem pěkně cítila břišní svaly. Takže jo, tohle bylo taky fajn!


 
Back burn od Mary Brown (10 minut)
Mám takový dojem, že když jsem s touhle slečnou cvičila naposledy, dávala mi dost zabrat. A ani tentokrát tomu nebylo jinak. Slovo „burn“ v názvu videa je naprosto oprávněné. Podle mě jsem zatím necvičila těžší video na tuhle partii, než je tohle. Takže tomuhle dávám taky velký (masochistický) palec nahoru.


 
Toned arms workout od Teagan Dixon (6 minut)
A tahle šestiminutovka? Po předcházejícím videu? Ta tomu nasadila korunu. Na úplné zničení rukou to bylo naprosto perfektní... ☺



Simple cool down od Teagan Dixon (5 minut)
Na závěr nemohlo chybět protažení. Zvolila jsem jen rychlou pětiminutovku („aby se neřeklo“), přestože zastávám názor, že je fajn se protahovat zhruba deset minutek. Nebo alespoň mně to tak vyhovuje. Ale tentokrát už jsem byla úplně vyřízená, takže jsem sáhla jen po něčem kratičkém, abych se protáhla alespoň nějak. Lepší něco na pár minut, než vůbec nic, že jo. A tohle mi na takovou rychlovku naprosto vyhovovalo.



8.7.


Práce


Protažení podle sebe (20 minut)


9.7.


Home workout warm up routine od Teagan Dixon (5 minut)
Ani tohle mi nepřišlo vůbec zlé. Na takové rychlé rozhýbání před cvičením, proč ne? ☺



Barre HIIT workout od Teagan Dixon (24 minut)
Stále zůstáváme u Teagan, tentokrát u baletně laděného videa. A bylo to zase něco jiného. Asi to tedy není typ videa, který bych vyhledávala, ale pokud hledáte něco, u čeho se tak nějak rozhýbete a navodíte si pocit, že jste věnovali dvacet minut nějaké aktivitě, bude se vám tohle líbit. Měla jsem z toho pak pocit takového uvolněného a zahřátého těla. Ale tím druhem cviků a lehkým záběrem všech partií jsem vlastně neměla pocit únavy po cvičení, ale ani že bych se nějak zpevňovala, zlepšovala flexibilitu nebo se nějak potila. Prostě je to takové video na rozpohybování těla a jeho lehké zapojování a zahřátí, které vás neunaví, ale navodí příjemný pocit. Asi tak bych to shrnula... ☺



Full body stretch/yoga for stress and anxiety relief od Andressa Venancio (11 minut)
Tohle by bylo super nebýt toho zpracování. Jednak to měla slečna celé takové nějaké posunuté a za druhé v tom byly pauzy. Já v protahování prostě nechci pauzy, chci rovnou přecházet mezi pozicemi, vidět co následuje už během cvičení aktuálního cviku, do kterého se můžu pak rovnou přesunout. V protahování nepotřebuju čas na odpočinky, to protahování je samo o sobě odpočinek. Tak na co pauzy? Takže škoda, no, cviky byly jinak fajn...



10.7.


Práce

 
 
„Blackpink“ dance workout od Teagan Dixon (13 minut)
Další tancování s Teagan. Opět jednoduché sestavy, díky kterým se ale zahřejete a rozhýbete. Znala jsem teda jen dvě písničky, tři pro mě byly nové, ale ani tak to nebylo špatné. ☺
 

 
 
Standing cardio ab workout od Teagan Dixon (5 minut)
Pět cviků, každý na půl minuty, dvě série. Pokud tohle vezmete jako pětiminutové kardio s lehkým zpevňováním břišních svalů, bude se vám to líbit. Pokud od toho ale čekáte plnohodnotné posilování břicha ve stoje spojené s kardiem, budete zklamaní. Možná víte, že jsem právě k posilování břicha ve stoje trošku skeptická a zastávám názor, že je spousta jiných cviků, které cvičíte na zemi, které vám za stejnou dobu zapojí bříška víc. Takže podobným videím moc neholduju. Ale jak píšu, pokud od toho čekáte spíše kardio a přirozené zapojení bříška, klidně se do toho pusťte. ☺


 
Lower abs workout od Teagan Dixon (6 minut)
Další krátké video na bříško, opět od Teagan. A u tohoto jsem to bříško fakt cítila. Opět měla dobře zvolené cviky s minimálními pauzami, takže za mě je tohle určitě fajn!
 


