By Klára: ODCVIČENO V LISTOPADU - MOJE ČTVRTÉ CVIČEBNÍ VIDEO, JITKA BERN A LUCKA MINÁŘOVÁ / 2021

úterý 30. listopadu 2021

ODCVIČENO V LISTOPADU - MOJE ČTVRTÉ CVIČEBNÍ VIDEO, JITKA BERN A LUCKA MINÁŘOVÁ / 2021


Ahojte! ☺

Již tradičně vás na přelomu měsíců vítám u souhrnu cvičebních videí a pohybových aktivit, kterým jsem se během uplynulého měsíce věnovala. Opět jsem kvůli zápočtu chodila plavat, mám tu ale i posilovací a protahovací videa, jako vždy. A tentokrát tu po pár měsících mám zase i moje vlastní cvičební video. Tak pojďme na to! ☺


1.11.


Jóga pro uvolnění a lepší spánek od Barbory Sedlákové (35 minut)
Začneme zlehka, a to touhle velmi příjemnou, pomalou jógou s Barčou. U tohoto jsem se opravdu uklidnila, uvolnila, odpočinula jsem si, na chvilku jsem se zastavila. Tahle lekce zaměřená na odbourání stresu, strachu a napětí mi v tento den parádně sedla. A věřím, že i u vás si v těchto dnech, kdy je (bohužel)  toho stresu okolo opravdu dost, najde svoje místo. Zkuste ji. ☺



2.11.


Procházka


3.11.

 

Plavání (45 minut)


4.11.


Odpočinek


5.11.


Práce


6.11.


Práce


7.11.

 

Práce


8.11.


Dance party workout od MadFit (9 minut)
Chcete dávku energie a dobré nálady? Tady k tomu máte nástroj. Tohle video je super, hrozně mě bavilo a opravdu jsem si ho užila!



Booty burn workout od Jitka Bern (16 minut)
Tohle nebylo špatné. Ale asi od toho nečekejte, že vás bude nějak moc pálit zadek. Je tady interval 45/20, v půlce je ještě minutový odpočinek, takže si myslím, že to zvládnou i začátečníci. Pro mě to bylo málo, takže jsem si dávala pauzy asi jen 5-10 vteřin podle toho, kolik času jsem potřebovala na změnu polohy, jinak jsem si vždycky protáhla ten aktuálně prováděný cvik. A v půlce jsem taky neměla minutovou pauzu, ale dala jsem si tam výdrž na 45 vteřin ve „Squat hold“. A pak to bylo celkem fajn.



Resistance band killer booty workout od Lucie Minářové (17 minut)
Tohle mi nepřišlo úplně zlé, ale znovu bych to asi nepotřebovala. Máte tam pět cviků, vždycky cvičíte 45 vteřin a 15 vteřin odpočíváte, celé to pak opakujete třikrát. Ano, zadek jsem celkem cítila, docela mě to i bavilo, ale nenadchlo mě to natolik, abych si to pustila znovu. Určitě se chci ale k Lucce ještě vrátit, protože mi kamarádka říkala, že si u jejích videí vždycky mákne. Takže jsem s ní určitě necvičila naposledy!



Protažení celého těla od Jitka Bern (9 minut)
Zpátky k Jitce, tentokrát k jejímu protahování. Přišlo mi takové klasické, nic tím nezkazíte, je to rychlé, protáhnete si celkem dost svalových skupin, takže proč ne. ☺



9.11.


1 hit wonder dance workout od Kyra Pro (17 minut)
Taneční video od Kyry, které má opět před každou sestavou rychlý nácvik jednotlivých kroků. Minule jsem psala, že jsem ty ukázky moc nepotřebovala, že jsem se stejně spíš chytala až přímo při tancování. Tady to bylo tak napůl, něco málo jsem si stihla zapamatovat už z těch ukázek, takže to tancování potom bylo o trošku jednodušší, ale většinu jsem se stejně učila až za chodu. Ale to asi záleží na preferencích každého z nás, já možná raději vpadnu přímo do tancování, ale třeba jsou zase lidé, kterým stačí jednou ukázat kroky a pak to naostro už zvládnou rovnou a třeba si to i víc užijí. Ať už patříte do kterékoliv skupiny, jedno je jisté. Kyra vám svou energii dokáže předat tak jako tak! Třeba prostřednictvím tohoto videa s dobře zvolenými písničkami a zábavnými sestavami!



Glee dance workout (Christmas edition) od Kyra Pro (14 minut)
Taky už na vás jde vánoční nálada? Ne? Tak na to je jednoduchá rada. Zatancujte si nějaký vánoční workout. Ať už to bude Pamela nebo Kyra nebo někdo jiný, to vás prostě nemůže nechat úplně nenaladěné. V tomto videu máte klasické písničky a jednoduché sestavy, tak šup do toho! Za mě je to super!



Flat abs od MadFit (5 minut)
Pět cviků v intervalu 50/10. Rychlovka, u které ale ucítíte zapojení břišních svalů. Jako součást cvičebního plánu na zpevnění horní poloviny těla je to fajn.



Upper body workout od MadFit (15 minut)
Tenhle workout jsem odcvičila „jenom“ s tříkilovkami, protože čtyřkilovky doma nemám a na pětikilovky jsem se necítila. A i tak musím říct, že mi to stačilo. Odcvičíte si dvě kola cviků, po kterých ty ruce opravdu ucítíte. Už jen proto, že cvičíte vždy minutu v kuse, potom máte půl minutky pauzu a jedete dál. No, moje ruce mě bolely, takže za mě dobrý.



Simple cool down od Kyra Pro (3 minuty)
Velmi kratičké protahování po cvičení. Určitě to není plnohodnotné protažení, ale na druhou stranu - je to lepší než vůbec nic. Takže pokud jste na protahování tak trochu lajdáci, dejte si alespoň tuhle tříminutovku, pro méně černé svědomí.



10.11.


Plavání (45 minut)


11.11.


Fat burning HIIT workout od Jitka Bern (9 minut)
No, nevím teda. Tohle bych asi nenazvala HIIT (High Intensity Interval Training). Nepřišlo mi, že by to mělo vysokou intenzitu. A interval 30/30 mi taky nepřijde jako něco, co bych vyzdvihovala. A že by šlo o cviky na spalování tuků, to bych taky úplně neřekla. Jako „Full body workout“ bych to vzala. I když teda ten interval jsem nedodržovala, protože mi nevyhovoval. Jela jsem to ve svém vlastním, 50/10. Pak to bylo jako celotělové cvičení fajn. Ale v provedení, ve kterém je originál, se mi to teda vůbec nelíbilo. Nehledě na to, že název tomu podle mě taky neodpovídá. Za mě teda spíš nee.



Full body home workout od Jitka Bern (8 minut)
Interval 45/20, to už bylo trošku lepší. Ale že by mě to nějak bavilo, to úplně ne. Pokud chcete mít pocit, že jste se za den alespoň nějak hýbali, pak ano, pak tohle bude stačit. Ale jinak to pro mě bylo málo.



6 pack abs workout od Jitka Bern (3 minuty)
Dávám Jitce další šanci, tentokrát s tříminutovkou na břicho. A ta mi nepřišla špatná. Fajn písnička, dobře zvolené cviky, bříško jsem zapojila, takže dobrý. ☺



Ab workout od Jitka Bern (17 minut)
U této slečny stále zůstáváme. Máme tu její workout na bříško, opět v intervalu 45/20. A taky to nebylo úplně zlé. Zhruba v půlce má dvouminutovou pauzu, kterou jsem si já teda proložila dvěma variacemi planků v intervalech 40/20, protože jsem tam tu pauzu nepotřebovala. Ale jinak má cviky hezky zvolené, má to hudbu, časovač, takže zatím je tohle asi zatím nejlepší video, které jsem od Jitky zkoušela.



Full body stretching od Jitka Bern (10 minut)
Závěr dnešního cvičení patřil opět Jitce. A to s videem, které už jsem v tomto článku měla. Když jsem si totiž sestavovala plán na tento den, naklikla jsem tohle video a nedošlo mi, že už jsem ho cvičila. Takže ho tu mám podruhé. A zároveň nejspíš naposledy. Ono není špatné, ale že bych ho potřebovala cvičit víc než dvakrát, to asi taky ne. Určitě bych našla něco, co mi bude sedět lépe.



12.11.


Plavání (45 minut)
 
 

13.11.


Procházka


14.11.


Práce


15.11.


Dance like nobody´s watching od Pamela Reif (9 minut)
Jeden bláznivý taneční workout, prosím. Tak bych asi shrnula tohle nové taneční video od Pamely. Šílené kroky, vtipné názvy, ale i energie a smích. Nebude to tedy jeden z mých top tanečních workoutů od Pamely, protože co se tancování týká, nebyly to kroky, které by mi byly v tancování úplně blízké, ale rozhodně to stojí za zkoušku už jen pro to, abyste si to zažili. Jako zlepšovák nálady to totiž bude fungovat určitě. 



Ab workout + chair od Pamela Reif (10 minut)
Doháněla jsem resty u Pamely a zkoušela její nejnovější videa. Tohle k nim taky patřilo. Ale upřímně to asi nebude něco, co bych potřebovala znovu. Některé ty cviky mi na té židli nebyly úplně komfortní, takže i když jsem bříško cítila, asi dám přednost jiným workoutům na bříško. Případně když bych tohle přeci jen někdy cvičila znova, nebudu mít třeba u bočních planků nohy na židli, ale normálně na zemi. Pak by to asi taky mohlo fungovat. ☺
 


Full body yoga flow od Emily Baltzer Yoga (21 minut)
Tahle lekce mi byla blízká. Tak akorát protahovací, pohybová, lehce zpevňující, ale v druhé části i uklidňující a relaxační. Tohle podle mě stojí za zkoušku.



16.11.


Relaxing stretch/yoga for flexibility & stress relief od MadFit (22 minut)
I tohle protahování bylo moc fajn. Zabere vám dvacet minut, ale budete se po něm cítit uvolněně, protaženě, zklidněně... Prostě dobře. Taky mu věnujte pozornost... ☺



17.11.


Odpočinek


18.11.


Taylor Swift dance workout od Kyra Pro (14 minut)
Spojte písničky od Taylor Swift se sestavami od Kyry. Z toho přece nemůže vzniknout nic špatného, ne? Bylo to super, ať už hudba, tak kroky, tak obojí dohromady. Tohle jsem si taky moc užila! 



HIIT cardio inspired by Jacik´s test od BK Fitness (15 minut)
A je to tu! Moje nové video! (Veřejně publikované 20.11., ale já jsem ho cvičila ještě před vydáním, abych ho zkontrolovala.)
Tentokrát jde o kardio inspirované Jacikovým testem. To je test, který občas využívají vysoké školy při přijímacích řízení. Jde o to, že po dobu dvou minut co nejrychleji měníte polohy ze stoje do lehu na břiše, zpět do stoje a pak do lehu na zádech. Musíte být tedy schopní vydržet vykonávat vysoce intervalovou aktivitu poměrně dlouhou dobu. A tím jsem se inspirovala u tvorby tohoto workoutu. Najdete v něm deset cviků, které budete provádět celou jednu minutu. Mezi cviky je půlminutový odpočinek. Jacikův test si ve videu i zkusíte, hned na začátku, jen ve zpomalené a zkrácené formě. Ale nebojte se toho, věřím, že to zvládnete. Tak se pojďte hecnout, zkusit něco nového a zacvičit si se mnou! ☺




Full body stretch & mobility od The Pepperson Fitness (14 minut)
Tohle bylo moc fajn. Pěkně udělané, mělo to hudbu, časovač taky, i ukázku cviků, nebyly tam pauzy, což mi vyhovuje... Za sebe rozhodně můžu říct, že tohle protahování je po cvičení (a vlastně nejen po něm) opravdu příjemné! ☺


 

19.11.


Plavání (45 minut)


20.11.


Odpočinek


21.11.


Low impact, no jumping workout od growingannanas (34 minut)
Tento den jsem neměla chuť si trénink skládat z jednotlivých videí, ani jsem upřímně neměla moc energie. Tak jsem vsadila na growingannanas. Věděla jsem, že u této slečny dostanu kompletní a komplexní workout na celé tělo, včetně zahřátí a protažení. Zvolila jsem si bezskokovou variantu, protože, jak už jsem zmínila, neměla jsem na cvičení moc energie a nechtěla jsem se úplně zničit. I tak jsem si ale mákla!
V prvních čtyřech minutách jsem se zahřála, v následujících deseti zpevnila horní část těla v intervalu 30/10, v dalších deseti minutách jsem se soustředila na spodní polovinu těla ve stejném intervalu, pokračovala jsem „finisherem“, což bylo pět cviků na celé tělo v intervalu 50/10, a zakončila jsem to pětiminutovým protažením. Pro mě mělo tohle video naprosto všechno, co jsem chtěla! ☺



22.11.


Testování nových workoutů (3x10 minut)


Krátké protažení podle sebe (5 minut)


23.11.


Testování nových workoutů (3x10 minut)


Krátké protažení podle sebe (5 minut)


24.11.


HIIT workout od Lucie Minářové (15 minut)
S Luckou jsem cvičila zatím jen jednou. Ale jak jsem zmiňovala na začátku tohoto článku, určitě ne naposledy. Netrvalo to ani tak dlouho a pustila jsem se do jejích dalších videí. A rozhodla jsem se, že je otestuju všechna. Na tento den jsem si zvolila první čtveřici. Začala jsem HIIT workoutem na celé tělo, ve kterém je pět cviků, které cvičíte v intervalu 30/30. Jakmile tuhle pětici odcvičíte, pojedete to ještě dvakrát. Díky intervalu si myslím, že to zvládnou i ti, kteří třeba ještě necvičí tak dlouho, protože stejnou dobu, jakou cvičíte, pak i odpočíváte. Což nebývá úplně časté. Máknete si, ale určitě to zvládnete!



Home crossfit workout od Lucie Minářové (10 minut)
Jako druhé video jsem si zvolila desetiminutovku, opět na celé tělo, která je inspirovaná crossfitem. Tady už je interval 45/15, ale jen dvě kola po pěti cvicích. Cviky jsou podle mě dobře zvolené, má to hudbu, časovač, mákla jsem si, takže tohle klidně taky zařaďte do svého tréninku.



Ab & core workout od Lucie Minářové (12 minut)
Jako třetí video jsem zvolila posilování na bříško. Tady byla tři kola po čtyřech cvicích v intervalu 30/30. Cviky mi celkově opět nepřišly špatné, jen mi osobně není moc blízký jeden z nich. Je to „full sit up“, ze kterého se potom pomocí „russian twists“ přibližujete k zemi. Podle mě tím, že v tom „russian twistu“ klesáte k zemi, ztrácí na efektivitě a významu. Raději bych v tom sedě udělala 4 klasické „russian twists“ a pak se položila, než takhle. Upřímně jsem to tak potom i dělala. Ale jinak nemám co vytknout a i tady si myslím, že díky intervalu to zvládnete všichni! ☺



Workout na nohy & zadek od Lucie Minářové (23 minut)
Posledním workoutem od Lucky pro tento den bylo posilování na nohy a zadek. První část, která má 12 minut, je zaměřená víc na pomalejší posilování a procítění svalů. Najdete v ní čtyři cviky v intervalu 40/20 ve třech kolech. Pak následuje asi tříminutová pauza a pokračujete další částí. Druhá jedenáctiminutová část je trošku pohybovější. Tam jedete opět čtyři cviky, mezi nimi není žádná pauza a každý děláte půl minuty. Pak následuje minutová pauza. Taková kola jedete celkem čtyři. Mě osobně víc bavila ta druhá část, dala mi i víc zabrat. V té první mi ty cviky až tak neseděly. Takže za mě první půlka spíš ne, ta druhá byla super! ☺


 

25.11.


2000´ dance party workout od MadFit (15 minut)
Tohle video jsem jednu dobu cvičila dost často, hrozně mě to bavilo. Teď jsem se k němu vrátila, protože vyšel druhý díl. Tak jsem si zatancovala nejdřív ten starší a pak i ten nový. Tento je za mě pořád super, opět jsem si ho užila a zapotila se. ☺



2000´ dance party workout part 2 od MadFit (15 minut)
Tak, a tady máme ten druhý díl. Ten je tanečně trošku náročnější, co se týká kroků, ale jakmile se do toho dostanete a najdete si v tom to svoje, taky si to podle mě užijete. Nebo alespoň u mě to takhle fungovalo. Takže jo, tohle taky stojí za zkoušku! ☺



My stretching routine od Lucie Minářové (26 minut)
Opět se dostáváme k Lucce, tentokrát ale k něčemu pomalejšímu. Tohle je takové klasické (i když trošku delší) protahovací video. Podle mě bude ideální na dny, kdy máte „rest day“, ale máte chuť se lehce protáhnout. 



