By Klára: TYČINKOVÁ RECENZE - BE SLIM (SUŠENKA, KOKOS, MALINA), BOMBUS (KAKAOVÉ BOBY) A DELUXE (SACHER)

úterý 12. dubna 2022

TYČINKOVÁ RECENZE - BE SLIM (SUŠENKA, KOKOS, MALINA), BOMBUS (KAKAOVÉ BOBY) A DELUXE (SACHER)


Ahojte! ☺

Po téměř roce jsem tu s druhou Tyčinkovou recenzí. Proteinové tyčinky nejsou úplně něco, co bych jedla na kila. Je to pro mě spíš záležitost, kterou si dopřeju výjimečně, občas. O tom vypovídá i to, že od posledního článku tohoto typu, který vyšel vloni v červnu, jsem opravdu měla jen těchto pět proteinovek, o kterých bych vám dnes chtěla něco napsat. Ono když za některé tyčinky máte dát čtyřicet nebo i padesát korun, není to úplně levná sranda. To už si dám radši jogurt s ovocem a vločkami, nebo si umíchám protein, ke kterému si dám ještě nějakou menší svačinku. A vyjde mi to podobně. Takže proteinové tyčinky beru spíš jako něco na obměnu, jako sladkost obohacenou o trochu bílkovin. Dnes se tedy společně pojďme podívat na ty, které jsem od loňského června ochutnala. ☺
(Ještě za začátku zmíním, že tyčinky mám z e-shopu Zdraví a fitness, se kterým mám dlouhodobou spolupráci. Kdybyste chtěli, můžete mít na tomto e-shopu VIP ceník, po jehož nastavení budete mít nižší ceny, než po klasické registraci. Není nijak ani ničím omezen či podmíněn, VIP ceny se vám nezruší. Jak na něj se dočtete v banneru v pravé části blogu. ☺)

Be slim od Nutrendu s příchutí sušenky




Cena: 35 Kč (s VIP ceníkem za 30 Kč)
 
Gramáž: 35 g
 
Nutriční hodnoty na tyčinku:
Energetická hodnota: 522 kJ / 125 kcal
Tuky: 5,3 g
- z toho nasycené mastné kyseliny3,2 g
Sacharidy: 8,4 g
- z toho cukry: 1,1 g
Bílkoviny: 10,5 g
Vláknina: 6,3 g
 
Moje hodnocení: Rozhodla jsem se vyzkoušet všechny tři tyčinky od Nutrendu z řady Be slim. Ale teda, nezačala jsem úplně šťastně. Hodnoty moc rozebírat nebudu, ty za mě nejsou špatné, jsou takový standart. Co ale teda určitě nebylo dobré, byla chuť té tyčinky. Působilo to na mě hrozně lacině (nebo jak to lépe popsat). Bylo to suché, cítila jsem poměrně dost i ten proteinový ocásek, prostě mi to vůbec nechutnalo. Rozhodně bych do ní nešla znovu.
Dala bych jí tak 4/10, a to budu hodně mírná.


Be slim od Nutrendu s příchutí kokosu




Cena: 35 Kč (s VIP ceníkem za 30 Kč)
 
Gramáž: 35 g
 
Nutriční hodnoty na tyčinku:
Energetická hodnota: 522 kJ / 125 kcal
Tuky: 5,3 g
- z toho nasycené mastné kyseliny3,2 g
Sacharidy: 8,4 g
- z toho cukry: 1,1 g
Bílkoviny: 10,5 g
Vláknina: 6,3 g
 
Moje hodnocení: Reputaci této řadě tyčinek trošku spravila tato, kokosová. Osobně mám kokos moc ráda, takže tam je to u mě chuťově takový bezpečný břeh, taková jistota. Tady jsem neměla problém s chutí kokosu, proteinový ocásek jsem taky cítila mnohem méně, ale nějak to prostě pořád nebylo ono. Ta struktura a celkový požitek z té tyčinky rozhodně nebyl takový, abych si ji koupila znovu.
Číselně by tak tak dosáhla na 5/10...


Be slim od Nutrendu s příchutí maliny




Cena: 35 Kč (s VIP ceníkem za 30 Kč)
 
Gramáž: 35 g
 
Nutriční hodnoty na tyčinku:
Energetická hodnota: 522 kJ / 125 kcal
Tuky: 5,3 g
- z toho nasycené mastné kyseliny3,2 g
Sacharidy: 8,4 g
- z toho cukry: 1,1 g
Bílkoviny: 10,5 g
Vláknina: 6,3 g
 
Moje hodnocení: Do malinové jsem vkládala nejmenší očekávání. Ale nakonec z těch tří Be Slim proteinovek byla asi nejlepší. Co se tedy týká struktury a celkového požitku. Každopádně já nejsem úplně typ člověka, který má rád ovocné příchutě. Tuhle jsem brala spíš tak na zkoušku, ze zvědavosti, do trojice k těm dvěma předchozím. Ale jinak preferuji spíše takové ty kokosové nebo čokoládové příchutě, takže ani tato malinová tyčinka by nebyla něco, co bych si koupila znovu. Suma sumárum, strukturou byla nejlepší, nejměkčí, neměla jsem z ní pocit sucha v ústech, jako hlavně z té sušenkové, proteinový ocásek jsem taky necítila, ale ta ovocná (až taková chemická malinová) příchuť opravdu nebyla nic pro mě. Takže i když byla na jezení příjemnější než ty dvě předchozí, chuťově mě nenadchla. Celkově bych ji tedy asi nakonec ohodnotila podobně, jako tu kokosovou. Jen by na těch 5/10 dosáhla bezpečněji.