11.7.


Práce
 

Odpočinek


12.7.


Práce 
 

Disney dance workout od Teagan Dixon (15 minut)
Tohle tancování bylo takové trošku jiné, ale (překvapivě) mě bavilo. Bylo přizpůsobené lidem, kteří bydlí v bytech a nemůžou ostatním skákat nad hlavou. Díky tomu to bylo takové lehoučké, opravdu spíš tak jen na lehké rozhýbání nebo zahřátí. Ale přišlo mi svými sestavami a volbami písniček originální a užila jsem si ho. Takže na oživení cvičební rutiny je tohle určitě fajn. ☺

 
 
Booty activation od Teagan Dixon (12 minut)
U téhle slečny stále zůstáváme. Tentokrát tu mám video bez dřepů a skoků které mi přišlo fajn buď na začátek vaší cvičební rutiny, nebo na její konec. Popřípadě když byste si vzali třeba i booty band, bylo by to podle mě super i jako plnohodnotný workout, u kterého tu spodní polovinu těla opravdu ucítíte. Takže tohle klidně taky zkuste.

 
 

13.7.


Práce


90´s dance workout - movie edition od Kyra Pro (14 minut)
Přestože mi písničky z tohoto videa nebyly tak blízké, jak asi budou spoustě jiným lidem, dokázala jsem si to tancování užít. Neznala jsem písničky, natož abych je zařadila do filmů, ale i tak mě dobila energie Kyry, vyblbla jsem se u toho a přišlo mi to fajn. A určitě to bude ještě lepší pro lidi, kteří písničky z tohoto videa znají. Každopádně ani pro nás „neználky“ to není špatné! ☺



Toned/slim arms workout od Teagan Dixon (20 minut)
Ani tohle mi nepřišlo špatné. Nečekala jsem to, ale ruce jsem opravdu cítila. Ne tak, že bych pak nemohla udržet hrnek v ruce, ale vnímala jsem, že jsem cvičila. A věřím tomu, že kdybych si vzala těžší činky, bylo by to znát ještě víc. Každopádně je to určitě vhodné pro všechny, jen je potřeba si vybrat správné činky.



14.7.


Burn 500 calories in 45 minutes od Teagan Dixon (45 minut)
Teda ale tohle? To byl masakr! U tohoto jsem fakt umírala. Má to tři kola po patnácti minutách. V každé patnáctiminutovce je pětice cviků, kterou třikrát opakujete. Všechno je v intervalu 45/15, nejsou tu žádné větší pauzy mezi pěticemi, ani mezi koly. Tohle byla opravdu velká dávka potu, zadýchání a umírání. Pro začátečníky to určitě není, pro vás pokročilé bych to doporučila jen ve dny, kdy se na to cítíte a máte dost energie. Pro mě to bylo opravdu překvapení a slušná makačka!



15.7.


Protažení podle sebe (20 minut)


16.7.


Práce
 
 
Odpočinek


17.7.


Práce
 
 
One direction dance workout od Teagan Dixon (14 minut)
U tohoto tancování jsem se vrátila o několik let zpět, když jsem písničky od One direction poslouchala pořád. O to víc jsem si to užila, protože mě to přeneslo zpátky do minulosti. Navíc byly v tomhle videu skvěle vybrané písničky a velmi jednoduché sestavy, které jsem si ale užila!
 