26.11.


Plavání 45 minut


27.11.


Odpočinek


28.11.


Domácí fullbody workout od Lucie Minářové (30 minut)
Zpátky k pravé tváři Lucky. Naivně jsem si myslela, že když nemám moc energie na cvičení a dám si „jen“ jedno půlhodinové video, že to bude dobrý. No, nebylo. Umírala jsem, plíce doháněla deficit ještě několik minut po docvičení, bolely mě svaly, no prostě... Bylo to všechno, jen ne jednoduché. Fakt jsem si mákla, fakt jsem se zapotila a fakt to doporučuju těm, kteří se chtějí zničit! :D



Krátké protažení podle sebe (5 minut)


29.11.


„Everybody“ HIIT trénink na celé tělo od Jitka Bern (4 minuty)
Tento den jsem si poskládala trénink z videí od Jitky, kterou už jsem v tomto článku měla. Začala jsem zahřátím na celé tělo. No, ale asi bych to znovu nepotřebovala, nepřišlo mi to moc vyladěné, ani mě to moc nebavilo. Ano, zahřála jsem se u toho a kdyby to mělo nějakou strukturu, asi bych napsala, že je to fajn, ale takhle se mi to moc nelíbilo.



Cvičení s nízkým dopadem od Jitka Bern (14 minut)
Naopak tohle mě mile překvapilo. Na to, že to byl jeden z workoutů bez skoků, které mi obvykle nestačí, mákla jsem si u toho. Tohle je za mě fakt super video, pokud nemůžete skákat! ☺



Trénink na kulatý zadek od Jitka Bern (20 minut)
I tohle mi přišlo fajn. Zadeček jsem cítila, používala se občas i gumička, mělo to hudbu, časovač, ukázku dalšího cviku, všechno... Za mě dobrý! 



Intenzivní trénink na zadeček od Jitka Bern (20 minut)
Tohle bylo něco podobného, jako video výše. Taky mu nemám co vytknout. A musím říct, že po kombinaci těchto tří videí jsem ty nohy a zadek opravdu cítila. Takže já sem spokojená! ☺



Krátké protažení podle sebe (5 minut)


30.11.


Upper body workout od Lucie Minářové (17 minut)
Sedmnáctiminutové posilování horní poloviny s odporovací gumičkou. No, nebylo to špatné, ale že bych to potřebovala znovu, to asi ne. Na ozvláštnění nebo inspiraci pro můj vlastní workout to celkem šlo, ale jinak mě to moc nebavilo...



Trénink na břicho od Jitka Bern (10 minut)
Dvě kola po pěti cvicích, interval 40/20. Tohle mi nepřišlo špatné. Podle mě tu byly dobře zvolené cviky, interval tak akorát, za mě dobrý! ☺



Total core & abs workout od Lucie Minářové (7 minut)
Lucčino poslední video tohoto článku, ve kterém jsem zpevnila v sedmi minutách střed těla. Lucka vybrala šest cviků, které jste jeli ve dvou kolech. Každý cvik jste cvičili 30 vteřin, nebyly mezi nimi žádné pauzy. Odpočívali jste ale minutu mezi koly. A podle mě se to dalo zvládnout. Cítila jsem hlavně ten střed těla, což je důležitá oblast, takže jo, tohle jako součást cvičební rutiny, proč ne?



After work stretch od Sacred Lotus Yoga (15 minut)
Tento článek zakončíme protahovacím videem. Upřímně, protahování jsem v listopadu moc nedala, ale v prosinci to zkusím zase napravit a vrátit se k protahování tak, jak jsem byla zvyklá.
Tohle video bylo hodně takové uvolňující a odpočinkové. Přesně to, co po práci nebo škole chcete. Navíc zabere jen čtvrt hodinku, takže ho klidně taky zkuste.




Listopadové shrnutí mého cvičení tady končí. Doufám, že jste tu opět našli nějakou inspiraci a že třeba zavítáte i na můj Youtube kanál, abyste si se mnou mohli zacvičit! ☺

K.

Žádné komentáře:

Okomentovat