By Klára: ODCVIČENO V DUBNU - JÓGOVÉ LEKCE, TROCHA BĚHU, PAMELA A MADFIT /2022

neděle 1. května 2022

ODCVIČENO V DUBNU - JÓGOVÉ LEKCE, TROCHA BĚHU, PAMELA A MADFIT /2022


Ahojte! ☺

Upřímně už jsem si ani nemyslela, že tento článek stihne dneska vyjít. Měla jsem poměrně hektický týden, včetně tohoto víkendu, takže jsem se k průběžnému psaní tohoto článku nedostala, a sedla jsem k tomu až dnes k večeru. Ale nakonec jsem to stihla - pozdě, ale přece! Takže dnes, prvního května, bych vás ráda pozvala ke shrnutí cvičení, kterým jsem se během dubna věnovala, a kterým se vy můžete věnovat třeba během tohoto začínajícího měsíce. Tak pojďme na to! ☺


1.4.


Jóga pro strong core od Báry Sedlákové (41 minut)
S Barčou jsem teď zase nějakou dobu necvičila. Teď jsem si ale rozklikla její Youtube a zjistila jsem, že vydala pár nových videí, tak jsem se rozhodla si je v dubnu odcvičit. Začala jsem touhle čtyřicetiminutovkou na zpevnění středu těla. Ano, posilující to bylo, ale zase ne nějak závratně. Spíš jste to bříško tak lehce zapojovali v průběhu celé lekce, v některých pozicích cíleně, v jiných tak nějak podvědomě, přirozeně. Celkově mě ta lekce moc bavila. Protáhli jste tak nějak celé tělo, zklidnili jste se, trošku se zpevnili, nechyběly ani rotace páteře, které mám ráda, ani šavásána, ve které jógové lekce ráda zakončuji. Za mě to bylo pěkné komplexní jógové video, které stojí za to si zacvičit. ☺



2.4.


Odpočinek


3.4.

 

Odpočinek


4.4.


Kondiční příprava (rozběhání, indiánský běh, výklus - celkem něco kolem 4 km)


5.4.


Jumping kardio od Pamela Reif (15 minut)
Tento den jsem se rozhodla odcvičit nejnovější videa od Pamely, která jsem ještě nezkoušela. Začala jsem patnáctiminutovým skákacím kardiem, do kterého jsem upřímně nevkládala moc nadějí. Ale velmi mile mě překvapilo. Splnilo to účel kardia, ale hlavně mě to fakt bavilo! Bylo to skvěle vymyšlené, nabylo mě to energií a zároveň to strašně uteklo. Tohle si rozhodně zacvičte!



Upper body + weights od Pamela Reif (10 minut)
Ani tohle nebylo špatné. Ruce jsem samozřejmě cítila, na konci se zapojilo ještě bříško, jako bonus. Pro začátečníky to spíš nebude, ale ostatní se s tím určitě nějak poperou.



R.I.P. abs od Pamela Reif (10 minut)
Co mě a moje břicho ale úplně zabilo, bylo tohle video. U toho jsem fakt umírala a odpočítávala vteřiny do konce. Masakr, fakt!



Booty pilates workout od Pamela Reif (15 minut)
Jde o video, které je celé na zemi, takže v něm nenajdete žádné skoky, dřepy, ani nic podobného. Pamela jej zařadila pod úroveň „Easy-medium“. No, že mě to „Easy“ teda určitě nebylo. :D Nevím, jestli jsem měla tak unavené hýžďové svaly nebo gumičku s velkým odporem (no, asi tam hrálo roli oboje), ale mně to teda dalo docela zabrat. Ne tak, jako jiná Pamelina videa, to zase ne, ale zadek mě pálil teda celkem dost! Zkuste, uvidíte. Sama za sebe bych to dala tak do té kategorie „Medium“... ☺



Protažení podle sebe (5 minut)


6.4.


Jóga když se vám nechce od Báry Sedlákové (30 minut)
Tento den jsem přijela celkem pozdě ze školy, byla jsem dost unavená a ne moc dobře naladěná. Neměla jsem ani chuť cvičit, ale nakonec jsem se do toho pustila. Dala jsem si Barčinu půlhodinovou lekci s názvem, který přesně pasoval na tento den. A byla to příjemná půlhodinka. Pomalá, protahovací, ne moc pohybová, taková lenošná, ale příjemná a dobře nalaďující.



7.4.