Slim legs workout od Teagan Dixon  (20 minut)
U Teagan stále zůstáváme. A opět nemám co vytknout. A chápu, že to začíná vypadat podezřele... Ale ono to fakt není špatný. Osobnost Teagan mi tedy není úplně blízká, přijde mi taková „zvláštní“, ale minimálně workouty fakt nemá zlé. U tohoto využila i činku a gumičku, což, jak už asi víte, je něco pro mě. Tedy, co se gumičky týká. Použila jsem růžový booty band od Verči (V&J), a s ním mi to teda dalo zabrat, druhý den jsem lehce cítila spodní polovinu těla. Což je super! Podle mě má na tom hlavní podíl ta gumička, protože cvičit s ní je pro mě vždycky masakr, ale v kombinaci s tímto workoutem si to tak nějak sedlo a mělo to efekt. Takže ani tentokrát nebudu kritizovat... ☺


 
Morning yoga full body stretch od Yoga with Kassandra (10 minut)
Tohle vnímám tak napůl. Nebylo to úplně zlé, protáhla jsem se po cvičení, ale že by to bylo něco, co bych potřebovala znovu, to asi úplně ne.
 


18.7.


Práce


Stěhování
 
 

19.7.


Práce


Nucený odpočinek


20.7.


Nucený odpočinek


21.7.


Ed Sheeran dance workout od Pamela Reif (12 minut)
V těchto místech by obvykle byla spousta videí od Pamely, protože většinou mám jeden týden v měsíci vyhraněný na taneční plán právě od této slečny, a vychází to na druhou polovinu měsíce. Ale bohužel mi nebylo poslední dobou úplně nejlíp, a bylo potřeba se trošku šetřit. A vlastně pořád ještě je. Proto jsem se rozhodla, že tenhle týdenní plán tentokrát vypustím a pojedu si pořád takovým svým volnějším tempem. Nicméně jsem si nemohla odpustit Pamelino nové taneční video, ve kterém tancuje na písničky Eda Sheerana. A nezklamalo mě, užila jsem si ho! Nedostalo se tedy do mojí pomyslné top trojky tanečních videí od Pamely, ale rozhodně je v tom žebříčku dost vysoko. Tohle si určitě taky zkuste. ☺



Leg burning workout od JOJA (10 minut)
Noo, ne, tohle ne. Ty slečny ve videu mi nebyly vůbec sympatické, nehledě na to, že „burning workout“ vypadá podle mě jinak. Pamela by mohla vyprávět. A to ani nemusí mít v názvu tohle slovní spojení. Tohle rozhodně nebylo nějak náročné a rozhodně jsem se „v přítomnosti“ této dvojice necítila komfortně. Takže za mě určitě nee.



Full body stretching od Pamela Reif (10 minut)
Z tohoto jsem taky nebyla úplně nadšená. Není to vyloženě špatné, ale určitě mám u Pamely oblíbenější protahovací videa, která jsou mi bližší, příjemnější, která si mnohem víc užiju a odpočinu si v nich. Tohle je za mě z té protahovací kategorie asi nejslabší.



22.7.


Odcvičení mého nového workoutu na ruce a záda (21 minut)


Abs workout / no equipment od BK Fitness (21 minut)
Znovu jsem si odcvičila i svoje video na břicho, které je od 13.7. na mém Youtube kanále, tak na něj určitě taky mrkněte. Podle mě stojí za to. ☺



23.7.


Práce
 
 
Protažení podle sebe (15 minut)


24.7.


Práce
 
 
„Stay“ full body workout od MadFit (2 minuty)
Noo, tohle mě moc nebavilo. Asi mi to úplně nesedlo tak, jak by mohlo. Na rozhýbání fajn, nebylo to špatné, ale že bych to potřebovala znovu, to asi ne. ☺



Burn 100 calories in 5 minutes od Teagan Dixon (5 minut)
Tohle mi naopak nepřišlo špatné. Pětiminutové cvičení, při kterém byste měli spálit sto kalorií. To jsem sice neměřila, ale rozhodně jsem se u toho zapotila. Nebyla to teda Pamela, takže jsem úplně neumírala, ale cítila jsem to, takže dobrý!



Ariana Grande dance workout od Kyra Pro (14 minut)
Tohle video mělo být bez skoků a „apartment friendly“, takže to bylo trošku jiné, než klasické sestavy od Kyry. Ale i tohle mě bavilo. Skvělé písničky, opět vyzdvihnu energii Kyry, která je pro mě hodně dobíjející. Takže jo, tohle jsem si užila!



Muscle recovery stretches od Rowan Row (15 minut)
Ale tohle za mě tedy určitě ne... Když si představím, jak bych byla za 15 minut protažená? Ve srovnání s tímhle? Pořád nechápu tenhle styl protahovacích videí. Na co jsou tam ty pauzy? A dvacet vteřin se protahovat a deset jen tak nějak stát? Nechápu to, opravdu ne... Pochopila bych pět vteřin jen na změnu pozice, ale tohle plýtvání časem a narušování té celé protahovací sestavy mi prostě nedává smysl, no. Takže tohle za mě nee.


 

25.7.


Práce


Girl power dance workout od Teagan Dixon a Kyra Pro (22 minut)
U tohoto jsem na vážkách. Chápu, že to bylo video k Mezinárodnímu dni žen, kdy se tak nějak vyzdvihovalo tohle pohlaví, ale na mě toho v tomto videu už bylo možná moc. Nebylo mi to úplně příjemné. Na druhou stranu se mi líbil ten nápad, protože Teagan jsem vnímala jako symbol ženské něžnosti, kdežto Kyru naopak jako ženskou sílu. Ten kontrast se mi líbil, mělo to hezkou myšlenku. Ale v závěru ten celkový dojem z té prezentace na mě byl asi moc. Možná kdyby to byly dvě tři písničky, asi by mi to nepřišlo tak moc... vlezlé? Nevím, jak lépe to popsat... Nicméně nápad se mi líbil, délka nebo prostě to zpracování až tak ne. ☺
 

 
Knee friendly full body workout od Teagan Dixon (20 minut)
U tohoto videa jsem si dávala těžší verze tam, kde měla Teagan jednodušší, protože mně moje kolena naštěstí dovolují skákat, dřepovat a podobně, takže jsem neměla důvod dělat jednodušší varianty. Případně jsem se cítila třeba na pánský klik a tak, takže jsem to prostě odjela na svých 100 %. A v tomhle podání jsem si mákla. Kdybych to cvičila přesně podle videa, taky bych to cítila, ale určitě ne tolik. Takže jsem si to přizpůsobila a to mi přišlo fajn. ☺



26.7.


OOPS! I did a Britney Spears dance workout! od Teagan Dixon (15 minut)
Tohle se mi líbilo. Skvělé písničky, jednoduché sestavy, zábavná forma kardia. Tohle si určitě zatancujte!



Booty / leg workout - dumbbells/weights od MadFit (20 minut)
I tohle mi přišlo fajn. Používala jsem k tomu dvě pětikilové činky, případně někde šestikilový kettlebell, a druhý den jsem ty nohy trochu cítila. Bylo to zase něco jiného, trochu jiná skladba workoutu, interval 40/20, pomalejší provádění cviků... A tahle obměna mě hodně bavila, takže za mě dobrý!



Protažení podle sebe (10 minut)


27.7.


Natáčení mého nového workoutu na ruce (2x21 minut)


28.7.


Práce 


Odpočinek


29.7.


Práce


Basic HIIT od Pamela Reif (10 minut)
Tento den jsem měla náladu na celé cvičení od Pamely. Zároveň jsem tím dohnala „resty“, protože jsem zkoušela i videa, která do této doby zatím ne. Začala jsem tímhle desetiminutovým „klasickým“ HIIT workoutem. A „klasicky“ jsem u toho i umírala, jak jste u Pamely asi zvyklí. Takže pokud chcete něco intenzivního na deset minut, s tímhle rozhodně nešlápnete vedle.



Sexy legs od Pamela Reif (10 minut)
Tohle video už jsem dřív cvičila. Nohy jsem cítila, opět hlavně lýtka, která Pamela v tomto workoutu neopomíjí. Zapojili jste ale i stehna a zadek, takže jste to měli kompletní. A špatné to určitě není.



