By Klára: ODCVIČENO V ŘÍJNU - FIERCE PROGRAM OD HEATHER ROBERTSON A PÁR VIDEÍ OD DALŠÍCH TVŮRCŮ /2022

pondělí 31. října 2022

ODCVIČENO V ŘÍJNU - FIERCE PROGRAM OD HEATHER ROBERTSON A PÁR VIDEÍ OD DALŠÍCH TVŮRCŮ /2022

Ahojte! ☺
 
V návaznosti na konec října jsem tu se shrnutím mé cvičební rutiny, právě za uplynulý měsíc. V tomto článku najdete zhodnocení čtrnáctidenního programu od Heather Robertson, ale i několik videí od jiných tvůrců. Tak pojďme rovnou na to!


1.10.


Odpočinek


2.10.


Odpočinek


3.10.

 

Ranní kurz sebeobrany (75 minut)


Day 1: Arms & Shoulders od Heather Robertson (47 minut)
Pro odcvičení čtrnáctidenního programu s názvem Fierce od této paní jsem se rozhodla už poměrně dávno, jen jsem se k tomu zatím nedostala. Až teď. Věděla jsem ale, že nechci cvičit celých čtrnáct dní v kuse, ale že si chci zachovat nastavení, pro které jsem se rozhodla během srpna. Tedy zvolnit a cvičit pětkrát týdně. Videa jsem tedy cvičila v návaznosti, v jaké je Heather poskládala, ale cvičila jsem „jen“ pět videí týdně, místo sedmi. A sedělo mi to tak perfektně! Videa jsou ale dost náročná, nepouštěla bych se do nich, pokud se cvičením teprve začínáte. Nějaký čas bych počkala. Ale pak bych se do toho určitě pustila, protože tréninky jsou to skvělé!
V každém videu najdete rozehřátí, samotný trénink i zklidnění, což je super. Prostě nakliknete jedno video a máte ho se vším všudy. Paráda! Co bych asi udělala trošku jinak, je, že bych prodloužila čas na protahování a zklidnění. Na to, jak jsou ty tréninky náročné, je ten závěr málo. Alespoň tedy pro mě. Jinak jsem ale s videi neměla vůbec žádná problém.
Program začal poměrně zhurta, dost dlouhým tréninkem (nejdelším z celé série), ještě na moji nejslabší část těla, tedy na ruce. Vzala jsem si k tomuto videu tříkilovky a teda... Druhý den jsem ty ruce hezky cítila!
 


4.10.


Day 2: Lower body strength workout od Heather Robertson (44 minut)
Druhé video bylo zaměřené na nohy. K jeho odcvičení jsem používala pětikilové činky. V tomto videu vás čeká interval 40/20, ve kterém provádíte vždy tři cviky ve dvou kolech, než přejdete k další dvojici. I tohle bylo za mě fajn!
 


5.10.


Day 3: Chest & Back workout od Heather Robertson (40 minut)
Jojo, tady jsem ty úpony z prsních svalů směrem do podpaží cítila dost. U cviků, ve kterých se používaly činky (opět jsem zvolila tříkilové), to bylo dobrý. Ale v momentě, kdy se přešlo ke klikovacím variacím, to dostávalo moje tělo poměrně zabrat. A i druhý den to cítilo!



6.10.


Day 4: Booty builder od Heather Robertson (40 minut)
Čtvrtý den patřil zadkům! K tomuto workoutu jsem využila jak gumičku, tak činky - pětikilové. A asi víte, že videa s booty bandy já můžu, takže vás asi nepřekvapí, že se mi to líbilo. Pálilo to, ale bylo to super!




7.10.

 

Day 5: Active recovery od Heather Robertson (30 minut)
Takové video přišlo vhod. Rozhodně oceňuju, že je součástí takového programu. Odpočinula jsem si u něj, ale pořád jsem ten den byla nějakým způsobem v pohybu. Ne v nějakém akčím, ale částečná aktivita tam v některých prvcích byla. A bylo to moc fajn. Příjemné, uteklo mi to, uvolnila jsem se... Za mě dobrý!



8.10.


Práce


9.10.


Práce


10.10.