 

Powerjóga: pozice Mayurasana od Tomash Strnad yoga (33 minut)
Ani s Tomášem jsem dlouho necvičila. I tohle mám ale v plánu v dubnu napravit, zkusit jeho videa, podle kterých jsem ještě necvičila, tak uvidíme, jak mi to půjde. Na tento den jsem si vybrala power jógu. Šlo o pohybovou lekci, u které jste se zahřáli, lehce zapotili a zpevnili. Zkrátka měla typické rysy power jógy. Na konci se zkoušíte dostat do pozice páva. Do té jsem se já teda nedostala, ale minimálně to zkoušení bylo zajímavé a takové hravé. (Bylo teda trošku demotivující, když se přítel pak jen podíval, co zkouším, a tu pozici prostě udělal. No, tak jsem následně zkonstatovala, že mám prostě krátké ruce a jako žena těžiště někde jinde, a že je to určitě tím. :D) Nicméně pokud hledáte nějakou jógu, u které zapojíte tak nějak pohybověji celé tělo a chcete si v rámci ní i trošku pohrát, tohle si klidně zacvičte.



8.4.


„Light switch“ dance workout od MadFit (3 minuty)
Po pár měsících tu mám opět i MadFit. Tento den jsem začala jejím krátkým tanečním rozehřátím. Nebylo to teda asi něco, co bych potřebovala znovu, určitě bych našla videa podobného rázu, která mě baví víc, ale na rozhýbání to stačilo.



Leg/butt/thigh workout od MadFit (20 minut)
Tohle už mě ale bavilo. Workout obsahoval tedy vesměs úplně klasické cviky, ale díky vahám a struktuře videa jsem ty svaly cítila. Na začátku bylo i kratičké zahřátí, což bylo taky fajn. Takže za mě dobrý!



Intense abs od MadFit (10 minut)
Tohle bylo super! Během tohoto videa (a i po něm) jsem ty břišní svaly opravdu hezky cítila. Zpracováním mi to připomínalo workouty od Pamely, a podobně intenzivně mě to bříško i pálilo. Super! Na tohle taky mrkněte.



Toned arms workout od MadFit (5 minut)
Tady to vezmu opravdu krátce. Tohle video vám dokáže, že i kilové činky můžou být někdy docela těžké! :D I po pouhých pěti minutách s malými váhami jsem ty ruce hezky cítila. Takže tady taky dobrý!☺



Protažení podle sebe (5 minut)


9.4.


Práce


10.4.


Práce


11.4.


Kondiční příprava (rozběhání, 3 km v tempu na zápočet)


12.4.


„All tooo wel“ dance workout od MadFit (9 minut)
Tento taneční workout byl poměrně specifický, takový pomalý a spíš v baletním stylu. Ale byla to příjemná změna, bavilo mě to! ☺



Tone your upper body od MadFit (21 minut)
Tento trénink, ke kterému byly potřeba činky, byl zaměřený hlavně na biceps a záda. A přesně tyto partie jsem po docvičení cítila. Podle mě to bylo hezky vymyšlené, něco negativního bych tu hledala marně.

 
 

13.4.


Active/Dynamic warm - up stretch od Juice & Toya (6 minut)
Takhle nějak si představuju dynamický stretching před cvičením. Kloubní rozhýbání, u kterého se to tělo zároveň pořád udržuje rozehřáté, a zabere chvilku. Tohle je za mě před samotným cvičením super!



Booty/leg workout od MadFit (31 minut)
Po rozehřátí jsem se pustila do půlhodinového posilování na nohy a zadek s gumičkou a činkami. Součástí tohoto videa je i lehké rozpohybování na začátku a lehké protažení na konci. V těchto třiceti minutách tak máte kompletní workout, od rozehřátí po uvolnění, tak jak to má být. ☺
Nemám tomu co vytknout, mělo to všechno, bavilo mě to a nohy a zadek jsem cítila. Za mě paráda!



14.4.


Odpočinek


15.4.


Natočení mého nového cvičebního videa na nohy a zadek s gumičkou a činkami (23 minut)


16.4.


Práce


17.4.


Slow & intense abs workout for defined  abs od MadFit (31 minut)
Jsme zpět u MadFit! Tuhle slečnu (nejen) v tomto článku ještě párkrát uvidíte! Tentokrát jsem si zvolila její půlhodinové posilování bříška. Na začátku lehce zapojíte břišní svaly u zkoušení zatlačení bederní páteře k podložce, bylo to takové lehké probuzení této oblasti. Pak následovalo asi dvacet pět minut dlouhé posilování. A moc mě to bavilo. Ta struktura, kdy cvičíte dva cviky v intervalu 45/15 a pak je ještě jednou zopakujete, než přejdete k další dvojici, mi seděla a opravdu jsem si to užila. Bříško jsem samozřejmě cítila, ale hodně mi to uteklo. Na konci jste se ještě krátce protáhli, což bylo taky super. Nemám co vytknout, za mě byly super jak cviky, tak jejich uspořádání! Super, fakt super!



18.4.


Full body strenght with weights od MadFit (31 minut)
Stejně dlouhý workout, stejná slečna, jiné partie a struktura. V tomto videu posílíte opravdu celé tělo. Budete k němu potřebovat jen činky a klasicky podložku. Připravte se tady na dvě stejně série několika cviků v intervalu 40/20. Opět mě to bavilo, opět jsem cítila svaly, které jsem měla! ☺


 

19.4.


Odpočinek


20.4.


„Message in a bottle“ abs workout routine od MadFit (3 minuty)
Ani tady MadFit nic nevytknu. Super písnička, skvěle vymyšlená sestava, tohle mě moc bavilo!



Full body chair workout od MadFit (10 minut)
Stejně jako nejsem zastánce posilování břicha ve stoje, obvykle mi nesedí ani workouty se židlí. Ale nezanevřela jsem na ně, takže je jednou za čas zkouším. Ale ani tohle mě nepřesvědčilo o tom, abych židli ke cvičení používala. Není mi to zkrátka komfortní a myslím si, že se ty svaly dají stejně skvěle zapojit i bez této pomůcky. Špatný workout to určitě nebyl, pokud máte tento typ cvičení, směle do toho, vymyšlené to bylo skvěle. Jen to mně osobně nevyhovovalo tak, jako jiná videa. ☺



Booty & abs od MadFit (15 minut)
Abych byla upřímná, ani kombinace posilování břicha a zadečku v rámci jednoho workoutu není úplně něco, co bych vyhledávala. Ale i tak dávám tomuto typu cvičení šance. A musím říct, že tohle bylo za mě celkem fajn. Bylo to tak hezky vymyšlené a propletené, že mi ani nepřišlo, že posiluju bříško a zadek. Nebylo to tady prostě natlačené „na sílu“, že se v každém cviku musí za každou cenu zapojit obojí, jak to v některých videích tohoto typu bývá. Takže tohle bylo za mě dobrý.



Full body pilates od MadFit (15 minut)
Ještě jsem si s touhle slečnou dala zpevňování celého těla v pilates workoutu. Využila jsem k tomu i kilové činky, které jinak běžně úplně nepoužívám. A bylo to super! Než jsem tohle začínala cvičit, říkala jsem si, že to bude jen takové lehké tónovaní. No, nakonec jsem ty svaly cítila víc, než jsem čekala!



Full body stretch od Rahel (5 minut)
Celé cvičení jsem samozřejmě zakončila i protažením. Tady jsem upustila od MadFit a zkusila jsem pětiminutový stretch od Rahel. A bylo to moc příjemné. Takže jestli hledáte nějakou rychlovku po cvičení, tohle nebude špatná volba.



21.4.


One Direction walking workout od Kyra Pro (12 minut)
Kyra začala vydávat „chodící workouty“. Vlastně jich u ní teď vychází víc, než těch tanečních. Docela dlouho jsem se jim vyhýbala, protože mě nelákaly, ale pak jsem si řekla, že alespoň jeden zkusím, ať mám podle čeho soudit. No, asi takhle. Bylo to lepší, než jsem čekala, nešlo jen o pochodování na místě do rytmu písniček. Ale zase mě to ani nebavilo tolik, jako klasické taneční workouty od Kyry. Takže jo, na zkoušku dobrý, ale znovu bych to asi nepotřebovala. Určitě bych dala přednost klasickým tanečním verzím. ☺



„Titanium“ dance abs workout od Kyra Pro (4 minuty)
Ale tohle mě naopak bavilo. Skvělá písnička, skvělá jednoduchá sestava, díky které jsem to bříško ale cítila. Tohle si určitě vložte někam do svého cvičebního plánu!



Cardio ab sculpt workout with wam up and cooldown od MadFit (31 minut)
Zpět k MadFit. Na tento den jsem si vybrala půlhodinové kardio cvičení v kombinaci s posilováním bříška. V těchto třiceti minutách je už navíc i rozehřátí a protažení, což je super! A super bylo i to cvičení jako takové. Zapotila jsem se, zadýchala, břišní svaly jsem cítila... Paráda!



22.4.


Total upper body workout od MadFit (30 minut)
Další třicetiminutovka od MadFit, dneska na horní polovinu těla s činkami. Ani tady nechybělo rozehřátí se a protažení. Opět, i cvičení samotné mi přišlo fajn, takže ani s tímto nešlápnete vedle.



23.4.


Splits od Tomash Strnad yoga (50 minut)
Jedna dlouhá jógová lekce od Tomáše pro trénování provazů. Provazy jsou záležitostí, které jsem se teď poměrně dlouho nevěnovala. Tak jsem si říkala, že než se do nich budu znovu po takové době pouštět, bude fajn si dát lekci, klidně i delší, která mě na ně připraví tak, abych si neublížila. A to tahle splnila. Pořádně jsem si zahřála a protáhla potřebné svaly, než jsem se na konci pokusila o pozici provazu. Nedostala jsem se do ní, samozřejmě, ale byla jsem na tom mnohem lépe, než jsem čekala. Užila jsem si i samotnou lekci, pozice mi byly příjemné a seděly mi, takže i tohle vám klidně ráda doporučím. ☺



24.4.