Glute bridge burnout od Pamela Reif (10 minut)
Další novinka, tentokrát workout na zadek. U každého dalšího cviku jsem se modlila, aby v okénku s názvem dalšího cviku už konečně vyběhlo „Well done!“. Ale moc se tomu nechtělo, tohle mi přišlo fakt nekonečné. A zadek jsem měla pochopitelně v jednom ohni. Takže slovo „burnout“ je určitě na místě, tak s tím počítejte.



Leg stretch od Pamela Reif (8 minut)
I tohle video už jsem dřív zkoušela. Na tenhle den jsem hledala jen rychlé protažení nohou, což mi tohle splnilo. Není to tedy moje nejoblíbenější protahovací video od Pamely, ale špatné není a službu určitě udělá. ☺



30.7.


Oldies dance workout od Zuzany Vatahové (12 minut)
Tentokrát tu mám opět i Zuzku a její taneční videa. Ale tohle mi teda bohužel nesedlo. Nebyla jsem schopná dostat se do kroků, tím pádem jsem si to nemohla ani užít. Písničky nebyly špatné, ale že by mě úplně nadchly, to taky ne. Takže tohle znovu nepotřebuju. ☺

 
 
Abs + fat burn od Pamela Reif (10 minut)
Poslední video od Pamely, které jsem ještě necvičila. Tohle byl taky pěkný masakr. Cítila jsem břicho, potila jsem se jak blázen, takže ani tady se Pamelin styl workoutů rozhodně nezapřel!
 

 
Vrchná časť tela a core s minibandom od Zuzany Vatahové (14 minut)
Tohle mě bavilo. Gumičky jsou mojí nejoblíbenější cvičební pomůckou a posilování spodní poloviny těla právě s gumičkami, to je něco pro mě. Takže bylo fajn je použít pro změnu i na něco jiného, tedy na horní polovinu těla. Ruce jsem cítila, na core tam byly asi tři cviky v každém kole, takže ten jste zapojili jen tak lehce, ale přišlo mi to fajn a určitě to stojí za zkoušku. ☺

 
 
Everyday stretch od Mary Braun (10 minut)
I tohle mě bavilo. Klasické protahovací cviky, žádné pauzy, vidíte název dalšího cviku, protáhnete si celé tělo, má to hudbu a časovač, takže za mě super! ☺

 
 

31.7.


Latin dance workout od Zuzany Vatahové (11 minut)
Další Zuzčino tancování, které mi ale opět moc nesedlo. Ty písničky nebyly špatné, ale do těch sestav jsem zase nebyla schopná se dostat. Nějak to nebylo to pravé pro mě...



Dance workout - Ava Max, Lady Gaga, Galantis od Zuzany Vatahové (9 minut)
Buď je nějaká chyba ve mně, nebo se prostě se Zuzkou ve stylu tancování (už) míjíme. Protože tohle byl podobný případ, jako video výše... Písničky byly skvělé, ale sestavy mi nesedly vůbec. Kroky mi nebyly přirozené, takže mě to ani nebavilo. Přitom ta hudba byla opravdu parádně vybraná. Ale bohužel, no...



Full body stretch od Gayatri Yoga (38 minut)
Tohle bylo o něco lepší, ale určitě to nebyla lekce, kterou bych si zopakovala. V některých pozicích mi nebylo úplně příjemně, celá ta jóga byla pojatá takovou zvláštní formou. Uteklo mi to rychle, to ano, ale určitě bych to znovu nepotřebovala. ☺

 
 
 
A jsme opět na konci! Doufám, že se i během léta udržujete v pohybu, ať už v jakémkoliv. Procházky, kolo, brusle, plavání nebo cvičení, všechno se počítá. Já přes léto přirozeně zvolňuju hlavně kvůli práci, ze které chodím dost unavená, tak to nelámu za každou cenu přes koleno. Snažím se hýbat co nejvíc, ale tak, aby mě to pořád bavilo. Tak snad to i vy vnímáte stejně! ☺

Užijte si krásný srpen a já se na vás budu těšit zase u dalšího článku! ☺

K.

2 komentáře:

  1. Super inspirace, ty dance workouty miluju. Ať se daří ve vlastní tvorbě, máš můj obdiv:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, i já si je užívám! ☺
      Jsi hodná, děkuju moc! ☺

      Vymazat