By Klára: ODCVIČENO V KVĚTNU - ČESKÉ A SLOVENSKÉ AUTORKY, NÁROČNÉ KARDIO A SPOUSTA INSPIRACE /2021

pondělí 31. května 2021

ODCVIČENO V KVĚTNU - ČESKÉ A SLOVENSKÉ AUTORKY, NÁROČNÉ KARDIO A SPOUSTA INSPIRACE /2021


Ahojte! ☺

Po měsíci vás opět vítám u dalšího shrnutí mého cvičebního plánu. Pokud sháníte motivaci a inspiraci na videa, podle kterých si můžete zacvičit, určitě mrkněte do tohoto článku. Jako vždycky tu najdete hromadu workoutů, které stojí za to vyzkoušet, ale také několik videí, kterým se klidně můžete vyhnout. Tak pojďme na to! ☺



1.5.


Odcvičení mého workoutu na nohy a zadek s gumičkou (25 minut)
(Edit: Od 16.6. už je video na mém Youtube kanále! ☺)
 


2.5.


Pozice z acroyogy


3.5.


Práce
 
 
Oldies dance workout od Zuzany Vatahové (10 minut)
Další taneční video ze Zuzčiny série Spaluj tancem. Už jsem to zmiňovala v předchozím cvičebním článku, že mi občas připomíná v některých gestech Kyru, podle které hrozně ráda tancuju. A Zuzka se jí lehce podobá, takže i její taneční videa mě zatím bavila. Ne tolik, jako ta od Kyry, ale taky byla fajn. Tohle konkrétní video ale asi nebylo něco, co bych potřebovala znovu, přestože jsem si u něj mákla. Zuzka má ty sestavy i lehce posilovací a zpevňující, což je fajn, ale tady mi možná neseděly ty písničky. Užila jsem si asi jen jednu, možná dvě, ale ten zbytek ke mně moc nepromlouval. Ale podobně tomu bylo i u Oldies dance od Pamely, takže možná je to opravdu tím stylem hudby, těžko říct. Každopádně osobně bych si tohle videu už znovu neodcvičila. Ale třeba to budete mít jinak... ☺


 
Dance workout od Zuzany Vatahové (9 minut)
I tohle pro mě bylo tak napůl. Nebylo to špatné, hlavně dvě první písničky mám ráda, takže v hudbě to tentokrát nebylo. Ale pro změnu jsem se nedokázala napojit na ty sestavy tak, abych si je užila. Ano, pořád to byla mnohem zábavnější varianta kardia, než klasické cviky, ale opět to nebylo něco, k čemu bych se vrátila.
 
 
 
Mamma Mia tréning na brucho v stoji + cardio od Zuzany Vatahové (15 minut)
Možná o mně víte, že posilování břicha ve stoje není můj šálek kávy. Tohle video to tedy nezměnilo, pořád si myslím, že posilování na zemi je mnohem efektivnější. Ale u tohoto mi to tak nějak sedělo. Nebrala jsem to vyloženě jako posilování na břicho, ale spíš jako kardio s lehkým zpevněním středu těla. Ano, byly tam kroky/cviky, které byly vyloženě cíleny na posilování bříška, takže místy jsem ho i lehce cítila, ale primárně jsem to brala jako kardio. A z tohoto pohledu mi to přišlo fajn. Jako kardio s lehkým zpevňováním je to za mě fajn. Nehledě na to, že vám v pozadí hrají písničky z filmu Mamma Mia. Což jsou srdcovky, že jo.



Paže od Zuzany Vatahové (10 minut)
Tohle mě upřímně překvapilo. Nečekala jsem od toho moc, spíš nějaké lehké zpevňování, ale nakonec mě potěšilo, že jsem ty ruce po odcvičení cítila. Nebylo to ale něco neodcvičitelného, určitě to zvládnou i začátečníci. Navíc k tomu nepotřebujete vybavení, takže je to vhodné opravdu pro každého. Tak s chutí do toho. ☺





Protažení podle sebe


4.5.


Práce
 
 
Flat belly & round booty workout od MadFit (15 minut)
Workout, ke kterému budete potřebovat gumičku. Což je u mě dobrý základ pro to, že mě bude video bavit. Tohle bylo zkombinované posilování bříška a zadečku (i nohou) právě s booty bandem. Většinou tedy cvičím jeden den spodní polovinu těla, jiný den horní polovinu těla, případně celé tělo, takže kombinace bříška a zadečku je pro mě neobvyklá a asi mi ani moc nesedí. Nicméně workout i cviky byly fajn, takže pokud pro vás je tato skladba naopak přesně to, co chcete, směle do toho! ☺


Nohy a zadok s vlastnou váhou od Zuzany Vatahové (14 minut)
Tohle mi přišlo úplně v pohodě. Myslím si, že si s tím poradí i začátečník, ale na čtvrthodinové posilování spodní části těla mě i překvapilo, že jsem ty svaly lehce cítila. Já na spodní partii potřebuju docela těžká videa, nohy mám od přírody dost silné, takže když něco cítím alespoň trošku u podobných videí, je to vlastně velký úspěch. A tady jsem to místy cítila. Takže na nějaké zpevňování, které zabere chvilku, ale není nějak náročné, je tohle za mě v pohodě.
 