Ranní kurz sebeobrany (75 minut)
 
 
Day 6: Full body strength od Heather Robertson (43 minut)
I u tohoto videa jsem si mákla. Opravdu jsem zapojila celé tělo, a i když jsem cvičila „jen“ s tříkilovými činkami, stačilo to k tomu, abych si skvěle zacvičila!
 
 


11.10.


Day 7: HIIT Cardio & Abs od Heather Robertson (42 minut)
K tomuto videu jsem si vzala dvoukilovky. A bavilo mě to moc! Každý cvik jste cvičili jen jednou, takže vám to hodně uteklo, cviků tam bylo snad milion, svaly jsem hezky cítila... Paráda!
 


12.10.


Školní túra (10 km)
 
 
Odpočinek
 
 

13.10.


Day 8: Chest & Shoulders od Heather Robertson (38 minut)
Tento trénink mi dal tedy taky zabrat. Stejně, jako mě bolely ty úpony z prsních svalů u třetího videa z této série, bolely mě i tentokrát. Opět jsem sáhla po tříkilovkách a o super trénink bylo vystaráno!



14.10.


Day 9: Lower body strength od Heather Robertson (43 minut)
Tento trénink měl v názvu ještě slovo „unilateral“, takže jste prováděli dvě série cviků jen na jednu nohu, a teprve potom jste posilovali nohu druhou. Bylo to docela zajímavé, nepamatuju si, že bych nějaký takový trénink někdy cvičila. Co se týká efektivity, rozhodně si myslím, že ty svaly dostaly pořádně zabrat. Zadek mě bolel ještě druhý den. Ta záživnost byla trošku menší, moc mi to neutíkalo, ale co se týká efektu, ten se dostavil. Takže suma sumárum, i tohle klidně ráda doporučím. ☺



15.10.


Day 10: Cardio AMRAP workout od Heather Robertson (33 minut)
Desátý trénink, který měl „jen“ něco málo přes půl hodinky, mi dal pěkně zabrat. Ale bavil mě moc. Ve videu bylo celkem pět kol po pěti minutách, během kterých jste v co největší intenzitě vykonávali čtveřici cviků. Po osmi opakování jednoho cviku jste hned přešli k dalšímu. Pak k dalšímu, a dalšímu, a znovu k prvnímu. Tohle jste opakovali pět minut, po kterých následovala půlminutová pauza a přešli jste k další pětiminutovce a čtveřici. Dostala jsem ze sebe fakt maximum. Chtěla jsem být stejně rychlá nebo rychlejší než Heather, jindy jsem zase hecovala samu sebe, že stihnu ještě jeden cvik/jednu sérii... No, po docvičení jste mě mohli ždímat. Tady jsem si fakt mákla, zapotila jsem se, zadýchala, a měla jsem ze sebe super pocit!



16.10.


Odpočinek


17.10.


Ranní kurz sebeobrany (75 minut)
 
 
Day 11: Yoga fusion od Heather Robertson (36 minut)
Tohle bylo moc povedené video. Pomalejší, klidnější, ale pořád dostatečně pohybové, abyste hezky zapojovali všechny svaly svého těla. Tohle mě hodně bavilo.



18.10.


Day 12: Back & Arms Sculpt od Heather Robertson (42 minut)
Máme tu další workout na horní polovinu těla. A ani u tohoto jste to neměli zadarmo. Svaly na rukou jste krásně zapojovali a cítili v nich ohýnky. Taky to nebylo vůbec špatné.
 

 

19.10.


Day 13: Abs workout + plank challenge od Heather Robertson (30 minut)
No na to, že tohle video mělo jen půl hodinky, stačilo mi to bohatě. Bříško jsem cítila už po té první části, ale ta druhá, planková, ta to tedy doklepla. To byla opravdu výzva, u které jsem cítila hlavně ruce (z předchozího dne). Takže tohle bylo za mě taky dobrý! ☺



20.10.


Day 14: Total body strength & cardio workout od Heather Robertson (42 minut)
Máme tu poslední den této výzvy! A ani ten mě nezklamal. Mělo to od všeho něco, zapojili jste celé tělo, nechyběly činky ani prvky kardia. Dobrý to bylo!
Stejně jako celková výzva. Opravdu jsem po odcvičení těchto videí cítila větší sílu. Běžně s činkami moc necvičím, takže když jsem je pak používala téměř v každém videu, opravdu jsem cítila větší sílu v pažích. Ale celkově jsem se cítila hodně zpevněná a silná. Takže tuhle čtrnáctidenní výzvu (kterou jsem si teda já osobně natáhla na víc dní) určitě doporučuju! ♥


 
Noční směna


21.10.