Odpočinek
 
 

25.4.


Zápočtový běh (3 km)


26.4.


Fitness maratón (3 hodiny cvičení s vlastní vahou s různými trenérkami na celé tělo)


27.4.


Odpočinek


28.4.


Jemná jóga od Tomash Strnad yoga (60 minut)
Po Fitness maratónu jsem cítila, že si potřebuju trošku více (déle) odpočinout, takže jsem den po něm vůbec necvičila. Na tento den jsem si naplánovala „jen“ nějakou klidnější jógu s tím, že následující den si dám ještě opět odpočinkový. Tento den jsem tedy zvolila jemnou jógu, opět od Toma. Byla to dlouhá lekce, trvala hodinu. Rozhodně to bylo jedno z nejdelších (ne-li nejdelší) cvičebních videí, podle kterých jsem cvičila. Místy byla pohybovější, místy více protahovací, místy odpočinková. Určitě nebyla tak „jemná a klidná“, jak jsem si ji vizualizovala ve své hlavě, ale zase to nebylo nic bláznivého, rozhodně nebyla špatná. Pokud byste si tedy rádi zacvičili nějakou dlouhou jógu, ale nechcete vyloženě nic náročného, ale ani válecího, tohle nebude špatná volba. ☺



29.4.


HIIT workout od Péti Elblové (10 minut)
Tohle mě mile překvapilo! Rozhodně jsem nečekala, že si u tohoto videa máknu tak, jak jsem si mákla. Cvičilo se bez přestávky, takže jste ze sebe opravdu dostali maximum. Takže jo, tohle si určitě zacvičte! ☺



Bubble trouble od Pamela Reif (10 minut)
Ještě jsem odběhla k nejnovějším videím od Pamela, která jsem zatím necvičila. Nejdříve jsem si dala tuhle desetiminutovku, která měla být vhodná pro začátečníky a měla tak nějak zapojovat celé tělo. To rozhodně splnila, cítila jsem jak svaly, tak pracující plíce a srdce. Po téhle stránce to bylo super! Co už mi tak super nepřišlo, byl Pamelin host. Snad mě teď nikdo neukamenuje, ale mně zkrátka přišel jako rušivý element. Asi mi to vadilo natolik, že přesto, že mě jinak workout bavil, znovu bych do něj úplně nešla. Škoda, cvičení jako takové bylo parádní...



Inner thigh with book od Pamela Reif (10 minut)
S Pamelou jsem pokračovala i k vnitřním stehnům. Musím říct, že mě stehna pálila, ale zase ne tolik, jak jsem čekala. Takže teoreticky si s tím poradí i začátečníci a méně pokročilí. Rozhodně ale nebylo tohle video špatné. A jako bonus, ten výhled na moře? No krása! ☺



Stretch fot splits od Pamela Reif (12 minut)
Ani tento den nesmělo chybět protažení. K tomu se krásně nabídlo tohle video. Bylo to moc hezky udělané, cviky byly pěkně zvolené, na konci jsem se pokusila přiblížit se pozici provazu, a nebylo to vůbec špatné! Takže jo, tohle bylo fajn!



30.4.


Do léta fit! od Péti Elblové (21 minut)
I s tímto videem mě Péťa velmi mile překvapila. Opět jsem nečekala takovou makačku, opět to byla chyba. Tohle bylo parádní! V tomto workoutu je spousta pohybových energických cviků, u kterých se zapotíte, zapojíte nejrůznější svaly, včetně toho srdečního, zadýcháte se a skončíte s pocitem hrdosti. Super, tohle bylo fakt super! ☺



Full body stretch od MadFit (25 minut)
Tento den i celý tento článek zakončíme pětadvacetiminutovým protahováním od MadFit. Tohle video bylo neuvěřitelně příjemné, klidné a uvolňující. Pokud máte rest day, potřebujete si odpočinout, zklidnit se a na chvilku vypnout, tohle bude dobrá volba... ☺




A jsme na konci! Doufám, že i vy se nějakým způsobem udržujete v pohybu, ale že i posloucháte svoje tělo, a když je potřeba, odpočíváte. Že se netlačíte do cvičení, když jste nemocní nebo když přijdete úplně vyčerpaní z práce. V takových případech svému tělu totiž spíše škodíte, než pomáháte. A to si určitě nezaslouží. Jen jsem vám to tady chtěla připomenout, abyste na to nezapomněli...☺

A teď už se mějte krásně! 

K.

Žádné komentáře:

Okomentovat