Low impact booty & leg workout od MadFit (17 minut)
Na podobná videa mám občas náladu. Žádné dřepy, výpady, výskoky, odehrává se to v podstatě celé na zemi. Občas taková videa i tak nějak potřebuju. A tohle bylo fajn. Nebyl to opět žádný masakr, je to vhodné opravdu pro všechny. Od začátečníků až po lidi, kteří třeba mají problémy s koleny. Takže tohle klidně zkuste. A pokud jste už pokročilí, klidně přidejte booty band. Věřím tomu, že to pak dostane trochu jiný rozměr. ☺



Stretch legs od Jenny Tailor (6 minut)
Tohle protahování nebylo špatné. Krátká sestava po cvičení, nezklame a neurazí. Osobně bych raději volila alespoň desetiminutovku, ale pokud vám stačí na protažení pět minut, pak je tohle asi v pohodě.



5.5.


Zábavné video bez skákání od Péti Elblové (12 minut)
Tohle nebylo špatné. Takové full body kardio bez skákání, takže je vhodné jak pro těhotné, tak pro ty, kteří nechtějí svým sousedům skákat nad hlavou. Je to zároveň vhodné i pro začátečníky. Takže pokud patříte do některé z těchto kategorií, určitě to zkuste. Já osobně jako kardio zařazuji spíše vyloženě taneční sestavy, nebo občas cvičím HIIT kardia, kde ale samozřejmě skoky bývají. Pro mě bylo tohle málo, ale věřím, že si to najde svou cílovou skupinu.



Full body cardio od Kamily Pavlíčkové (18 minut)
Tohle taky nebylo špatné. Formu videí má podle mě Kamča fakt super. V tomto workoutu jste zpevňovali celé tělo, s tím, že některé cviky byly dynamičtější, aby to splnilo i složku kardia. Nebylo to asi něco, co bych potřebovala znovu, některé cviky bych třeba obměnila, ale špatné to určitě nebylo.



Full body chair workout od Kamily Pavlíčkové (15 minut)
Fajn obměna, pokud cvičíte už nějakou dobu doma a chcete do toho vnést nový prvek. Já to přesně takhle beru. Bylo fajn si tu rutinu něčím takovým proložit, ale že bych to potřebovala nějak často nebo znovu, to asi ne. Ale na malou obměnu a zapojení svalů zase trochu jinak, proč ne.



Full body workout/stretch for stress & anxiety od MadFit (21 minut)
Na tohle jsem se těšila, ale bohužel mě to zklamalo. Čekala jsem od toho nějakou takovou pomalou jógu právě na uvolnění stresu, maximálně s lehkým zpevňováním celého těla. Ale tohle byl v podstatě klasický „Ful body workout“, ve kterém jste deset minut plnohodnotně cvičili a deset minut jste se protahovali. Čekala jsem od toho trošku něco jiného, takže jsem byla překvapená a lehce zklamaná. Ale pokud budete počítat s touto strukturou, myslím, že by to některé z vás mohlo i bavit. Já mám radši, když si odcvičím normálně jedno video posilovací (nebo kardio) a pak si dám klasickou jógu nebo samostatné protažení. Takže tenhle nápad pro mě asi úplně nebude. ☺



6.5.


Práce
 

Morning yoga od Gayatri yoga (48 minut)
Na takhle dlouhé lekce si upřímně moc nepotrpím. Nemám problém si odcvičit hodinový trénink, ale strávit skoro padesát minut jen u jógy, to na mě moc není. Ideální je pro mě 30 minut, vydržím i 40, ale už je to pro mě strop. Tohle pro mě už bylo opravdu hodně dlouhé. Jinak to byla ale protahovací a zároveň zpevňující a balanční lekce. Ale musím teda říct, že mi dala celkem zabrat. Nevím, jestli to bylo i tou délkou, samotnou sestavou, únavou po práci nebo kombinací, ale na konci jsem se cítila tak akorát zralá do postele. Neumím si moc představit, že bych si to odcvičila ráno. Ale každý jsme jiný a třeba vám to sedne. Pro mě osobně jsou takhle dlouhé lekce výjimečnou výzvou, ale jinak je nevyhledávám. Takže do tohoto bych znovu nešla. (Což ale není chyba videa, ale otázka mých preferencí. ☺)



7.5.