Odpočinek po noční
 
 
Večerní tancování na hudebním festivalu


22.10.


Jóga flow od Tomash Strnad yoga (33 minut)
Po večerním tancování jsem se rozhodla „jen“ pro jógu. Cítila jsem, že jsem toho pohybu měla v posledních dnech dost, tak jsem zvolnila. Nechtěla jsem ale úplně den bez cvičení, ten jsem si plánovala až na neděli, tak jsem sáhla po józe. Tahle trvala asi půl hodinku a měla všechno. Protažení, trochu balančních pozic, pohyb, sílu, zpevňování i zklidnění. Takže zahřála jak moje svaly, tak moje nitro. Tohle si tedy taky klidně zacvičte. ☺



23.10.


Odpočinek


24.10.


Ranní kurz sebeobrany (75 minut)
 
 
„Love me now“ od Pamela Reif (3 minuty)
Pro tento den jsem si zvolila videa od Pamely, která vyšla v poslední době, ale já jsem je ještě nestihla odcvičit. Začala jsem tímto krátkým rozehřátím a protažením. A za mě to bylo dobrý! Ideální před nějakým dalším cvičením. Zahřejete se, ale hezky se i protáhnete, uteče to a bavilo mě to. Takže za mě dobrý.


 
Best of 2022 od Pamela Reif (11 minut)
Předchozí „Best of“ video jsem cvičívala moc ráda. Hrozně mě bavilo! I tohle bylo super. Asi bylo o maličký kousíček horší, než to předchozí, ale i tak je pořád super. Určitě stojí za odcvičení!


 
Upper body + abs - gym style od Pamela Reif (16 minut)
No, u tohoto jsem si pěkně mákla. Cítila jsem hlavně ruce, ale samozřejmě ani břicho nezůstalo netknuté. No, tady prostě dostanete to, na co jste u Pamely zvyklí. Pořádně do těla! Začátečníci si to klidně můžou odcvičit bez závaží, případně si vzít lehčí činky. I tak ale věřím tomu, že si hezky máknete.


 
Standing legs pilates od Pamela Reif (11 minut)
Tohle taky nebylo špatné. Určitě to nebylo tak náročné, jako jiná Pamelina videa, ale svaly jsem hezky zapojovala i tak. Tenhle workout je podle mého názoru vhodný i pro nováčky! ☺

 
 

25.10.


Full body workout od Péti Elblové (11 minut)
Tento den patřil pro změnu Pétě Elblové, jejíž videa jsem teď taky nějakou chvilku necvičila. Začala jsem touhle (přibližně) desetiminutovkou na celé tělo. A za mě to bylo super! Za tu krátkou chvíli jsem krásně zapojila všechny svaly, nezničila jsem se, ale cítila jsem to. Za mě je i tohle ideální i pro začátečníky.



Pevné břicho + kulatý zadeček od Péti Elblové (20 minut)
U tohoto videa se mi moc líbí i ta náhledovka. A workout taky nebyl špatný. Tuhle kombinaci moc necvičívám, většinou cvičím jeden den horní polovinu těla a další den tu druhou, ale takhle v rámci „full body tréninku“ jsem to sem zařadila. A sedlo mi to. Opět, nebyla do žádná divočila, ale tělo jsem krásně zapojila a zpevnila, takže jsem byla spokojená! I s tímto si podle mě poradí i začátečník. ☺


 
7 essential stretches you need to do daily! od MadFit (12 minut)
I tohle mi sedlo. Opravdu stačilo pár cviků a krásně jsem se zklidnila, uvolnila a protáhla. Určitě by tohle video bylo fajn i během pracovního dne, třeba během pauzy na oběd. Vaše tělo by vám určitě poděkovalo a bylo by vám vděčné. Tohle tedy taky doporučuju! ☺



26.10.


Školní túra (16 km)
 
 
Odpočinek


27.10.


