By Klára: ODCVIČENO V LEDNU - SPOUSTA JÓGY, PRVNÍ VIDEA OD JENNY TAILOR A TANCE NA PÍSNIČKY Z NEJVĚTŠÍHO SHOWMANA /2021

neděle 31. ledna 2021

ODCVIČENO V LEDNU - SPOUSTA JÓGY, PRVNÍ VIDEA OD JENNY TAILOR A TANCE NA PÍSNIČKY Z NEJVĚTŠÍHO SHOWMANA /2021


Ahojte! ☺

Začátek roku 2021 jsem si představovala trochu jinak, než čtrnáctidenní karanténou, ale nedalo se nic  dělat. Teď, když čtete tento článek, už jsem zdravá, mám to za sebou, můžu zase normálně fungovat a naplno cvičit. A jsem za to opravdu ráda, protože prvních asi čtrnáct dní, které uvidíte v tomto článku, jsem se moc nehýbala. A když už, tak jen zlehka, nějakým protahováním. Pak bylo pár dnů, kdy jsem necvičila vůbec, protože mi bylo hůř a byla jsem ráda, že jsem si došla pro jídlo a zpět do postele. Pak se to ale zlepšilo a já jsem mohla zase pomalu začít cvičit. A ano, píšu pomalu, protože po té nemoci jsem byla opravdu hodně zesláblá. Cviky, které jsem běžně zvládala úplně v pohodě, pro mě byly najednou desetkrát horší. Takže jsem prvních pár dnů po nemoci cvičila něco lehčího, pomalejšího, na kardia jsem si ještě nějakou chvilku netroufala vůbec. Prostě jsem poslouchala své tělo a dala mu čas a prostor, aby se dalo do kupy a následně se mohlo vracet tam, kde bylo před karanténou.
Docela jsem se dneska rozepsala, takže bych tady to své vyprávění utla. A vy už se teď můžete jít podívat na těch několik videí, která jsem i přes tuhle svou situaci zvládla během ledna odcvičit! ☺


1.1.


Slow flow deep stretch yoga for flexibility od Yoga with Kassandra (45 minut)
Tohle byla krásná třičtvrtěhodinka. Pomalá, příjemná lekce, žádné krkolomné ani extrémní pozice, prostě paráda!



2.1.


Full body flexibility & spine fluidity od Gayatri Yoga (35 minut)
Tato jóga pro mě byla náročnější, než ta předešlá. Bylo tam více střech a více pozic, kde bylo potřeba být zpevněná. Je taky pravda, že v tento den už jsem se cítila slabší a víc unavená, než ten předchozí, takže o to těžší to pro mě bylo. Nicméně to nic nemění na tom, že svou skladbou byla tato lekce náročnější i v samotné podstatě. Ale byla to příjemná půlhodinka, kterou zakončila šavásána, takže já jsem byla spokojená.



3.1.


Nucený odpočinek


4.1.


All in one tone workout od Blogilates (21 minut)
Udělalo se mi líp, takže jsem si troufla na klasické posilování. Blogilates přišla s novým programem na 21 dní. Má k němu tradičně vytvořený i plánek, ale podle toho já necvičím. Každopádně jsem se rozhodla zase zkoušet samostatně videa, která s tímto programem přichází. Začala jsem posilováním na celé tělo. Video bylo rozděleno do tří sérií po sedmi cvicích a do intervalu 45/15. Celkem se tedy cvičilo 21 minut. A přišlo mi to úplně v pohodě. Ne, že by mě to bavilo natolik, že bych to potřebovala znovu, ale dalo se to. Úroveň mi přišla uzpůsobená tak, aby si to mohli zacvičit všichni. Tedy i ti, co s novým rokem začali cvičit.


Intense sixpack workout od Angela Kajo (10 minut)
Bříško jsem cítila, neříkám nic. Ono přece jen ty cviky nebyly úplně snadné, navíc jste tam měli interval 30/5, což taky není žádná sranda, takže u tohoto si moje břišní svaly mákly!



Posilování na zadek podle sebe (10 minut)


Deep stretch yoga od LIVESTRONG.COM (10 minut)
Noo, tohle mě upřímně moc nebavilo. Že bych to nazvala jako „deep stretch“, to určitě ne. Zklidnila jsem se u toho, to ano, ale jinak nic. Určitě se to dalo pojmout jinak, lépe, zvolit trochu jiné cviky. Nebo jiný název. Ale tohle pro mě nebylo.

 
 

5.1.


Get abs & flat stomach workout od Chloe Ting (10 minut)
Chloe má ta videa hezky udělaná. Má to časovač, hudbu, ukázku jednodušších verzí... Všechno. Navíc tohle video zabere jenom deset minut, takže si ho můžete zacvičit všichni! ☺
 

 
Břicho podle sebe (10 minut)
 
 
Ruce s expandérem podle sebe (30 minut)

 
Pentatonix Christmas stretch workout od Bombyx (10 minut)
U tohoto videa si nemyslete, že slečna vymýšlela nějaké protahovací sestavy na vánoční písníčky od Pentatonix. Jen je měla puštěné do pozadí. Ale i tak to bylo fajn, vrátit se zase ještě na chvilku do Vánoc. Osobně bych u protahovacích videí nepotřebovala pauzy s ukázkou dalšího „cviku“, u tohoto typu videí mám radši, když na sebe ty pozice plynule navazují. Ale to už je o mých osobních preferencích. Jinak to bylo dobrý. ☺



6.1.


Nucený odpočinek


7.1.


Slow flow yoga for strength and flexibility od Kae Gosslin (34 minut)
Tahle slečna/paní i tohle video si určitě zaslouží více pozornosti. A upřímně si myslím, že se jí časem dočká. Byla to moc příjemná lekce, opravdu jak na zpevnění, sílu, tak i na protažení, flexibilitu. Nechyběla ani závěrečná relaxace. Já jsem byla spokojená!



8.1.


Ab tone workout od Blogilates (21 minut)
Taak, další ze série jednadvacetiminutových videí, tentokrát na bříško. A to jsem u tohoto hezky vnímala. Opět to mělo strukturu tří kol po sedmi cvicích, interval zůstal 45/15. Určitě se s tím poperete všichni, začátečníci klidně bez činek. Ale bříško i tak zapojíte hezky. ☺



Booty & abs workout od Mary Braun (20 minut)
Tohle bylo taky fajn. Deset minut v kuse jste cvičili na zadeček (bez dřepů a skoků), následovala krátká pauza, dalších zhruba deset minut bylo věnováno bříšku. Mělo to hudbu, časovač, název dalšího cviku, takže i tohle stojí za zkoušku!
 

 
Protažení podle sebe


9.1.


Nucený odpočinek


10.1.


Nucený odpočinek


11.1.


Nucený odpočinek


12.1.


Nucený odpočinek


13.1.


Workout na celé tělo od Péti Elblové (17 minut)
Po čtyřdenní pauze jsem se vrátila zpět ke cvičení. Zvolila jsem Pétino nové video na celé tělo. Používala v něm činky, ale dá se to odcvičit i bez nich, popřípadě třeba s láhvemi s vodou. Zapojili jste hlavně nohy, zadeček a ruce. Ale nebyl to žádný masakr, určitě to zvládnou i začátečníci.

 
 
Full body workout od Pamela Reif (10 minut)
Stejně tak je pro začátečníky vhodný i tento workout na celé tělo od Pamely. Nejsou tam skoky, ve videu jsou i krátké pauzy, takže s tímhle se taky určitě poperete všichni!
 

 
Flexibility fix od Blogilates (21 minut)
Protahování na jednadvacet minut od Cassey. Ale tohle mě upřímně moc nebavilo. Cassey tam využívala masážní balónek (lze použít i tenisák) a pásek (na jógu). Takže ano, bylo to něčím nové, jiné a zajímavé, ale nějak mě to nebavilo tak, jak jsem čekala. Asi mi neseděla ta sestava a způsob, jakým to bylo pojato. Za zkoušku to asi stojí, protože, jak jsem psala, ukáže vám to zase nové možnosti, ale já to znovu už asi nepotřebuju. Necítila jsem se po tom nějak protažená a uvolněná. Nebo určitě ne tak, jak se to dá za 21 minut zvládnout.
 


14.1.



Booty workout / no squats, no jumps od Mary Braun (20 minut)
U tohoto workoutu jste mohli používat i závaží na kotníky. Tak jsem je po několika měsících zase vyhrabala. A bylo to super. Bavily mě cviky, zapojila jsem cílenou skupinu svalů. Tohle mě hodně bavilo! (Možná proto, že je to taková „pohodička“ na zemi. Někdy jsou takové workouty skvělou volbou...☺)
 

 
Slim thighs / inner & outer thighs od Mary Braun (15 minut)
I tady jsem používala závaží na kotníky a i tady jste byli celou dobu na zemi. Žádné skoky, dřepy, ani výpady... A stejně jako předchozí video, i tohle mě moc bavilo!
 


Smaller waist od Mary Braun (10 minut)
Tak, Mary do třetice všeho dobrého. A ani tady nemám žádnou výtku. Po deseti minutách posilování bříška, kdy nemáte žádné pauzy, to prostě ucítíte. A cviky mi přišly skvěle zvolené, takže já jsem spokojená.



Recovery & mobility workout - stretch od growingannanas (10 minut)
Upřímně, z tohoto jsem byla docela zaskočená. Podle názvu a náhledové fotky jsem předpokládala, že tohle bude příjemná desetiminutovka na zklidnění a protažení. No, tak nebyla. Byly to v podstatě vybrané jógové pozice, u kterých to tělo zpevňujete. A nebyla to teda žádná pohodička, jakože si u toho odpočinete. Stékaly mi u toho kapičky potu po tvářích. Takže workout jako takový byl fajn, ale opravdu na zpevnění, ne jako uvolnění po cvičení. Tak s tím jen počítejte. ☺



15.1.


Yoga flow for flexibility & tension release od Gayatri Yoga (46 minut)
Krásná lekce. Mimochodem tohle video má zahajovat třicetidenní jógovou výzvu od Gayatri. Narazila jsem na to celkem náhodou, ale ty lekce mi přijdou fajn, tak se asi pustím i do dalších dnů. Nepojedu to vyloženě jako výzvu, každý den, ale postupně si nějaká videa asi projdu. Jestli všechna, v jakém pořadí a podobně, to zatím nevím. Nicméně tahle jóga mě bavila. Pěkně jsem se u ní rozhýbala, ale i protáhla, na konci zrelaxovala, takže za mě dobrý!



16.1.


Morning yoga flow stretch od Gayatri Yoga (29 minut)
No, asi to nebyl úplně typ jógy, kterou bych označila za „ranní“, ale lekce jako taková nebyla špatná. Osobně si ranní jógu představuju takovou pomalou, opatrnou, poměrně snadnou. I když po ránu vám zrovna jednoduchá připadat nemusí, protože jste třeba ještě nerozhýbaní. Ale tady bylo dost pozic o zpevnění, některé protahovací cviky bych po ránu asi ani neměla chuť dělat. Nicméně pokud nebudete řešit název, jen lekci jako takovou, tak byla fajn. A i půl hodinka stačila. ☺
 


Zkouška acro-yoga pozic


17.1.


2 in 1 - flat belly & round booty od MadFit (30 minut)
Dvě kola po patnácti minutách, mix cviků na zadek, nohy a břicho, interval 45/15. U některých cviků využívala MadFit i závaží, já jsem používala svůj šestikilový kettlebell. A užila jsem si to! Pokud se vám tedy nechce nic vymýšlet, ale chcete si zacvičit alespoň půl hodinky, bude tohle dobrá volba. Pěkně zapojíte všechny zmíněné skupiny. (A vlastně trochu i ruce a záda, díky závažím nebo plankům.)


 
Protažení podle sebe
 

Zkouška acro-yoga pozic


18.1.


Butt challenge od Jenny Tailor (5 minut)
Jenny začala natáčet na Youtube! Tuhle slečnu už nějaký ten měsíc sleduju na Instagramu. Tvoří různé recepty, vytvářela workouty a workoutové plány. A teď už se přesunula i k Youtube, což mě potěšilo. Tak jsem hned zkusila její první video a bylo fajn. Hlavně to má i hezky zpracované, pěkný náhled, fajn cviky, má to hudbu, vidíte i čas... Za mě dobrá práce! A co se workoutu týká, je to fajn pětiminutovka třeba na konec cvičební rutiny, kdy ten zadek už úplně vyřídíte. Ale i takhle na začátek mě to bavilo. Takže jo, na tohle určitě mrkněte! ☺

 
One direction ab workout od Bombyx (10 minut)
No, tohle nebylo špatné, ale asi to nebylo něco, co bych potřebovala znovu. Pro začátečníky to bude super, pro pokročilejší fajn. Ale je škoda, že když to má takový název, jaký to má, není to víc tvořeno formou nějaké sestavy. Ano, hrají tam písničky od One direction, ale dalo by se to pojmout ještě líp, podle mě. Každopádně pokud vám bude tahle forma vyhovovat, klidně se do toho pusťte. ☺
 

 
Sweaty power yoga od Gayatri Yoga (27 minut)
Třetí video z výzvy od Gayatri, tentokrát power yoga. A musím teda říct, že byla opravdu hezky pohybová, zahřívací a zpevňující. Měla prostě všechno to, co si pod power yogou představuju. Takže i tohle můžu doporučit.



19.1.


Cardio burn n´ tone workout od Blogilates (21 minut)
Tak, další video od Cassey z její jednadvacetidenní výzvy. Po skoro třech týdnech jsem zkusila nějaké kardio! A zvládla jsem to. Ano, zadýchala jsem se, ale po odcvičení jsem se cítila spokojená. Cassey vás samozřejmě nebude šetřit, to je jasné, ale když jsem to zvládla já, jakožto člověk, který pořád nemá rád kardia, dáte to taky! Využívá k tomu tedy závaží, ale máknete si určitě i bez toho. Tak šup, šup!

 
Relaxing yoga flow od Gayatri Yoga (30 minut)
Hezká protahovací půlhodinka. Já jsem si navíc před pár dny při těch acro-yoga pozicích trošku přepnula záda a pár dnů je cítím. No, a ve většině pozic z tohoto videa jste si protahovali právě záda, což pro mě bylo moc příjemné. Takže já jsem spokojená. ☺
 


20.1.


Happy cardio od Pamela Reif (12 minut)
Tak ale toto? Geniální! Miluju ty písničky, miluju ty sestavy, plíce jedoucí na plné obrátky, stejně jako srdeční sval. Tohle mě strašně bavilo, ale zároveň jsem si pěkně mákla. Pecka!


Abs challenge od Jenny Tailor (5 minut)
Jenny už jsem tu měla pár videí zpátky. A rozhodně ji u mě ještě uvidíte, pokud bude se svou tvorbou pokračovat. Tohle video obsahovalo pět cviků po minutě, přičemž po každém cviku byla krátká pauza, asi desetivteřinová. A rozhodně je tahle pětiminutovka k zařazení do vašeho tréninku fajn. Vleze se všude, bříško jsem lehce cítila, takže za mě ideál!
 


Cardio abs workout od Blogilates (21 minut)
Tak, bříško v kombinaci s kardiem z jednadvacetiminutové série od Blogilates. Nebylo to špatné, ale že by to bylo něco, co bych vyloženě potřebovala znovu, to ne. Bříško jsem lehce cítila, účinky kardio prvků taky, ale nebylo to pro mě úplně něco extra, zábavného a tak. Ale špatné to nebylo.


 
Sexy back workout od Pamela Reif (15 minut)
Je, fajn, že se vydávají i videa na tuto oblast. Na záda se totiž ve cvičebních rutinách často zapomíná. Tady byly cviky, ke kterým bylo potřeba závaží, ale dalo se to nahradit i nějakou taškou s moukami nebo něčím podobným. Sama Pamela tuhle možnost ukazuje i ve videu. Já jsem teda používala šestikilový kettlebell, ale tohle video mě dovedlo k myšlence, že bych si mohla pořídit už i tu osmikilovku a dovybavit se i nějakými lepšími (a těžšími) činkami. No, asi už jsem si vybrala dárky k dalším Vánocům. :D
Nicméně tohle video za sebe můžu doporučit. Bavilo mě to, a jak jsem psala, nebuďte jedni z těch, kteří zapomínají na záda. Je důležité zpevňovat i je, opravdu! ☺
 


Sitting too much stretch od Pamela Reif (8 minut)
Tohle bylo taky skvělé. Je možné, že třeba pracujete z domu, nebo studujete, a trávíte spoustu času na židlích (nebo v sedě v postelích). Tohle video je skvěle načasované do téhle doby. Navíc vám zabere jen osm minut, díky kterým uděláte něco pro své zdraví, pro svá záda. A navíc je suprově udělané, mě hodně bavilo! Tak šup šup, vstávat! ☺



21.1.


Total booty tone workout od Blogilates (21 minut)
Tohle video na zadek bylo ale parádní. Mně přišlo z této série úplně nejlepší. Mělo to gumičky, pálilo to a bavilo mě to. Takže jo, tohle rozhodně jo!
 

 
Morning yoga flow od Gayatri Yoga (40 minut)
Pátý den, u mě tedy spíš páté video, z výzvy od Gayatri. Měla to být ranní jóga plná energie, zaměřená na páteř a flexibilitu. A upřímně, neumím se moc rozhodnout. U této lekce jsem tak napůl. Půlka videa mě bavila, byla mi sympatická, s druhou polovinou jsem tak nějak nesouzněla. Ale i to se stává. Takže konkrétně tohle je u mě tak padesát na padesát, ale třeba vám přesně tohle sedne... ☺
 


22.1.


Práce
 
 
Yoga workout od Gayatri Yoga (53 minut)
Lekce vedená formou workoutu, především tedy zaměřená na zpevňování spodní poloviny těla. Mělo to teda přes padesát minut, což je na mě na jedno video opravdu výkon. A opravdu to bylo formou spousty kmitů v pozicích, z čehož jsem cítila stehna, potom jste zkoušeli různé rovnováhy, kde jste také stáli na pokrčených nohou (nebo noze), takže jste ty svaly pěkně zapojovali... Já jsem po docvičení cítila stehna, takže tuhle složku to splnilo. Bohužel mi to moc neutíkalo, takže jsem hodně vnímala tu délku. Ale pokud hledáte video, které bude jógově zaměřené, ale chcete u toho i zpevňovat spodní část těla, a nevadí vám, že zabere padesát minut, bude vám tohle sedět... ☺
 

 
Stoje na hlavě, loktech a rukou 
 
 

23.1.


Práce
 

Full body HIIT workout od Caroline Girvan (30 minut)
No, když vidíte tuhle slečnu, asi si domyslíte, jak těžké můžou být její workouty, že? Nechala jsem vybrat přítele, co si po mém návratu z práce zacvičíme. Vybral půlhodinku pro začátečníky právě od Caroline. A ehm, ne, pro začátečníky tohle opravdu není. Cvičilo se vždycky 40 vteřin, následovalo 20 vteřin angličáků. Pak půlminutová pauza. Další cvik, další angličáky, pauza. A tak dál. Ale teda pro začátečníky by to bylo, kdyby tam nebyly ty angličáky. Ale třeba interval 40/20 (cvičení/pauza). Ty angličáky tomu daly úplně jiný rozměr. Mě to třeba bavilo, zapotila jsem se a opravdu jsem si mákla. Nicméně si neumím představit začátečníka, jak se s tímhle pere. Takže ve zkratce, video jako takové bylo super, ještě dva dny potom jsem cítila úpony z prsních svalů do podpaží (právě z angličáků), zadýchala jsem se, cítila pracující srdce, zapojila spoustu svalů, zabrblala si na Caroline, jestli se třeba nezbláznila, a měla jsem na konci super pocit. Takže tohle video doporučuju, ale určitě ne začátečníkům... ☺



Yoga deep stretch od Sydney Cummings (20 minut)
Tahle dvacetiminutovka byla fajn. Klasické příjemné cviky, protáhla jsem si pěkně nohy, ale lehce i záda. Za mě dobrý.



24.1.


Práce


25.1.


Protažení podle sebe
 
 
Stoje na hlavě, loktech a rukou


Zkouška acro-yoga pozic


26.1.


Best home ab workout od ATHLEAN-X (10 minut)
No, tento den jsem si teda videa nevybrala moc dobře. Ano, u tohoto videa jsem bříško cítila, ale mnohem víc mě bolely ruce z různých variant planků, které byly v druhé polovině videa. Takže posilovaní břicha mi nepřišlo moc těžké, na druhou stranu jsem hodně cítila právě ruce. Což ale nebyl pro ten den úplně můj cíl. Takže svaly jsem cítila, jen jiné, než jsem myslela. Byla jsem z toho trochu zklamaná. Možná kdyby byl ten plank na konci jen jeden a netvořily půlku videa, bylo by to lepší. Ale upřímně, neseděl mi ani moc ten interval 60/30. Tohle video asi nebylo úplně nic pro mě.



Yoga back tension flow od Gayatri Yoga (45 minut)
No, a ani tohle nepochválím. Ten začátek byl na mě strašně pomalý, navíc to poklepávání na svaly, které Gayatri ukazovala, mi nebylo vůbec blízké. Ten prostředek (asi 20-25 minut) mi přišel fajn. Ale s tím zbytkem jsem se prostě nějak neztotožnila. Osobně mi tohle nesedlo, takže za mě bohužel ne.



27.1.


Odpočinek


28.1.


Práce
 
 
Happy cardio od Pamela Reif (12 minut)
Ano, tohle video už tu mám po druhé. Je perfektní, opravdu. Pokud vás minulo, když vyšlo, rozhodně jej zkuste teď! ☺


 
Workout podle sebe (inspirováno Jacikovým testem - 20 minut)
 
 
Leg/butt/thigh workout od Dempsey Marks (10 minut)
Tohle určitě zvládne i začátečník. Nebylo to moc těžké. Má to interval 45/15, žádné vybavení, ani skoky, takže tohle je opravdu lehoučké, vhodné i pro nováčky.
 

 
Relaxing full body stretch od BrettLarkinYoga (10 minut)
Lehoučké jemné protažení zad, bříška i nohou. Pro nějaké zklidnění a lehké protažení svalů po cvičení je to fajn.



29.1.


Práce
 
 
The Greatest Showman dance workout (part 1) od Kyra Pro (12 minut)
Tahle minisérie sestav na písničky z filmu Největší showman mě strašně bavila. Moc jsem si to užila, vyblbla jsem se, sestavy byly skvělé. Tahle první část v sobě měla navíc i rozehřátí na jednu z písniček, což bylo super!
 


The Greatest Showman dance workout (part 2) od Kyra Pro (12 minut)
Druhá část byla taky úžasná! Energická, super sestavy, prostě paráda!
 


The Greatest Showman dance workout (part 3) od Kyra Pro (12 minut)
A užila jsem si i třetí část. Ta byla navíc zakončená i protahováním na jednu z písniček, což mi přišlo taky super. Tahle tři taneční videa rozhodně doporučuji, byla skvělá! ☺
 


Sixpack workout od MadFit (15 minut)
Líbila se mi i tahle čtvrt hodinka na bříško. Pěkně jsem to cítila, cviky mě bavily, takže za mě dobrý. 

 
 
Morning yoga for flexibility od  Yoga with Kassandra (10 minut)
Nechybělo ani protažení. Tohle byla fajn desetiminutovka na zklidnění, ale i lehké protažení. Takže i tohle klidně zkuste.
 


30.1.


Warm up od Pamela Reif (5 minut)
No, video jako takové nebylo špatné, ale pro mě tenhle styl „warm upu“ asi není. Nepřišlo mi, že by mě to nějak zahřálo a úplně rozpohybovalo tak, abych mohla v klidu potom cvičit. Sama jsem asi pro něco pohybovějšího. Ale chápu záměr vytvořit pomalou verzi pro zahřátí. Jen pro mě to úplně není.


 
„Drivers license“ full body workout od MadFit (4 minuty)
Na co jsem se hodně těšila, ale bohužel mi to taky nesedlo, bylo nejnovější taneční video od MadFit. Byla jsem zvědavá, jaké to bude, ale ten „baletní styl“ mi prostě nevyhovoval. Takže pro mě osobně tohle taky nebylo.
 


Booty burn od Mady Morrison (15 minut)
Naopak tohle se mi líbilo. Užila jsem si to, zadeček jsem trochu cítila, i díky tomu, že ve videu nebyly žádné pauzy, takže tohle za mě ano. ☺



Butt lift workout od fitbymik (5 minut)
Pětiminutovka na zadeček, kterou můžete vmáčknout do každé své rutiny. Nebylo to nic světoborného, ani nějak těžkého, ale špatné to nebylo. Klidně zkuste. Slečna navíc teprve začíná, ale podle mě je na dobré cestě, tak jí můžete věnovat svou pozornost, pokud vás zaujme. ☺



Full body stretch routine od Caroline Girvan (20 minut)
Po předchozí zkušenosti s Caroline jsem měla trošku strach, co se z tohoto vyklube, ale nakonec to bylo super. Mělo to všechno, ukázku cviků, názvy, hudbu i časovač, protahovaní bylo moc fajn, takže za mě dobrý.



31.1.

 

Práce
 
 
Full body workout with bands od Blogilates (15 minut)
Tento den jsem přišla strašně unavená z práce, takže jsem byla ráda, že jsem se dokopala zacvičit si alespoň něco. Tohle video bylo na celé tělo, přičemž jste potřebovali gumičky. A možná už víte, že kde jsou gumičky, to je moje. Tento workout mi ani nepřišel moc těžký, ale samozřejmě je to i o tom, jaký odpor mají vaše gumičky. Ale pokud máte jako začátečníci nějaké gumičky s menším odporem, bude tohle pro vás v pohodě.
 


Full body od Jenny Tailor (13 minut)
Co mi přišlo taky fajn, a zvládnou to i začátečníci, je tohle posilování na celé tělo od Jenny. Nepotřebujete žádné vybavení, nepřišlo mi to ani moc těžké a není to ani moc dlouhé. Mělo to hudbu, i časovač se zvukem, navíc Jenny je hrozně šikovná a aktivní slečna, takže na ni určitě taky mrkněte, pokud jste to ještě neudělali. ☺



Stretch for sore muscles od Sidney Cummings (20 minut)
A tohle protahování, to mi přišlo super. Po posilování úplně ideální!




Tak, a to bylo za leden 2021 všechno! Zítra nám začíná nový měsíc, únor, a ještě je pondělí, takže vkročíme do nového týdne! Takže pokud jste nestihli začít v lednu, začněte zítra, s novým měsícem a novým týdnem. Pokud jste s rokem 2021 začali, super, máte za sebou první měsíc a určitě pokračujte! No a pokud cvičíte už nějaký ten měsíc nebo rok, tak doufám, že si to stále užíváte, a jsem moc ráda, že jste ke mně zavítali pro inspiraci! ☺
 
 
K.

4 komentáře:

  1. Poměrně dlouhý článek na můj vkus, každopádně narazila jsem na pár videí, které patrně v budoucnosti využiju a hlavně jsem objevila zajímavé osobnosti youtuberské, jejichž styl cvičení bych ráda vyzkoušela :D Děkuju :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle jsou články, které jsou poměrně dlouhé, protože shrnují celý měsíc, no. ☺
      Ale jsem moc ráda, že jsi našla nějakou inspiraci! ☺

      Vymazat
  2. Super článek a díky za inspiraci! Já cvičím nejradši podle madfit, její dance workouty mě moc baví. Občas se mi teda nechce, ale pak mám ze sebe super pocit a za to to fakt stojí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já děkuji za zpětnou vazbu! Určitě mrkni i na taneční workouty od slečny jménem Kyra Pro. Ta přímo srší energií! ☺
      A jasně, každý máme občas den, kdy se mu nechce. Ale ty pocity potom za to stojí, jak píšeš! ☺

      Vymazat