Bombus raw protein bar s příchutí kakaových bobů




Cena: 29 Kč (s VIP ceníkem za 23 Kč)
 
Gramáž: 50 g
 
Nutriční hodnoty na tyčinku:
Energetická hodnota: 658 kJ / 157 kcal
Tuky: 2,9 g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 1,7 g
Sacharidy: 24,3 g
- z toho cukry: 18 g
Bílkoviny: 10,4 g
Vláknina: 4,4 g
 
Moje hodnocení: Nejlevnější tyčinkou z této pětice byla tyčinka od Bombus. Jde o raw tyčinku, takže je složením i hodnotami úplně jiná. Má méně bílkovin a více sacharidů (i cukrů). U těch cukrů je to dáno právě složením, ve kterém najdeme hlavně datle, takže je vyšší hodnota přirozená. Od Bombus už jsem pár tyčinek měla, a nebyly úplně špatné. Nešlo o něco, co bych musela kupovat ve velkém, ale daly se. Nejednalo se ale o tyčinky proteinové, tu jsem od této značky měla poprvé. Ale teda, taky to nebylo něco, z čeho bych byla nadšená. Strukturou byla taková lámavá a když jsem ji dojídala, škrábalo mě z ní v krku, nejspíš z toho, jak byla sladká. Na začátku to mírnil kakaový prášek, ale jak jsem si na něj asi zvykla, ta sladkost se víc projevila. Což mi opravdu nevyhovovalo. Abych ale zmínila i něco pozitivního, chutnalo mi na tom právě to kakao. A vypíchla bych i ty kousky kakaových bobů, ty mě bavily hodně. Strukturou ani sladkostí za mě tedy ne, ale příchuť kakaa a ty kakaové boby byly super. 
V celkovém hodnocení bychom byli někde lehce za půlkou, tedy na nějakých 6/10.


Deluxe s příchutí sacheru




Cena: 49 Kč (s VIP ceníkem za 40 Kč)
 
Gramáž: 60 g
 
Nutriční hodnoty na tyčinku:
Energetická hodnota: 902 kJ / 216 kcal
Tuky: 7,9 g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 6,4 g
Sacharidy: 19,7 g
- z toho cukry: 3 g
Bílkoviny: 17,9 g
Vláknina: 7,7 g
 
Moje hodnocení: Ráda bych řekla, že tuto recenzi zachrání alespoň poslední tyčinka. No, bohužel. Už v minulé Tyčinkové recenzi jsem se rozepisovala o mém postoji k Deluxe tyčinkám. Že to není něco, co by reprezentovalo proteinovky jako takové. Že je tam ve srovnání s jinými produkty tohoto typu dost cukrů, nasycených mastných kyselin, že to složení je takové a makové, a tak dál... Ano, v tomto ohledu by určitě v nějakém pomyslném žebříčku patřila někam dolů. Ale jak už jsem psala na začátku, já beru proteinové tyčinky jako něco, co si dám výjimečně. Nejím je na denní bázi. A konkrétně Deluxe jsou pro mě opravdu spíš jako sladkost ke kafi, která mi dodá pár bílkovin navíc. Víc se tady o tom rozepisovat nebudu, to už jsem udělala v minulé recenzi.
Každopádně abych se dostala k této konkrétní tyčince, respektive k její příchuti... Když jsem posledně ochutnávala Deluxe s příchutí čokoládového brownies, dala jsem jí právě za chuť 9/10. (Komplexněji, s ohledem na složení, jsem ji pak hodnotila trochu jinak.) Tady to ale určitě nebude takhle vysoké číslo. Konzistenci měla fajn, k té nemám výtku. Ale, ty brďo... Ta sladkost? To bylo něco neskutečného. Ve špatném slova smyslu, bohužel. Už v půlce mě z ní pálil krk a úplně to zabilo všechno ostatní, co bych z té tyčinky mohla ještě cítit. Za mě tahle příchuť teda určitě ne.
Číselně jsme tak na 4,5/10...


No, tak tahle recenze tedy bohužel vůbec nebyla žádná hitparáda. Ale i takové dny (a články) jsou. Nicméně podstatou recenzí je sdělení osobního subjektivního názoru, i když negativního. Nebo by to tak alespoň mělo být. A třeba jsem vám teď takhle ušetřila nějaké ty korunky navíc, které byste utratili za něco, co za to ani nestojí. No, a to je taky fajn, ne? ☺

Pokud jste ale některou z těchto tyčinek zkoušeli, určitě mi dejte vědět, jak chutnaly vám. I kdyby vás oslovily, i když mě ne. Neznamená to, že je s vámi (nebo se mnou) něco špatně. Jde o subjektivní názor. A víte, jak se to říká - sto lidí, sto chutí. Já si vaší zpětné vazby vážím a je pro mě důležitá. Takže pokud vás napadne nějaký komentář, sem s ním! ☺

Teď už vám popřeji jen pěkný večer! Budu se na vás velmi brzy těšit u dalšího článku!

K.

Žádné komentáře:

Okomentovat