 

Burn 500 calories with this 30-minute cardio workout od Rachel Gulotta Fitness (30 minut)
Na tohle jsem byla opravdu hodně zvědavá. Chtěla jsem zkusit, jak vypadá půlhodinové video, u kterého spálíte 500 kalorií. Protože to je opravdu spousta energie, tak mě zajímalo, jak moc těžké takové video bude. Neměřila jsem teda hodinkami, kolik jsem u toho spálila, ale... Fuha, dalo mi to zabrat. Jsem totiž člověk, co kardia moc nemusí. Často jsem vyhlížela pauzy a těšila jsem se, že se budu moct napít a alespoň trošku vydýchat. Ale bylo to fakt náročné. Pokud jste začátečníci nebo často nezařazujete kardio, do tohoto bych se asi nepouštěla, zbytečně se tím budete trápit. Ale pokud už nějakou dobu cvičíte a máte nějakou kondičku i v kardio cvičeních, bude tohle pro vás fajn, možná i trochu výzva. Potěšilo mě, že to bylo nadupané spoustou různých cviků, viděli jste i jednodušší verzi, mělo to časovač, hudbu, ukázku následujícího cviku... Takže provedením za mě přesně tak, jak bych si to představovala, a workout za mě taky dobrý. Náročný, pro začátečníky za mě nevhodný, ale dobrý!



8.5.


Práce
 
 
Dvakrát odcvičení mého workoutu na nohy a zadek s gumičkou (2x 25 minut)
(Edit: Od 16.6. už je video na mém Youtube kanále! ☺)



9.5.


Práce


10.5.


„Shut up and dance“ od Kyra Pro (3 minuty)
Joo, tohle mě bavilo. Písnička, energie Kyry, jednoduchý ale chytlavý a zábavný refrén... Za mě super!



Ab fit test od Blogilates (15 minutes)
Úplně běžné klasické posilování na břicho. Nebylo špatné, to vůbec ne, určitě si ho zacvičte. Ale nečekejte od toho nic speciálního, „testového“. S testem to nemělo nic společného. Alespoň v mých očích tedy ne. Takže by vás mohl lehce zmást název, ale jde opravdu jen o běžný workout na břicho. Který je ale fajn, jak jsme u Blogilates zvyklí.
 

 
Toned arms workout od MadFit (16 minut)
Tohle taky nebylo zlé. Nepotřebovali jste žádné vybavení, a přesto jste své ruce po této čtvrthodince cítili. Za mě dobrý!


 
Protažení podle sebe


11.5.


Práce


12.5.


Dvakrát odcvičení mého workoutu na nohy a zadek s gumičkou (2x25 minut)
(Edit: Od 16.6. už je video na mém Youtube kanále! ☺)
 

 

13.5.


(3x) „Call you mine“ od Pamela Reif (2 minuty)
Tohle bylo strašně super. Chytlo mě to natolik, že jsem si to odcvičila hned třikrát za sebou. Kratičká sestava na rozpohybování a rozehřátí, ale i na dobrou náladu. Je lehoučká, má super refrén, no prostě... Tohle musíte zkusit!



„Your power“ workout routine od MadFit (3 minuty)
Tohle mi naopak moc nesedlo. Nápad byl dobrý, ale něco tomu chybělo. Moc mě to nebavilo, nic to ve mně nezanechalo, takže tohle za mě nee.



„Alarm“ ab workout od Kyra Pro (3 minuty)
Tohle nebylo úplně špatné, rychlé a intenzivní posilování na bříško, proč ne. ☺



Fat burner od MadFit (5 minut)
Pokračujeme dalším krátkým videem, tentokrát intenzivní pětiminutovkou na celé tělo. A bylo to celkem fajn. Opravdu jsem si za těch pár minut mákla, zapojila celé tělo, byly to kardio cviky, u kterých jste se ale zároveň i zpevňovali... Takže za mě fajn!


Intense lower abs od MadFit (10 minut)
Na spodní bříško toho není nikdy dost. A tohle mi přišlo super. Opravdu jsem ty svaly cítila, mělo to kvalitu, jakou od MadFit známe, hudbu, časovač, interval 45/15, všechno... Takže tohle si určitě taky zacvičte.
 

 
Strong back workout od Kamily Pavlíčkové (13 minut)
Kde se zpevňuje bříško, tam je potřeba zpevňovat i záda. A tohle video je na to úplně perfektní. Hlavně teda na spodní záda. Tohle má ode mě rozhodně palec nahoru!



Back pain relief stretch od Mady Morrison (11 minut)
U tohoto bych upřímně pauzy nepotřebovala. Moc jsem nikdy nepochopila, proč mít v protahovacím videu pauzy. Klidně ať je tam časovač, ale pauzy přece nejsou potřeba, ne? Stačilo by, kdyby na obrazovku někde vyjel další cvik, do kterého by se rovnou mohlo přejít. Nebo alespoň mně to tak přijde logičtější. Jinak byly ale cviky fajn. Jen bez těch pauz by to podle mě fakt bylo lepší. (Ale upřímně, ignorovala jsem je a přecházela jsem plynule právě rovnou mezi cviky. A tak mi to vyhovovalo.)



14.5.


Práce 
 

Morning yoga - stretch tight body flow od Gayatri yoga (31 minut)
Přeskočila jsem 25. den této třicetidenní výzvy, protože jsem neměla dost energie na skoro hodinovou lekci. (Přesunula jsem ji na jiný den.) Místo toho jsem si odcvičila 26. den, tedy půlhodinovou pomalou lekci. Byla to taková klasická jóga, kterou si opravdu umím představit třeba i ráno, před prací nebo školou, kdybych chtěla den začít pohybem. Navíc to zabere opravdu půl hodinky, což je podle mě ideální, takže tohle klidně zkuste. ☺
 


15.5.


Práce 
 

(3x) „Call you mine“ od Pamela Reif (2 minuty)
Tuhle sestavu jsem tu měla o pár řádků výš. A vzhledem k tomu, že to tu mám znovu (a asi ne naposledy), je vám asi už opravdu jasné, jak moc mě to bavilo. Je to skvělý, fakt!



Sestava z videa #DANCELIKENINA (8x) od Les Mills
Choreografii z tohoto videa jsem se naučila začátkem března a pořád si ji celou pamatuju. (To je velký úspěch, abyste věděli! :D) Tento den jsem měla chuť si ji osvěžit, tak jsem si video přetočila až nakonec, kdy už tu sestavu jedete celou, neučíte se ji. Máte ji tam čtyřikrát za sebou, přičemž já jsem si to takhle přehrála dvakrát, takže jsem si ji odtancovala osmkrát. Rozhodně u toho nevypadám tak, jako ti tanečníci, ale baví mě to. Podle mě stojí za to si tohle video odcvičit celé, naučit se ty kroky a pak už si občas zatancovat jen ten konec, tu sestavu. Určitě to taky stojí za zkoušku. ☺



Home ab workout od Fraser Wilson (10 minut)
Tohle video mi ukázal přítel, že prý ho cvičil a bylo docela fajn, tak jestli ho nechci zkusit a podělit se o názor. A podle mě měl pravdu. Místo toho cviku s činkou jsem si tedy dala plank s rukama mnohem víc před sebou, ne pod rameny, ale i tak jsem to cítila. Navíc je to jen desetiminutovka, ty cviky jsou podle mě dobře zvolené a tím, že je tam jen jedna pauza, to bříško opravdu ucítíte.



Hardest abs workout ever od NEXT Workout (9 minut)
S tímto videem to byl úplně stejný případ, taky mi ho ukázal přítel. Ale se slovy, že nejtěžší workout to určitě nebyl, že snadné to nebylo, ale nenazval by to jako „nejtěžší workout na břicho“. Ani já ne. A upřímně, nemám takové názvy ráda. Působí to chvástavě, nehledě na to, že tohle posuzování je dost subjektivní. A abych byla úplně upřímná, ten chlap mi není ani moc sympatický, co se vyjadřování týká. No, nicméně to podle mě nejtěžší posilování na břicho nebylo, podle mě bych našla něco těžšího třeba u Pamely. Nebylo to lehké, ale prostě ani takové, aby si to zasloužilo označení, jaké tomu autor dal. Takže mě asi negativně ovlivnilo to celé okolo, dojem z autora, název... To posilování samo o sobě nebylo špatné, ale prostě bych si to už znovu nepustila, no.



Cvičení na boky od Péti Elblové (15 minut)
Na boky nějak cíleně necvičím, tuhle partii většinou zpevňuju v rámci cvičení na nohy a zadek tak nějak přirozeně, ale chtěla jsem zkusit Pétino video. Nebylo to špatné, cviky byly podle mě dobře vybrané, ale pro mě to bylo asi málo. Je to určitě vhodné pro těhotné a pro začátečníky, ale já bych to asi znovu nepotřebovala. Není to o tom, že by to nebylo dobré, věřím, že třeba právě těhotným ženám to bude připadat těžší, ale mně, jakožto netěhotné, by vyhovovalo asi něco náročnějšího. ☺

 
 
Stoje na rukou a loktech

 
Nácvik provazů
 
 
Protažení podle sebe


16.5.


Práce 
 

Vinyasa yoga flow (53 minut)
Přišel čas na 25. den výzvy od Gayatri, což pro mě bylo opravdu výzvou, protože odcvičit tak dlouhou jógovou lekci, na to nejsem vůbec zvyklá. Ale utíkalo mi to rychleji, než jsem čekala, což bylo super. Bylo to příjemné, protahovací, uvolňující, na konci relaxační. A fakt to celkem uteklo, takže jsem na konci byla mile překvapená. Určitě to není něco, co bych cvičila na denní bází, protože jak jsem psala, takové dlouhé lekce pro mě úplně nejsou, ale rozhodně to bylo mnohem lepší, než jsem čekala. Takže pokud máte rádi dlouhé lekce, tohle pro vás bude ideální, pokud radši cvičíte krátká videa, ale chcete nějakou výzvu, tohle bude taky příjemná volba.



17.5.


Práce 
 

Dance workout 2000´s hits od Zuzany Vatahové (11 minut)
Příjemných jedenáct minut tancování se Zuzkou. Sestavy měla jednoduché, ale zahřála jsem se u nich a byla to pro mě super forma kardia.



Barre arms workout to the beat od fitbymik (5 minut)
Tohle mě bavilo. Cítila jsem ruce, bylo to napasované na hudbu, ale mělo to i časovač, takže za mě dobrý.
 


2 v 1 abs & butt workout od Jenny Tailor (14 minut)
Tohle je pravděpodobně jedno z posledních videí od Jenny, které u mě uvidíte. Snažila jsem se tomu dávat šance, podporovat ji tím, že podle ní cvičím, ale prostě... Není to ono. Jednak tím, že ta videa vydává jak na běžícím páse, což pro mě není blízká filozofie, nehledě na to, že pak ztrácí na kvalitě. Například názvy cviků jsou v tom písmu nečitelné, časovač je posunutý až úplně někam na hranu obrazu, tak to ani nevypadá dobře, u některých videí má hlavu mimo záběr, nahoře uříznutou, kombinuje angličtinu s češtinou stylem, který jsem nepochopila (viz „2 v 1 abs & butt workout“)... Za druhé to vůbec nemůže stíhat pořádně otestovat, než to vydá. Já chápu, že natočit a zeditovat video není otázka hodiny a že to zabere čas, ale možná bych právě proto ten čas, který mi zabere tvorba dvou videí, investovala do jednoho, ale aby bylo pěkně a pořádně propracované. Nehledě na to, že ta videa nejsou ani nějak náročná, alespoň pro mě tedy ne. Takže jsem po několika šancích pro Jenny usoudila, že je to pro mě spíš ztráta času. A jestli se k ní někdy vrátím, bude to až za nějakou dobu, kdy ta videa budou mít vyšší úroveň a budou mi bližší. ☺



2 in 1 flat belly and round booty od MadFit (15 minut)
Tohle video už jsem hodnotila na začátku tohoto článku. Ale zapomněla jsem, že už jsem ho cvičila, tak ho tu mám znovu. :D



„Your power“ yoga od Kyra Pro (4 minuty)
Jógové sestavy do hudby v provedení Kyry, to nezklamalo. Bylo to zase něco trošku jiného, ale líbilo se mi to. Nebylo to plnohodnotné protahování, samozřejmě, ale občas si něco takového dát na zklidnění a lehké protažení po cvičení, proč ne. ☺



18.5.


Práce



19.5.


Odpočinek


20.5.


Dance workout 2000´s hits od Zuzany Vatahové (12 minut)
Tohle bylo super, bavilo mě to ještě víc, než to video na hity z roku 2000 od Zuzky, které jsem zmiňovala výš. Tohle mělo podle mě ještě lepší písničky, i sestavy mě bavily víc, mělo to energii, cítila jsem se u toho skvěle, takže za mě dobrý!



Leg/butt/thigh workout od MadFit (15 minut)
Interval 45/15 v kombinaci s fajn cviky, super zpracováním, hudbou, časovačem. Bavilo mě to, nohy jsem trošku cítila, ale určitě to zvládne i začátečník, díky pauzám a faktu, že tam nejsou ani žádné skoky. Prostě příjemný pohodový workout na spodní část těla, který vám navíc zabere jen čtvrt hoďky.



Calf workout od MadFit (5 minut)
Lýtka vyloženě necvičím, většinou je přirozeně posiluju při výskocích v různých workoutech, takže tohle pro mě bylo zajímavé. A bavilo mě to! Opravdu jsem ta lýtka cítila a bylo to zase úplně něco jiného. Takže tohle si určitě zkuste!



Low impact booty & leg workout od MadFit (17 minut)
I tohle video jste už v tomto článku viděli, ale došlo mi, že už jsem ho cvičila, až když jsem byla u třetího cviku. No, takže jsem si ho prostě odcvičila znovu. ☺


 
Protažení podle sebe


21.5.


Práce 
 

CZ/SK spaluj tancom od Zuzany Vatahové (13 minut)
I tahle československá verze byla fajn. Dobře zvolené písničky, opět fajn sestavy, příjemná energie Zuzky. Jen ty náhledovky se mi moc nelíbí, ale tak to je jen můj názor. Tance jako takové má každopádně fajn. 



Ab workout od Caroline Girvan (12 minut)
Jedenáct minut v kuse posilujete bříško, ještě s Caroline, takže je asi jasné, že to ucítíte. Poslední minutku se lehce protáhnete, což bylo taky fajn, to se mi líbilo. Takže pokud nejste začátečníci, směle do toho! ☺


 
Shoulder od Jenny Tailor (10 minut)
V originále se to celé tedy jmenuje „10 minut shoulder / with weights / trénink ramena“. Takže tu máme „minuty“ v češtině, „shoulder“ v angličtině, ale v jednotném čísle, takže vlastně posilujete jen jedno rameno, „trénink ramena“ je asi nějaký kód nebo heslo, protože to po češtinářské stránce nechápu. Jasně, možná je to hloupost, ale mě tohle prostě hrozně rozčiluje. Nepůsobí to na mě vůbec dobře... No, nicméně ani ten workout mě moc nenadchnul, ale asi se tu už nechci víc čertit. Za mě bohužel ne.



Sexy back workout (16 minut)
No, a tohle by bylo úplně to samé, jako u těch ramen. Nelíbilo se mi provedení, ani ten workout. Bylo to takové hop se, hop tam, záda jsem v podstatě necítila, za mě taky ne.


 
Protažení podle sebe


22.5.


„Fergalicious“ dance workout od Kyra Pro (5 minut)
Tohle bylo perfektní! Jakože ten příval energie? Strašně jsem si to užívala, za mě paráda!



HIIT workout od Jenny Tailor (14 minut)
Video, se kterým se s Jenny rozloučím. Ale pozitivně! Protože tohle bylo podle mě to nejlepší video, které jsem s ní odcvičila. Nebylo perfektní a poskládala bych ho jinak, ale bylo fakt nejlepší ze všech, která zatím vydala. Takže jestli něco od Jenny, pak tohle! Sice se u toho pořád neusmívá, všechny ty technické nedokonalosti tam zůstaly (někde dokonce nebyl ani vidět celý název cviku), ale ten workout jako takový byl prostě celkem fajn. Jenny přidala lehčí verzi i řádek s následujícím cvikem, což bylo fajn, jen je prostě technicky nedotáhla. Ale co se workoutu týká, cítila jsem se příjemně unavená, zahřátá a lehce zpocená, takže tahle složka byla za mě dobrá. Nic to ale nemění na tom, že tímto Jenny uzavírám. Třeba se k ní ještě někdy v budoucnu vrátím, ale teď mi tyhle výkony a zpracování opravdu nestačí. ☺



Těhu cvičení od Péti Elblové (16 minut)
Těhotná teda nejsem, ale řekla jsem si, že nebudu přeskakovat Pétina cvičební videa, takže zkusím i tohle. A kromě posledního cviku, kdy se máte napojovat na miminko, je to cvičení pro kohokoliv z vás. Nehledě na to, že to bude super pro začátečníky, protože to není nějak těžké. K tomuto workoutu se využíval míč, který jsem několik měsíců nepoužila, takže to pro mě byla skvělá změna. A cviky mě bavily, bylo to opravdu takové lehoučké zpevňování (z pohledu netěhotné slečny), takže pro unavené dny nebo začátečníky či těhotné je to podle mě fajn.



Side abs, obliques, booty and outer thighs workout od Kamily Pavlíčkové (20 minut)
Kamča má videa skvěle zpracovaná, jen mám občas problém s názvy cviků. Někdy má cviky totiž tak pojmenované, že nevím, co si pod tím představit. A když má během pauzy jen název, ne ukázku, je to občas takové nešikovné. Ale jinak nemám co vytknout. Má to hudbu, časovač, interval 45/15, booty band... Příjemně zapojíte všechny partie zmiňované v názvu, ale poradí si s tím opět i začátečníci, takže za mě dobrý! ☺


 
Protažení podle sebe
 

23.5.


Odpočinek


24.5.


V tomto místě opět začíná cvičební týden s Pamelou. Stává se z toho opravdu tradice, z čehož mám radost! Vždycky se na ten týden těším, až zkusím nová videa, a taky na to, že budu mít před sebou už vytvořený plán a nemusím přemýšlet nad tím, co si zacvičím. Což je fajn změna. Opět jsem si v aplikaci navolila taneční plán, do kterého jsem si dokonce přidala i jedno protahovací video. V aplikaci Pamely si totiž nejen často vybíráte mezi dvěma videi, ale dokonce si je můžete i přesouvat, mazat nebo přidávat jiná videa, pokud vám plán zrovna nesedí. Což já teda neplánuju, protože se mi právě líbí, že nemusím nic vymýšlet. Ale chybělo mi jedno video, které jsem od Pamely ještě nezkoušela, osmiminutové protahování, tak jsem si ho přidala do protahovacího čtvrtka. A co jsem s Pamelou tedy odcvičila tentokrát? ☺


Práce 
 
 
Booty pump od Pamela Reif (10 minut)
Video s gumičkami, to asi nemá cenu ani komentovat. Moc nemusím tu část, kdy se sedí na té lavičce/skříňce, u toho se necítím moc komfortně, radši zůstávám normálně v podřepu, ale to je jen takový můj detail.
 

 
Inner thigh workout od Pamela Reif (10 minut)
I tahle desetiminutovka mi přijde fajn. Cvičení na vnitřní stranu se hodí vždycky, že jo. K tomuto potřebujete nějaké závaží (i když se to dá určitě odcvičit i bez toho - jen to bude mít menší intenzitu). A nemám tomu co vytknout, za mě dobrý. ☺
 

 
Happy dance workout od Pamela Reif (15 minut)
Tohle video u mě vidíte už po několikáté, Pamela ho mívá ve svých (tanečních) workoutech poměrně často. (Překvapivě.) To je to, u kterého jsou poslední minuty věnované vysokým kolenům. V hlavě mám už seřazená taneční videa od Pamely podle toho, jak moc mě baví. Tohle je asi v půlce mého žebříčku.
 

 
Thight workout - low impact od Pamela Reif (15 minut) 
Tohle video jsem zkoušela poprvé. A mile mě překvapilo. Forma videa opět super, to má tahle slečna perfektně zmáknuté, má to gumičku, využíváte ke konci i knížku (nebo klidně polštář). Celé to ale odcvičíte na zemi a i tak ta stehna cítíte. Za mě ideální kombinace!



25.5.


Práce


Lower abs workout od Pamela Reif (10 minut)
Posilování na břicho od Pamely, deset minut, bez pauz. Je potřeba něco dodávat? Pro začátečníky to nebude, mohlo by se to projevovat na kvalitě cvičení, na prohýbání v zádech, ale jinak si myslím, že na spodní bříško je to super! ☺



Sexy back workout od Pamela Reif (15 minut)
I tohle mi přišlo fajn. Na asi polovinu cviků potřebujete nějaké závaží, druhá polovina je potom s vlastní vahou. Já jsem to odcvičila s šestikilovým kettlebellem a cítila jsem to. Je super, že Pamela zapojuje jak horní záda, tak mezilopatkové svaly, a nezapomíná ani na spodní záda. Takže za mě dobrý!



Brutal ab workout od Pamela Reif (6 minut)
Když jsem tohle video hodnotila naposledy, psala jsem k tomu něco ve smyslu, že slovo „brutal“ se jménem „Pamela“ je zabijácká kombinace. A ne, fakt to nezlehčí ani fakt, že to video má jen šest minut. Tahle doba vám bude naprosto stačit, věřte mi. A ještě budete vděční za to, že to není delší! ☺



Love dance workout od Pamela Reif (10 minut)
Tenhle tanec nepatří úplně k mým oblíbeným. V žebříčku tanců od Pamely by byl určitě v druhé polovině, nejspíš za „Happy dance workout“. Nějak to ke mně úplně nepromlouvá. Ale zase, věřím, že jiným lidem naopak sedne. Takže to klidně zkuste, může to být právě váš případ. ☺



Everyday stretch od Pamela Reif (6 minut)
Tohle bylo moc příjemné. Je to takové pohodové, žádné krkolomné pozice, je to spíš uvolňující a uklidňující, takže paráda. Je to ideální i pro ty, kteří jinak s protahováním moc nekamarádí, protože vám to zabere jen šest minut. (A posledních třicet vteřin je navíc „jen“ relaxace. Která se mi ale mimochodem moc líbí.) Takže za mě palec nahoru!



26.5.


Enjoy cardio od Pamela Reif (12 minut)
Tak ale tohle video? To momentálně zabírá první místo v tom mém pomyslném tanečním žebříčku! (Po něm následuje „Best of HIIT“ a pak „Sexy dance“.) Je to naprosto perfektní, fakt. Ty sestavy mě strašně bavily, výběr písniček byl super... Tohle prostě musíte zkusit!



High intensity workout od Pamela Reif (10 minut)
Tohle mi dalo celkem zabrat, fakt jsem se u toho zapotila a pořádně jsem si mákla. Deset minut s Pamelou ve vysoké intenzitě, to poznáte, fakt! Za mě to byla makačka, ale suprová, takže taky doporučuju! (Ne teda začátečníkům... ☺)



R&B dance workout od Pamela Reif (10 minut)
Pamatuju si, že když jsem tohle video cvičila poprvé, moc mě nebavilo. Nebo jako... Nebylo nejhorší, ale moc ke mně nepromlouvalo. Ale teď, když už ho mám odcvičené víckrát, mě baví mnohem víc. Pravděpodobně by obsadilo čtvrtou příčku, hned za „Sexy dance“. Což je skvělé umístění, takže tohle za mé současné já určitě ano!



Upper body + neck stretch (8 minut)
A tohle? Tohle je taky neuvěřitelně příjemné video. Skvělé na páteř, ramena, záda i krk. Strašně jsem si to užívala, fakt! ☺



27.5.


Běh na 1 km na čas


Upper body + neck stretch (8 minut)
V plánu bylo tohle video hned druhý den znova. Což mi rozhodně nevadilo, protože, jak jsem psala, opravdu jsem si ho užila.



Stretch for splits od Pamela Reif (8 minut)
Tohle taky není špatné. Není to teda asi video, po kterém bych rovnou mohla přejít do provazu, na to bych potřebovala asi ještě trošku víc, ale na protažení nohou a kyčlí, popřípadě jako základ nějaké vaší sestavy před provazy mi to přijde v pohodě.



Leg stretch od Pamela Reif (8 minut)
Tohle video jsem si do plánu přidala sama, protože to bylo poslední video od Pamely, které jsem ještě nezkoušela. A čtvrtek pro to byl ideální den, protože patřil protahování a proto, že jsem si chvilku předtím byla zaběhnout kilometr na čas kvůli přijímačkám, takže jakékoliv protahování nohou bylo pak vítáno. U tohoto jsem si skvěle protáhla svaly i klouby, hlavně hamstringy a kyčle, takže to bylo taky moc příjemné! ☺



28.5.


Práce


„Call you mine“ od Pamela Reif (2 minuty)
Tohle video už jsem tu měla, takže víte, že jsem z něj byla nadšená! ☺



Ab lines workout od Pamela Reif (10 minut)
Super cviky na boční břišní svaly. Některé z nich jsem poprvé cvičila až v tomto videu a opravdu mě to bavilo. Bříško jsem samozřejmě cítila, takže super!
 


Boxing cardio od Pamela Reif (15 minut)
Tohle video ke mně bohužel pořád nějak nepromluvilo. Neumím si ho moc užít, radši dám přednost klasickým tanečním videím. Ale určitě jsou lidi, kterým naopak víc sedne tenhle aerobicový styl. Já mezi ně ale nepatřím. ☺



Oldies dance workout od Pamela Reif (15 minut)
Tohle taneční video je za mě jedno z nejslabších od Pamely. Nějak mě nechytly ty sestavy, ani písničky, takže bych ho určitě zařadila až ke konci svého žebříčku.


 

29.5.


Práce


Běh na 1 km na čas


Grow your booty od Pamela Reif (12 minut)
Tréninkový plán na tuhle sobotu byl pro mě naprosto perfektní. Začala jsem videem na zadek, ve kterém se využíval i booty band. A jak už jsem psala několikrát, booty band je něco, na co nedám dopustit. Takže je vám asi jasné, že tohle mě bavilo!



Enjoy cardio od Pamela Reif (12 minut)
Následovalo tohle dokonalé taneční kardio, které už teď fakt miluju!



Sexy dance od Pamela Reif (15 minut)
A pokračovala jsem tímto tanečním videem, které je asi moje třetí nejoblíbenější od Pamely!



Upper body + neck stretch (8 minut)
A zakončilo to tohle příjemné protahování, které už jste tu viděli dvakrát. Tohle byl opravdu velmi povedený trénink! ☺



30.5.


Práce 
 
 
Odpočinek
 
 

31.5.


2000´s dance workout od Kyra Pro (20 minut)
Na tohle jsem se hodně těšila. Ale nakonec to bylo trošku slabší, než jsem čekala. Myslela jsem, že budu znát všechny písničky, ale znala jsem jen půlku. Nicméně teda sestavy byly skvělé. Jen je škoda, že se Kyra netrefila zrovna do písniček, které znám. A nemyslím si, že by jich bylo málo. No nevadí, každopádně choreografie a energie byly jako vždycky super! ☺
 


Yoga flow od Gayatri Yoga (35 minut)
Sedmadvacátý den výzvy. Věřím, že v červnu už ji docvičím. Snad. Každopádně tahle lekce mi nebyla připravená úplně na míru. Nebyla jsem moc schopná si ji užít, protože některé pozice a přechody mi nebyly úplně vlastní. Tak třeba to příště bude lepší.




A teď už se s vámi jen rozloučím! Jsem moc ráda, že si do těchto článků chodíte pro inspiraci, dělá mi to opravdu radost! Děkuju! ☺

Budu moc ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu. Ať už k formě článku nebo k jakémukoliv videu, které vás zaujalo, které jste zkusili nebo plánujete zkusit. A mějte se jako vždycky krásně! ☺

K.

2 komentáře:

  1. Teda, přeju hodně motivace i do budoucna! Já mám teď tréninkový plán na míru, tak se držím toho:)

    OdpovědětVymazat