Toned legs & round butt workout od Angela Kajo (15 minut)
Leg day! Dneska se mi vůbec nechtělo cvičit. Cítila jsem se nějaká unavená, taková lenivá... Ale šla jsem. A nakonec to bylo super! Navolila jsem si tři posilovací videa, k tomu jedno protahovací, a druhý den jsem (hlavně) ten zadek hezky cítila. Začala jsem patnáctiminutovkou, která se cvičila celá na zemi. A to ty svaly hezky hřály!


 
Complete home leg workout od THENX (16 minut)
Pokračovala jsem další patnáctiminutovkou, tentokrát s trenérem mužského pohlaví, který do toho dnešního tréninku vnesl trochu dynamiky. Ke cvičení využíval lavičku, já židli, ale určitě to půjde odcvičit i bez toho. ☺
 


Toned pilates legs od Lilly Sabri (10 minut)
Ani tohle nebylo zlé. Nebylo to teda asi něco, co bych potřebovala znovu, ale na takové lehké dotónování to bylo v pohodě.



Everyday stretch od Pamela Reif (8 minut)
Zakončila jsem to novým protahovacím videem od Pamely. A bylo fajn. Asi by nepatřilo mezi má oblíbená videa k uvolnění svalů od této slečny, ale špatné to nebylo. ☺



28.10.


Upper body workout od fitnes__kaykay (46 minut)
Makala jsem i ve svátek. A to pořádně! K tomuto videu jsem si vzala pětikilovky, jako slečna. Říkala jsem si, že to asi bude moc, že většinou cvičím s tříkilovkami, ale že to zkusím podle trenérky. No, v průběhu videa jsem sebe i ji několikrát proklínala. Fakt to pálilo. Hodně. Uklidňovalo mě jen to, že jakmile cvik skončí, znovu už nepřijde. Opravdu to byl masakr. Ale zase to ty ruce hezky „napumpovalo“ a rozhodně to mělo efekt. Takže pokud taky patříte mezi blázny, tohle si klidně pusťte.



29.10.


Burn 500 calories with this 20 minute cardio HIIT workout od Nobadaddiction (22 minut)
Nejsem si jistá, jestli bych u tohoto spálila 500 kalorií, ale pokud ano, rozhodně bych to cvičila častěji! :D Nebylo to nějak extra náročné, určitě si s tím poradíte všichni, cviky byly skvěle vymyšlené, zapojili jste celé tělo... Pokud by to opravdu bylo i takhle energeticky výhodné, bylo by to naprosto perfektní. Ale upřímně si myslím, že tomu tak úplně není. Nicméně to nic nemění na tom, že tohle video taky stojí za odcvičení. ☺


 
Yoga to ease into the day od Jessica Richburg (20 minut)
Tohle mě moc nenadchlo. Nějak jsem s tím nesouzněla, neuměla jsem si to moc užít. Určitě už jsem zkoušela videa, která mě bavila víc. Takže tohle za mě spíš ne-e.



30.10.


Odpočinek


31.10.

 

Ranní kurz sebeobrany (75 minut)
 
 
Domácí cvičení od Péti Elblové (18 minut)
Video na celé tělo, které nebylo nějak náročné, ale zapojilo spoustu svalových skupin, uteklo, bylo kreativní a bavilo mě. Zvládnete ho určitě všichni, tak směle do toho! ☺
 

 
Yoga for sore hips, legs & lower back od Boho Beautiful (19 minut)
Ani tohle nebylo špatné. Bylo to lehoučké, video mělo v podstatě jen pár pozic, ale účel to splnilo. Krásně jsem si uvolnila kyčle, třísla, nohy... Vypnula jsem u toho hlavu, odpočívala jsem a užila jsem si to! ☺

 
 
 
A jsme na konci! Rozhodně bych ještě jednou ráda vyzdvihla celý ten Fierce program. Opravdu stojí za pozornost, pokud už nějakou dobu cvičíte. Jako začátečník bych se do toho úplně nepouštěla, tréninky jsou dost náročné. Vám ostatním to ale doporučuji všema deseti. Makala jsem o-sto-šest, což ale bylo po skončení celého programu krásně znát. Určitě to tedy vyzkoušejte! ☺
 
Tady už bych se s vámi jen ráda rozloučila. Mějte krásný prosinec a brzy se uvidíme u dalšího článku!

K.

2 komentáře:

  1. No páni jsi dobrá, já jsem momentálně v cvičení totálně marná. :) Držím palce ať to jde takhle pěkně dál.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat